Bevisat...

Nu är det helt klart bevisat. Bungee-jump är nåt helt idiotiskt livsfarligt och inget nån normal människa ska prova sig på...

Sommar

Vilket uuuunderbart väder...gött att va ledig i fyra dagar nu. Eller nästan iallafall. Ska in nån timme imorrn på planering bara men sen blir det hem till altanen och dricka vin. Det hör ju till när det är sommar. Man blir ju nästan vin-alkis när man har semester och jag ska ju ha nästan 8 veckors ledigt...bådar inte gott.
Har satt på en gryta färskpotäter nu och det är ju inga fel det heller...kanske inte så GI-vänligt men man ska ju leva livet ibland också.

Min morgon idag var lite kaotisk. Jag sov natten på jobbet och när jag väl kommit upp (lite sent) och masat mig in i duschen så ringer telefonen. Det kan ju va nåt väldans viktigt tänker jag och får gå ut med handuk om mig, schampo i håret och vatten rinnandes överallt...när jag står där i telefonen ser jag en elektrikerbil komma och parkera utanför.
Han fick väl chocken stackarn när jag bara öppnar fönstret och slänger ut en nyckel och tjoar att alla stör mig i duschen.
Ja käre barn...men en sån snabbdusch har jag nog aldrig tagit mig vare sig förr eller senare.

Sen måste jag bara inlägga som en parantes att jag blir galen på folk som argumenterar emot bara för att ha något att säga...utan att egentligen begripa vad dom argumenterar om. Tack för mig...hej.

Lyckligt ovetandes....

Läser i tidningen om Mikael från Lidköping som blivit mördad och slängd i en gödselbrunn på Brunnsbo, Skara.
Väldigt otäckt....särkilt när det händer i ens närhet...det är ju sånt man läser om i kriminalromanerna och ser på tv.
Dom hade vinchat upp honom i går och i morses när vi ska äta frukost pekar Alfred på tidningen och säger...det där såg jag igår. Dom hade åkt från Skara och fått syn på detta när dom åkte förbi. Man får ju en klump i magen och undrar hur man ska kunna förklara men det behövdes inte för tillfället.   "Dom hade nog slängt i en kossa...jädra stollar"...muttrar  Alfred. .Ja du,älskade lille kille...än är du lyckligt ovetandes om världens grymhet.....

Matt...

Har vart på box ikväll med Lisa. Det var nån månad sen jag boxades nu för det har vart än det ena än det andra på torsdagar. Guuud vad jobbigt det var. Kunde inte få upp vattenflaskan till munnen precis efteråt och känner nu bara när jag skriver att jag är helt matt i armarna.

Bäst att gå och lägga sig så man kommer ur sängen i morgon...gör helgen igen (näst sista innan semestern)
Ska gå delad tur i morrn...bläää...passar på att åka till stan när jag är ledig där emellan. Alma fyller tre på lördag så jag får väl hitta nån liten present till henne. Hon behöver muntras upp lite för ikväll när hon skulle lägga sig så var ALLA hennes nappar borta,(orkade inte leta) så det blev till att snabb-av-vänja henne...lika bra att köra på när det blev som det blev.

Go natt.

Hacker av den bästa sort...

Kära syster...ser du att texten är större. Hoppas du kan läsa utan knot nu. (fråga mig inte hur man gjorde bara)
Har förresten hittat den bästa av alla sidor för oss som är fast i Såpornas Såpa 

Trädgårds-slit

Då var häcken färdig-planterad. Jag vet inte hur det är med mitt ögonmått direkt för vi har 30 plantor över...Men det går väl alltid åt nån annanstans kanske.

Nu är det bara att luta sig tillbaka och vänta på att den ska växa sig hög så man kan klippa ner den. Och det blir väl Steffos jobb. Nåt ska väl han göra ;-) Han slapp ju slitgörat med att gräva häck-fåran eftersom grävskopan gjorde det jobbet.


Idag har jag tagit mig an att gräva och rensa upp runt fruktträden...det blev inte mycket jord kvar när allt gräs och ogräs försvann. Ska lägga på ny jord, gödsel och lägga stenar runt så kankse det håller sig några veckor innan det gror igen.

