Tisdags-träning

Har haft min sedvanliga kväll på gymet som jag har varje tisdag efter jobbet. Var på Pump och Core. På pumpen var vi 5 personer...märks att det börjar bli sommarvarmt ute....
Efteråt tog vi ett varv i spåret jag och syrran. Orkade faktiskt lufsa runt hela...(nästan i allafall ;-))

Ska sätta mig och räkna ut hur många mil jag körde till jobbet förra året nu...jäkla deklaration...lika jobbigt varje år...varför skriver man inte upp det varje månad istället så är det klart till nästa gång??

Får väl betala räkningarna också...ska till Göteborg på lördag så det är väl bra om det är betalt innan så jag inte gör av med dom pengarna i allafall. Gör nog det i morgon...kanske.

Love is in the air...

Var och hälsade på min 6½ årige son på skolan idag. Jag var med på samlingen och då fick han presentera mig och sin lilla syster som också var med. Jag hette Malin och lillasyrran Sofia...fråga mej inte vad han fick det ifrån.När misstaget var tillrättat och Alma fått tillbaks sitt riktiga namn fick hon presentera sin Kanin hon hade med sig. Han heter Kanin så det var snabbt avklarat det med. Sen delade dom (barna)upp sig i två grupper där Alfreds grupp fick gå och "jobba" med minnesträning och tala om vad dom var bra på. Alfred var bra på att leka. En tjej var bra på att vara kär...Sen fick dom rita vad dom var bra på, Alfred ritade att han var bra på att köra skotare (miljöskadad??). Tjejen som var bra på att vara kär ritade av sig själv med massa hjärtan runt så hon var nog fortfarande bra på att vara kär.

När dom ritat klart var det lite fri lek. Alfred och en tjej som han är lite kär i gick in i ett rum alldeles själva. Mamma blev väldigt nyfiken så jag fick ju knacka på och säga att mammorna var tvugna att vara med i rummet. Det var kärleks- och rockrummet vi var i.
 Först rocka dom fett till I'm a Barbiegirl....sen satte dom sig i en fotölj och berättade att dom brukar pussa på varann...fast det var tjejen som pussa Alfred...inte tvärtom. Men hon brukade få hoppa på hans ben för det gjorde inget för hon var så lätt...och så fick hon slå honom lite för det gjorde inget för hon var så svag...
Sen fick jag en demonstration på en puss...guuud så gulliga di var.

Ja det var en intressant skoldag...och det ska visst börjas i tid....Men det är nog bäst att mamma är med i rummet ...åtminstonde tills di fyllt...25...

Urk.

Har vart på kalas idag hos min kusin Oskar. God smörgåstårta och gräddtårta med godis på fick vi...så smarrigt. Oskar garnerade tårtan alldeles själv. Så fint så...jag har kort i min telefon som jag ska lägga upp när jag hitter en kabel som passar. Han fick en biljett till Joe Labero 31 Augusti, jag och Steffo och mamma ska gå med...det ska bli väldans spännande...och väldans frustrerande när man inte kommer fatta nåt.

Mätt som en plätt åkte vi hem och vad gör jag .... hittar pizza-rester i kylen. Som den sanna ät-störare jag är så smacka jag i mig några bitar...och nu vill jag spy.

Kanske Joe Labero kan hypnotisera mig lite så jag slutar äta eller så kan han få några kg att försvinna så där lite magiskt (och så kan han göra mig längra när han ändå håller på).

Nä nu ska jag gå och må lite dåligt......

Vår-bruk

Tog svängen omma Blomsterlandet idag...skulle handla åt en av mina brukare...och blev 650 :- fattigare. Köpte en stor kruka som det inte stod nåt pris på...han som ägde affärn tyckte han vart så slarvig så han tog bara 100:- för den. Som hittat. Sen var man ju tvungen att fylla krukan med nåt fint också då. Så det blev en liten bambu av nåt slag, en vit  snöflinga, 2 nejlikor och en mini-surfinia...och allt knöka jag ner i krukan.

image38

image39

Så fint så....