Nästa stora projekt är att gräva upp en rabatt jag har på framsidan av huset och lägga i ny jord...kanske göra en våtbädd som en närking jag känner tipsade mig om ;-)
Jag började ju med projektet redan förra året genom att ta bort kant-stenarna och sen svek orken mig...får se om den kommit tillbaka efter vinterns vila. Men som di säger...här blir inga barn gjorda...framför datorn alltså.


Ursäkta

Det har vart lite dåligt med inlägg några dagar nu. Kan ju inte skylla på att det vart fint väder direkt. Får väl göra en samanfattning av läget sen sist. I fredags kan jag inte för mitt liv komma ihåg vad jag gjorde...har väl fått min mors goda minne ;-) Oljade nog färdigt altanen på förmiddan tror jag...kanske därför resten av dan är som en dimma.

Lördag hade vi en grävmaskinist hemma som grävde häck-fåra mot grannens tomt. Vi har äntligen köpt en ligusterhäck.
Alfred var i 7:de himlen...han fick åka med och dra i spakarna ett tag. På kvällen kom Alfreds bästa kompis Wilhelm med familj hit och det var Brännboll- och Singstar-turnering som stod på programmet. Alfred och Wilhelm var alltid med i det laget som slog ut bollarna. Deras lag vann.

Vid singstar turneringen hade familjen Ander/sson mött sin överman iallafall. Det kommer gräma oss tills vi får revanch.
(jag vann iallafall med Eloise,om det så var den enda jag vann med)

Söndagen vaknade vi till regn och rusk och snö över Billingen....USCH
Hade en slappar dag fram till kl. 16 då Alfred skulle ha två timmars fotbollsträning. Han höll sig varm,det var värre för oss på kanten men en annan förälder hade med sig kaffe så man fick lite varmt innanför skinnet.

Ja det var helgen i korta drag....jag ska skärpa mig med inläggen....kanske...

Ur en annan synvinkel

Just som man upptäckt hur kul det är att ha med kameran överallt för att kunna lägga ut bilder på bloggen så får den jäkeln spelet. I början var det inte varje gång och det gick oftast att avleda med ett litet lätt slag på objektivet MEN nu...
Jag  blir galen...garantin har säkert gått ut precis nu också...Fast en del ganska coola kort blir det allt...Kanske inga kort man vill förstora upp och pryda sin vägg med men ändå....

Ojämn arbetsfördelning

När jag och Steffo träffades för tio år sedan tyckte jag att hans mamma gjort ett väldigt bra jobb när hon uppfostrade honom. Han var ordningsam och hade ett välstädat hem, nogrann med att plocka undan och inte rädd för att arbeta.
Jag däremot var och är en obotlig slarver. HATAR att städa. Men det är ju tyvärr ett nödvändigt ont och när man nu har två barn också som verkar ha som jobb att dra fram leksaker och dra in grus och sand på golvena så är det ju tvunget att dra fram snabeldraken då och då.

Tyvärr verkar det ha hänt nåt med Steffo i den vevan vi flyttade in i vårat hus (6½ år sen). Han byggde ju huset själv med hjälp av sin far och bror och hjälpsamma vänner så han kanske tycker han har dratt sitt strå till stacken med huset.
Tyvärr, igen, så hjälper det ju inte om jag så skulle städa huset varje dag i ett års tid och sen hålla upp i sex år bara för att jag har gjort så mycket redan. Tvätt och städ är ju nåt dagligen återkommande.

Våra toaletter kan jag ärligt säga att han inte städat en enda gång sen vi flyttade in (men det har jag, jag lovar), dammsugaren, (som för övrigt alltid står framme så att det kanske kan bli en betingad reflex så småning om att använda den) har han kanske använt vid jul och nån födelsedag. Tvätt kanske han slänger in nån gång när han har jobbarkläder han måste tvätta eller när jag på pin kiv tvättat allt utom hans kallingar.

Men jag klipper ju gräset.....en gång i veckan några månader om året ja
Men jag tar ju hand om veden....också några veckor om året
Vedskjulet måste bli klart...ja, det anser jag vara ditt fritidsintresse..jag har också massor med saker jag vill göra i trädgården som jag anser måste göras lika mycket som att vedskjulet ska bli klart men jag hinner aldrig ens börja för jag måste laga mat, diska och plocka i ordning innan jag går ut och när jag väl kommer ut så är det läggdags för barnen och då måste jag gå in igen och när dom väl somnat är det mörkt, kallt och jag är trött.

För några helger sen var bägge barnen på kalas och jag fågade Käre sambon om vi inte kunde gå röda spåret ihop. Det är ett skogsspår med många backar, inte barnvänligt. Neej...det finns ju tusen saker jag måste göra här hemma sa han.
Ja, men jag brukar tänka...vad KAN jag göra när barnen är med och vad kan jag INTE göra när barnen är med, sa jag.
Det har du rätt i sa Steffo....och så hittade han genast den uppgiften som är svårast att göra när barnen är med......men jag gjorde det inte lätt för honom det kan jag lova.

Bara lök...

Jobbade idag och då hälsade en kollega från en annan gruppbostad på. Vi pratade en stund och sen fick hon ett fåraktigt leende, la huvudet på sne och utbrast entusiastiskt....Nämen....Är det??......varpå hon lägger en hand över min "lilla" mage.!!

Man blir snabbt nedtagen på jorden ibland...gick ju här och tyckte att det började arta sig igen och gå åt rätt håll med vikten. Mitt försvar är att jag precis hade ätit tonfisksallad med en hel chalottenlök i och då blir man ju som en spärrballong. Så vänta bara...i morrn är jag mitt vanliga ogravida jag.

Oljat....

...altanen. Var jag snurrig i bot innan är det inget mot vad jag är nu. Och krokig i ryggen. Och ofärdig. Oljan tog slut innan jag blev klar. Vi har såna där besvärliga kryss i räckena och det räckte inte riktigt till det men ärligt talat var jag färdig i kropp och knopp så det gjorde inget. Men fint blev det....det blir väl till att köpa mer tills imorrn. Ännu en kväll i rus och dus kanske;-)

Nettan jag har "lånat" dina äppelblommor (eller vilka det var) till mitt skrivbordsunderlägg...jättevackra.

I min egna värld

Har jobbat helg och haft 10-21 och 10-20 pass lördag och söndag...man är rätt trött i hjärnan när man väl får åka hem. Vi har inte så fysiskt jobbit jobb men väl psykiskt, mycket tjat, frågor och att man får tänka sig för vad och hur man säger saker. När jag hade slutat i går tog jag vägen förbi ICA för det var ett fattigt hem jag lämnat på morgonen med bara ägg och mjölk i kylskåpet. Hade väl inte ätit så bra under dagen heller (naturdietsoppor p.g.a. det skrala utbudet hemma) så hjärnan hängde väl inte riktig med. Gick förbi delikatess disken och såg att man fick köpa Höngs ostar för bara 29:-.
Stod väl där ett tag för att försöka räkna ut vilka som var Höng och vilka varianter dom fanns i. Rätt var det är kommer min gamla fobollstränare från ungdomstiden fram till mig och säger hej...Hej svarar jag. Hur är det frågar han .Jodå det är bra...svårt att välja bara säger jag...-Ja jag trodde nästan det hänt nåt, du har ju stått här i en kvart nu sa han....
Herre gud hoppas han överdriver tänkte jag, fick förklara att jag jobbat hela helgen och inte riktigt var som jag skulle (när jag nu är det) sen rekomenderade han mig att inte köpa light (never in my life) och sa att han gått förbi och sett mig och sen när han gick förbi igen så var jag fortfarande kvar.
Ja jag får väl gå förbi när jag går ut och se så du inte står kvar då med...
-Nej jag går härifrån svara jag och började fundera på hur lämpligt det var att jag körde bilen hem.
Jag som bara skulle handla det allra nödvändigaste också kom därifrån 1700:- fattigare...nackdelen när man är hungrig och förvirrad är att man inte kan sålla på allt man "behöver" eller inte. Nu är vi iallafall ett rikt hem igen...kylskåpsmässigt.

Bröllop

Har jobbat hele långe dan idag. Jag och en personal till och två av våra brukare var på våran chefs bröllop. Det var så vackert och så pampigt att va i Skara Domkyrka...har bara vart inne i den en gång förut och då bara som hastigast.
Chefen har tre ton-årsdöttrar och dom sjöng För kärlekens skull för sin mamma och pappa så man blev helt tårögd.
Prästen jämförde deras steg till att gifta sig med dom som får nobelpriset...det är ofta forskare som forskat länge och provat sig fram till ett fantastiskt resultat och det stämde med chefen och hennes blivande också för dom hade vart sambo länge men "forskat" sig fram till att dom ville ta det ett steg längre än att bara vara sambo...och detta var mycket större än att få nobelpriset. Rolig präst.