Kpöte även ett Blåregn som jag ska ha mot husväggen på ena gaveln...det står en stor björnbärsbuske där nu men den får jag väl flytta till nåt bättre ställe. Blåregnet ser inte mycket ut för världen nu men det blir nog fint framåt sommarn hoppas jag.

image40

Sen passade jag på att vårbruka i trädgårdslandet. Det blev rensat, krattat och sen satte vi potäter. Jag försökte engagera mina barn. Alfred brukar hjälpa mig att stega ut och göra gropar för potatisen. Vi hade fått två bonusbarn på köpet idag med och när alla ungar grävt hål både där det skulle och där det inte skulle va hål, krattat igen hål innan det kommit potater i dom och planterat hela potatepåsen i ett stort hål så bestämde jag mig för att det var roligast att göra allt själv.

Avslutade trädgårdsdagen med att gå runt och ta några bilder på min tädgård i vår-skrud....

image41

Lökrabatten med hyacinter (luktar jul som bare den när man går förbi), kejsarkronor, Allium och tulpaner

image42

Min lilla, lilla pipranka

image43

Tanken är att piprankan ska klättra upp och täcka in lekstugan...den som lever får se ;-)

image45

Vi har en slänt som är helt täckt med vintergröna

image44

En gubbe på en stubbe

image46

...så vi håller oss varma i vinter...

tyckersyndommejsjälv

Fredagkväll, solen skiner, allt hade vart underbart OM jag inte suttit på jobbet och vart fast här ända till kl 13 i morron. Hade det inte funnits tv och internet hade jkag inte stått ut...vi har gjort kväll här nu så det är inget annat att göra direkt. Kunde väl vara trevligt att bara slappa på jobbet som det blir lite en fredagkväll och det tyckte jag förr...nu vill jag bara hem, hem, hem.

Nog med deppa...innan jobbet idag hade jag värsta ruschen hemma...bakade bröd (rågsiktskakor) och dammsög och torkade golven överallt utom i barnas rum...tänkte att dom och deras pappa skulle ha nåt kul att göra på kvällen;-)
Plantera Ranunklar i en gammal zinkbalja hann jag också med...rosa och vita i en salig blandning...blir nog vackert om di tar sig.

Nej jag får väl ta och göra sista rycket här på jobbet nu (har fått en stor 37 tums platt-tv så det blir väl framför den jag hamnar)
Låter som ett ganska bra jobb jag har ändå...OM inte....

Längtar...

Har haft schema-möte med jobbet idag för att göra vårat sommar-schema. Jag hade redan tänkt ta ledigt v 28- 33 , en riktigt långsemester...sen tog jag en rövare och frågade oim det inte gick att ta ifrån v 26 + helgen 25 (midsommarhelgen).....och det gick alldeles utmärkt. Med andra ord jobbar jag bara på detta stället i 8 veckor till sen är det BYE BYE for GOOD (hoppas jag) Jag blev nästan lite kallsvettig när jag tänkte på det...har ju inte riktigt räknat ut hur många sem. dar jag har att ta av...hoppas det räcker. Ska ju även ta föräldraledigt lite men det lär ju inte bli så fett direkt. Vi får väl ta våran husvagn och dra till skogs i sommar så blir inte semestern så dyr.
När jag ska läsa sen kommer det väl inte heller bli så fett så det är väl lika bra att vänja sig med att inget kunna göra, köpa eller äta....men förhoppningsvis kommer jag att trivas med mitt liv.

Nu tjattrar lill-tösa att jag ska läsa om Tvättbjörnen Boubi i Amerika så det är väl bäst jag gör det.

Årets Fest

Ja då var den till ända då...årets fest...hittills i allafall. Av naturliga skäl orkade jag inte skriva nåt i bloggen igår...
Jag låter bilderna tala för sig själva....

Grundning innan festen...
image19 

Glada festdeltagare....

image20

image21

image22

image23

image24


image25


image27

..Och trevliga värdar för kvällen...


image26

image28


Vad vi gjorde??? Åt mat och snacks i massor för att inte tala om den underbara Pannacottan Karin hade svängt ihop.
Sen drack vi kanske lite också....en del mer än andra....;-)...

image29

image30

Aktiviteterna för kvällen var Singstar...

image31

...Guitarr Hero....

image32

...och sen TOK dansa vi hela natten lång till gamla godingar som Sha-Boom, Shakin' Stevens mm.

image36

image37


För att riktigt få in dansglidet fick vi ju möblera om lite i danssalongen...men det var ju lätt åtgärdat...

image33

När kvällen drog sig mot natt såg vi dubbelt allihop...eller så kan det vart så att festdeltagarantalet utökades!!

image34

(Maikii...nästa år, när vi andra inte är så gamla...då är det din tur att få en larv i groggen, det är så vi inviger di nye ;-)
fråga Conny om han inte kände sig extra välkommen :D)

Ja det var verkligen årets fest...som slutkort får ni se nåt ni sällan eller aldrig skådat...och det är bara efter några glas vin ochnågra groggar man klarar sånt här....

image35

Neeej det var inte hängbuken ni skulle titta på utan den otroliga vigheten som infinner sig vid två-draget en lördag natt...
Tack för mej...hej...