Vi avslutade bröllopsvistelsen på Lejonet och Björnen och intog en fantastisk glass...svårt att välja bara när man ville ha en kula av varje...jag tog äppelkaka, noblessa och choklad-chili- smak på mina 3 kulor...mmmmmmmm. Chilin var det sting i vill jag lova...åk gärna och prova...Ligger på torget mitt emot domkyrkan.

Sen hade denna dag gått. Bra när man har nåt att göra på jobbet....det går lite fortare då. Imorrn blir det inte lika lång arbetsdag....då jobbar jag "bara" mellan 10-20. Bäst att gå och knyta sig...ska ju ta ett varv i spåret innan jag börjar.

Som en sommardag

Vilken underbar dag det har varit. Eftersom Alfred hade kräkar-dag igår så har inte han eller Alma fått gå på skola/dagis idag så jag har fått va hemma. Det är ju inte så käckt om jag sprider smitta på mitt jobb heller direkt, Han kunde ju inte "valt" en bättre dag att va hemma på iallafall. Sååå gött väder. Alfred har inte känt sig dålig idag iallafall och vi andra har inget känt än heller (jag är illamående ibland men det är nog mycket  psykiskt + att det kanske är lite vätskebrist från igår *peppar, peppar*) Vi borde nog ha klarat oss.

Steffo jobbar inte så långt hemmifrån just nu så på förmiddan tog vi med oss en fika korg och åkte dit. Det var då det verkligen slog mig vad VACKERT vi bor...man tänker inte på det...blir så hemma-blind men det är fantastiskt fint här. Hela Billingen blommar av söt-bärsblom och det är gröna kullar och dalar så långt man ser....förstår att Arn-filmen inte kunde spelas in på nåt annat ställe än just här. Tyvärr hade jag bara mobil-kameran med så vyerna kommer nog inte till sin rätt men varsågoda ändå....


Ja det var lite bilder från våran lilla picknick...nu på kvällen går även Valle-Vandring här och då är det några fler personer som sitter i gröngräset kan jag tänka. I morgon blir det jobb igen för min del ( om inte kräkan hoppar på mig inatt men det får vi väl inte hoppas)

Sååå stolt

Då var jag hemkommen från Vänersborg och Vår-ruset då. Min motivation och ambition på vägen dit var väl så där...jag hade lika gärna kunnat åka hem och lägga mig kändes det som. Sa till syrran att säg bara till när du vill stanna och gå istället...i min tanke tänkte jag att klarar du tre km så är det bra iallafall....

MEN jag joggade HELA varvet...5 lååånga km...det gick väl inte så fort direkt, man fick ju sicksacka mellan gångare och sengångare och när det kom luckor fick man spurta fram som en vessla men efter kanske tre km så blev det lite lättare.
Hade gjort en låt-lista på mp3'n också med gamla godingar som Lucky Luke med the Pinks och I gult och blått med Arvingarna bl.a så det kunde ju inte bli bättre.  Det var en väldans fin slinga med saker att titta på under vägens gång och så tänkte man hel tiden att jag måste bara förbi den och orkar den där tjockisen så orkar jag och klarar sig gammmelmormor runt ska väl inte jag va sämre o.s.v

Gick i mål på 30 min och var mäkta stolt att jag inte hade gett upp och gått nångång. Steffo,glädjedödaren sa att 30 min springer man ju en mil på men för en som vart ute i träningsspåret 3 ggr bara så var det bra tycker jag. Sen för att ha nåt och skylla på så var det ju faktiskt folk som stoppa upp farten hela tiden (tack och lov, annars hade jag nog inte orkat)

Väl i mål kom höjdpunkten som gjorde att jag ställde upp i detta lopp över huvud taget. Picknickkorgen man fick.
Det var allt möjligt smått och gott i den. Mörk choklad, bröd, skagenröra, skinka, leverpastej, solroskärnor, crostini, creme cheese m.m (kalorikontot gick nog +-0)

Nu blir det snarkebingen...jag väntar på kräksjukan...Alfred har spytt som en kalv idag och jag har ätit pepparkorn men vi får väl se om det hjälper...så bäst att sova mens man kan...det är ju säkert Almas tur i morrn.

uppladdning

I morgon gäller det...då ska jag springa Vårruset för första gången. Eller springa kanske är å ta i...ta mej runt i allafall. sen syrran anmälde oss för nån månad sen lite drygt så har jag ju tränat tre ggr i el-ljusspåret i Götene och nu i kväll tog jag mej an spåret här hemma. Det värsta med detta spåret är att det finns i stort sett ingen bit det är platt väg på utan det är antingen uppför eller nerför. Det är bara 2,2 km men det är sååå jobbigt t.o.m. att gå runt det...men jag är så stolt...jag sprang (lufsa) nästan hela...fick sakta ner till snabb gång efter dom värsta backarna så jag inte skulle svimma av trötthet men annars sprang jag. Det kan ha hjälpt till att det inte fanns nåt lyse och klockan var 22 och det började bli rätt mörkt.
Får väl se hur det går imorrn nu då...det är ju dubbelt så långt men janske lite plattare iallafall.

Och jag får väl erkänna....det är ju mest för picknick korgen man får som jag gör det......

Göteborg

Tillbringade lördagen med att roa mig i Göteborg. Jag, syrran och kära mor farde dit på morgonen vid halv nio tiden (en halvtimme senare än det var tänkt). Vi gjorde ett litet sedvanligt stopp i hol för att proviantera. Jag var "nyttig" och tog naturgodis för 28,90:- ...syrran tog vanligt godis....för 2:-....men mitt var ju sååååå nyttigt (och jag fick ju hjälp med det).

Våran försening körde syrran snabbt in...phu...satt och bromsade krampaktigt ett par ggr och längtade efter min krocksäkra volvo. Första shopp-stoppet tog vi i allum där mamma blev 700:- fattigare direkt. Hon är hårproduktoman.

Nästa stopp var på Kvibergs Marknad...där var jag glad att vi hade lilla lättparkerade corsan...av erfarenhet vet jag att det man tjänar in på billiga varor brukar man förlora på dyra parkeringsböter. Hittade inget där iallafall så vi fortsatte till Bellevue...där köpte jag Clearasil Treatment, dove deo-stick och ett vax för blont hår med guldpartiklar i...allt för 78 :-
Det var nog många som tyckte om det vaxet för när jag kom till bilen och öppnade det var det bara halvfullt...men vad kan man begära.
Kollade sen på ica och bara clearasilen kostade där 78:- så man får väl säga att jag gjorde ett klipp ändå.

Äntligen kom vi så fram till centrum. Klockan närmade sig raskt 12,30 och då hade vi F-F-kris möte på Fröken Olsson.
Där fick man ju festa till det med en solrosfralla med tonfiskfyllning och en stor stark till. Vädergudarna var med oss och vi satt på uteserveringen...underbart.
Väldigt trevligt att träffa några av dom andra medlemmarna live. Vi utbytte våra vikt-resor, vårt mål och diskuterade Fru Ordförandes fortsatta förtroende. Trots att hon gått mot strömmen och inte direkt vart ett föredöme hittills så kam vi fram till att hon var den som var bäst lämpad...men bättring kräves på viktfronten...och se det gick genast bättre denna vecka.

Strax kände vi att vi fick bryta upp för some serious shopping. Synd bara att man efter mackan och biran var så till dödens trött att man lika gärna kunde åkt hem.
Handlat blev det i allafall till slut. En tunika på Kappahl (rea 125:-) tre toppar och ett par svart linné byxor på H&M, Ansiktsrengöring med mattande effekt på Yves Rocher och så när jag tyckte jag handlat klart och allt blev så dyrt så fick jag Isadoras sommar ögonskugga utav mamma. Tusen tack. (köpte ju även trosor på lindex...tag tre bet. för två...)