Jaaa

Då gick det att komma in igen då, har vart dåligt med det idag på bloggen. I går var jag i stan hele dan och handlade upp barnbidraget. Det är ju tur att man får det så lägligt när lönen är slut....jag handlade faktiskt kläder till barnen så ingen lynchning tack (okej, jag och Steffo fick oss lite kläder vi med)
Var på kalas på kvällen och åt smörgåstårta så det kom ut genom öronen...
Ska hoppa in ki duschen nu för jag ska på årets fest, med Köttex mat och SingStar hela natten lång...Bye

ZZZZnark

Hemma igen efter mitt mastodont-jobbar-pass. Det har verkligen gått i ett sen kl 7 i går morses. Vi hade ju planeringsmöte idag på Kinnekullegården och den bästa behållningen av dagen var maten...gör gött...
Själva mötet tyckte jag mest att vi svamlade på, kan ju i.o.f  va gött ibland att bara få tjöta lite skit men kanske inte rätt forum. Fast det känns redan som om alla är på väg redan på jobbet...mot semestern, mot skolan, mot nya jobb.

Efter mötet åkte jag i ilfart hem för att lämna tillbaks svågerns bil som jag lånat sen hem och koka ihop lite mat för att sen åka tillbaks till byn för ett Box-pass. Lisa hon slogs som hon hade käkat Dunderhonung och jag fick vara side-kick till instruktörn och visa övningarna....så nu orkar jag knappt trycka ner tangenterna.

Får gå och ta en dusch nu...luktar ju inte hallon direkt...har hängt i hela dan ;-)  sen blir det bingen!!

Snabb-inlägg

Jobbat och tränat hela dagen. Ska gå och knyta mej nu för imorron börjar jag vid 8 och slutar inte förrän kl 16 på torsdag så det blir till att få den lilla vila jag hinner nu. Tänkte även boxas på torsdag så jag ser väl inte hemmet och familjen förrän vid 19 på kvällen. Då har vi även fått hem våran nya bil. Ha det bloggen...syns på torsdag kväll.

åh åh det ligger i luften....

Det börjar bli  VÅR. Har vart ute och spelat fotboll mad mina barn idag och det har vart så gött väder...fast jag är ledig. När jag tröttnade på att spela började jag plantera om lite basilika jag försådde för ett tag sen. Fick hjälp av Alma...men den hjälpen kunde jag nog vart utan.
Tog en härlig cykeltur på kvällen....med punka på bakdäcket.

Nej nu närmar sig kl. 21 så jag ska tända ett ljus i fönstret för Engla....

Äntligen hemma

Efter en lååång arbetsdag så är jag äntligen hemma. Trött som attans så nu ska jag lägga mej i bingen med en god bok så dröjjer det nog inte länge innan jag knoppar in....Ledig imorgon och f-n om det regnar då. Jag hade tänkt åka till stan och kolla in om vår kläderna kommit till H&M än, hade lite % där. Och kolla på Blomsterlandet om dom har torvblock...vill göra en ny rabatt.

Har hört om Engla på nyheterna nu....det finns inget straff som är hårt nog för såna som han och jag tror inte på rehabilitering för såna....en så sjuk hjärna kan inte bli frisk...
Mina tankar går till Englas anhöriga....och  jag tänder ett ljus för henne och hennes familj...
image16

Bättre uppvaknande

Idag sken solen in genom fönstret när jag vaknade...trrrrevlig, trrrrevligt (som servitörn på Past Grappa skulle sagt)
Ska iväg på ett hemske-pass på jobbet...10-20. Man blir ju trött bara av att tänka på det...men det går ju lite lättare när det inte regnar...och jag kan ju alltid passa på att färga ögonfransarna och måla naglarna och annat smått och gott man kan göra på jobbet ;-)

Trädgårdsarbete

Vi trotsade regnblasket idag på jobbet och gick ut och grejjade i trädgården. Nettan fixade till en fin liten rabatt

image10

image11

och jag rensade Kirskål och tog ett par varv med handjagarn....

image12

image13

Massor av motion fick vi och vi tog en massa kort...även med jobbets kamera så vissa ser att man hinner både det ena och det andra om man bara vill...
Slutade redan vid 19,30 och när jag kom hem höll Steffo på och gjorde lördagsmys-mat....älsklingen...han tänkte på en ständigt bantande hårt arbetande sambo och gjorde en matig Kycklingsallad....gör go...och vad nyttig jag var i kväll...

image14


Men Nettan...jag får väl ekänna....Chips- och godisskålen efteåt var rent hårresande......för att inte tala om allt vin som slank ner......

image15

Ja du ser själv ;-)

Snö...Döö

Vaknade idag och tänkte på vad jag skulle ha med mig till jobbet...lite rensgrejjer till rabatterna och annat smått och gott...och så SNÖAR det. Fattar ni hur långsamt och tråkigt det blir på ett ställe i 9,5 timme när man inget kan göra...visst, laga mat och göra fika men det tar ju inte så lång tid direkt....Jag trotsar banne mej snön och tar med mig sakerna ändå annars kanske detta blir mitt sista inlägg opch jag har dött av tristess...
Den som lever får se...nu måste jag dra.

Jobb och iaktagelser

Har jobbat hela dagen lång. Först en 8-10 tur och sen började jag 12,30 igen till 19,30. Passade på att ta en promme och sola lite när jag var ledig däremellan. Det var en gubbe före mig på solariet så det var uppvärmt redan...som om det behövdes...höll på att döööö av värmeslag. Men "brun" som en kräfta blev jag. 

Det har ju vart så gött väder idag så det är ju typiskt att man jobbar, hade velat bara va hemma på altanen. Det är ju tur att det är så mysigt i personalrummena på jobbet (ironisk) idag fick vi nytt duschdrapperi och gardiner på toan.
Det har man ju mycket glädje av eftersom man alltid sitter där och beundrar inredningen...NOT.

Nej, det är väl alltid trevligt att det är nytt och fräscht på jobbet men en del tar det till sin spets med inköp av nya gardiner och kuddar och än det ena än det andra...är så kul att göra av med pengar när det inte är ens egna...men det var ju så billigt, bra va. Ja, vad svarar man på det??

Här kommer en vill ha-önskelista från H&M

image8                                   image9

...och en snygg kropp på det så är lyckan gjord...

Marknad

Var på marknad idag och påminn mej om att jag ska jobba hädanefter när det är det.....trängas med massa folk, ungar som ska ha det ena och det andra och som blir galna när dom inte får...nej tack.

Alfred han han handlade keps med lastbil på och t-shirt med John Deer-traktor och så var hans lycka gjord.
Alma köpte en ballong-fisk och så ville hon ha en leksaks-gitarr, sen ångrade hon sig och skulle inte ha en sån.... det fick vi sota för hela vägen hem sen...jag ville ha en gitall men nu äl det fölseeeent...bölade hon.

Själv köpte jag en sopkvast och en väska...det är tratidion på vår-marknaden...sopkvasten brukar ruttna sönder lagom till nästa och väskor kan man väl aldrig få för många av ;-)

Ska lägga ut bilder när jag hinner...ska jobba så mycket i helgen men kanske jag hinner nån da.

Var det dolda kameran???

Vi var på Pasta Grappa i går kväll. En liten mysig italiensk restaurang med rödvitrutiga dukar. Där beställde jag in ett glas rött och Jordärtskocksoppa till förrätt. (ja vinet var ju inte bara förrätt alltså) Steffo tog Grillad Bruschetta med rödlöksmarmelad och parmaskinka (lättöl, nån måste ju köra, eller hur)


Till huvudrätt tog vi Parpadelle med strimlad ox-filé och skogschampinjoner i pepparsås (gör gött och jag blev mätt som en plätt) och det var nu dolda kameran började.


Vi hade redan när vi satt oss kollat in den ene servitören (dom var 2, en tjej och en kille och det var killen vi kollat)

Han var som en karikatyr över kyparnas Kypare. När han serverade ett annat sällskap vin gick han med ena handen på ryggen och nästan gjorde honör vid varje gäst...jag menar det var ju inte Blå Hallen på Nobelfesten direkt.