När dagen led mot sitt slut åkte vi till goda restaurangen Vino Pasta. Åt en underbar förrätt, vitlöksbruschetta, och som varmrätt var det färsk pasta med köttfärs- och gorgonsolasås med massor av parmesanost på....Och givetvis en ännu större stark...Mätta, nöjda och trötta (och glada) lämnade vi så Sveriges framsida för denna gången...och Jessica har du inte en helt osannolik tur så lär det väl dimpa ner en sådär 10 olika fina "kort"  på dig från den raska hemfärden ;)

Perelli

Vi var i Lidköping i fredags, jag, mina barn och min kära mor. Carlotte Perelli och Alexander Schöld från melodifestivalen skulle uppträda. Min idol Patrik Isaksson skulle också vara där men när man ska åka med sina barn så är det inte alltid man står ut att vara kvar så länge som man skulle önska...

Vi passade på att ta en tur in på EM möbler men när jag jagat barna upp och ner för trappan för 3:dje gången och hör när jag är på väg ner från trappan (barna hade redan hunnit ner) Alfred skrika på sin syster...:- Spring, skjuv och spring... (han satt i hennes kärra och hon puttade på vad hon var värd i porslins- och prylavdelningen) då tog mitt lilla tålamod slut och jag sög en i var arm och röt att nu får det vara nog...ut ur affärn...Hur jag kunde fått för mig från början att det skulle gå bra att gå in i en sån affär det vette fåglarna.

Sen började då äntligen Schöld att sjunga...lilla blyga killen...Men Alfred digga iallafall

Hela tre låtar sjöng han...Ja han har ju inte vart känd så länge så det var väl dom han kunde ;-)
Sen kom Carlotte Perelli...hon kunde bara också tre låtar...men för oss räckte det, vi var redan trötta på denna stad !!Vi intog en välförtjänt gourmetmiddag på the Big Yellow M efteråt...Men jag var jätte-redig och tog en sallad istället för frittes....


Råna en bank???

Är det nån som har 30 000 till övers?? Jag har nämligen hittat en grej som jag måste ha!! En helt onödig grej egentligen men.....vad är nödvändigt av alla prylar vi bara måste ha.... Vinner jag på lotto ska jag iallafall skaffa mig en så här.....Åhhhh....ser mig redan där i....med ett glas rött och en god bok.....

Gulp...

Fick skrämselhicka igår kväll...är ju inte datatekninker direkt. Jag provade att logga in på den nya plattformen som blogg ska flytta till och efter det gick det inte att logga in på min gamla...error...
Jaha nu är nån månads jobb förstört då tänkte jag....har ju inte vart med så länge som tur är...

Men givetvis var det ingen fara och antagligen precis så det skulle vara för nu hade jag fått på mail att det var flyttat och allt var bra.

Ska dra till göteborg nu...först till Bellevu marknad och handla billigt, sen till stan och ha krismöte i F.F-klubben (över en god fika naturligtvis) och som grande finale ska vi äta på en gudomlig pasta-restaurang på linnégatan, Vino Pasta, innan vi åker hem...kanske vi stannar till i Allum med....antagligen...

Barnarbete

Jag hade lite trädgårdsjobb igår...skulle flytta på mitt björnbär till garage väggen. När man ser Bosse Rappne gräva i sin trädgård så kan han ju trycka ner näven ända till armbågen i sin jord utan att det tar emot...så är det inte hos mig, det kan jag försäkra. Man får ett rejält workout-pass bara man ska gräva lilla gropen. Just dit jag skulle flytta björnbäret var det sten- och grusjord. Hade jag vattnat så hade det garanterat blivit cement. Men skam den som ger sig...det blev ett hål till slut.

image46

image47

image48

Där Björnbäret hade stått hamnade istället det lilla Blåregnet...lite mer lättgrävt...det var ju redan en grop där...

image49

Under tiden jag grävde skötte sonen (6½ år) om gräsklippningen...jag fick hjärt-infarkt ett par ggr men det gick bra...

image50

image51

Grattis

Satte mig som vanligt igår kväll för att läsa igenom mina vänners bloggar och vad får ja se när jag kommer till Nettans Klotterplank ......Jo hon har gått och gift sig!!  Grattis Grattis   Jag blev så glad för eran skull, så jag grät en skvätt och ropade på kära sambon ( så han kunde se att man faktiskt kan gifta sig)

Nu blir det till att planera fru-hippa då, varje tillfälle till lite festligheter är ju aldrig fel.

KRAM till er båda.

RSS 2.0