Han kom en gång under tiden vi åt förrätt och frågade på snobb-skånska : Varrr förrr-rrrätten till belåtenhet mitt herrrskap. (fick bita mig i kinden)


När varmrätten kom var jag på toa och det var nog tur......:-Det varrr ett utmärrrkt val , min Herrrrre   härmade Steffo när jag kom tillbaka.

Han kanske trodde vi var utsända från Michilin-Guiden eller nåt.....Ja han förgyllde vår kväll med många goda skratt i alla fall.

Arbetande småbarns föräldrar som vi är så fick vi bryta upp tidigt men bättre bryta upp än bryta ihop som vi kanske hade gjort annars.

Iallafall går mina varmaste rekomendationer för ett besök på Pasta Grappa, Skövde


Till Stefan


Vilken väckning

Käre sambon väckte mig vid kvart i 7 i morses med en kyss och ett grattis på 10-års dan...det är nämligen 10 år sedan vi blev tillsammans idag. (huu vad gammal jag blev)

9 April för 10 år sen var det en skärtorsdag och jag hade bjudit hem den där söte killen från buggkursen på fika.
Fråga mig inte hur jag vågade för jag var blygare än Blyger på den tiden...men det var väl meningen att det skulle bli så.
Hela tiden han var där så ringde telefonen (kompisar som undrade om han åkt så dom kunde få höra detaljer) och dörren (smma kompisar som undrade om han hade åkt så dom kunde få höra detaljer)...men dom fick snällt vänta.
Vi avslutade "dejten" med att åka till MC Donalds...inte den lättaste mat att äta på första dejten...
Men det gick vägen och nu är vi här 10 år efter...trots att du hade för korta byxor på dig och en ful fleece-jacka ;-)

Ikväll ska vi återupprepa dejten men vi tar väl en lite flådigare restaureng än Mac'en och jag ska se till att du har byxor som räcker neranför vaderna....neej du får se ut precis hur du vill, jag älskar dig precis som du är... (men fleece-jackan får stanna hemma)

image5

image6

Morgonpresenten....kanske jag får nåt mer :-)......

Nu känns det bättre

Hemkommen från hemskekvällen. Fick gå fort som tusan till gymet sen var det pump, core och box som gällde. När man väl fått bonka ur sig lite frustration så var det inte så farligt med bilen längre...jag och syrran tog start-kablar (som hela tiden hade legat i min koffert, vad man vet mycket om sin bil ;-)) sen fick vi ,med telefonguidning av sambon, igång skrället......men inget ont som inte har nåt gott i sig....nu är vi nyblivna ägare till den här pärlan istället...

image4

och till min gamle bil säger jag bara....lycka till på skroten ;-) (skojja bara, den är bra den med...när den startar)

Bil-skrälle

Skulle åka ifrån jobbet till gymet idag och bil-j-ln bara klickar.Man kan väl bli galen för mindre. När jag vänder mig till baksätet för att ta träningväskan för att traska dit istället...då ligger den inte där.GRRRRRRR jag blir galen. Är nu hos syrran och har lånat ihop lite kläder.... får rusa så jag hinner dit......

Vädret har skiftat...

...liksom mitt humör. Vad mycket lättare allt bli när solen tittar fram. Har rensat lite i rabatterna idag och det var välbehövligt.
 Hittade ett ihoprullat löv med 4 sniglar på. Jag har mördarsnigel-skräck och har en så länge (peppar, peppar) inte sett några här hemma och jag har ingen aning om det var såna eller bara vanliga skogssniglar men jag tog det säkra före det osäkra och förpassade dom till de sälla jaktmarkerna (nu får jag väl Rädda djuren på mig men hellre det än mördarsnigel-invasion)

image3 Mördarsnigel????

Regn

Blir sååå deppad när det bara regnar och regnar....Har ingen inspiration till nåt...mer än att sitta framför datorn.
Hittade denna    sång    och den blev man ju inte gladare av...men vacker är den...


image2

Provar mig fram...

Nu ska vi se hur detta funkar då...om jag kan lägga in bilder och annat...är ju inte världsbäst på detta direkt...

image1

"Jag och min käre sambo"

Ny-start

Hej allihop. Tänkte göra en nystart. Har en blogg på Live Spaces som ingen läser och det kan ju ha att göra med att ingen är intresserad, men man måste ju tro på sig själv och blogg.se verkar vara grejjen för mig...(kan ha att göra med att jobbarkompisen har en blogg här och hon har så fin sida så man vill ju inte vara sämre ;-))
Väl mött...Hälsar Maloo

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0