Nya ansiktskrämen som gör undervÄrk

Var hos mor i går. Hon bjöd på en underbar middag. Kl.  var ju närmare 18,30 på kvällen så aptiten började ju så sakta återgå till normal styrka. Framåt kvällen spelade vi spel. Trodde du ja. Ett väldans roligt sådant där man fick anta utmaningar och svara på vad man trodde medspelarna hade för fördomar med mera. De andra spelarna var så ofantligt trötta allihop så när det väl blev utmaningar, som ju var den roliga delen, så var det aldrig nån som orkade göra ngt. Det tänkte jag ändra på. Vad det än månne bli så ska jag göra det tänkte jag. Så när min tur var kommen så blev det utmaning.  " Tag två matskedar senap och smörj in som en krigsmålning i ansiktet. Låt det sitta under resten av spelets gång. "  Peace of cake. Själva krigsmålandet var väl ingen match men dra åt pipan vad det sved efter ett par min. Men jag härdade ut.  Vad gör man inte för att vinna? Enda glädjen var väl att det kanske fräter bort finnarna tänkte jag. Tyvärr tog det nästan lite hud med för guuu' va röd jag var efteråt. Men det var det värt...
Och det var krigsmålning från början, jag lovar, men senap har en tendens att inte sitta kvar där man smetar ut det.

Lite Arvingarna och en NY IDOL

Var på Olins i fredagskväll och har därför av naturliga själ inte riktigt vart kapabel att uppdatera under helgen men nu äntligen...

Fredagkvällen började redan vid 17-snåret med lite förfest här hemma på landet. Singstar Abba var inköpt kvällen till ära. Nu sjunger de ju mest på  "Amerikanska" och det kan ju va lite svårt att hänga med i det svåra språket efter en Lennart och några glas vitt.
   


Både små och stora trivdes som fiskarna i vattnet, di små för chipsens skull och de stora för mer lättflytande råvaror.
Vid 20,30 hade vi bokat bord på Olins så strax efter 20 (typ nästan 20,30 och alldeles försent) drog vi iväg.
Roligare bilfärd har aldrig utförts...om man får tro bildbevisenLite trångt bara med fyra i baksätet men det blir lite gemytligare på det sättet ;-)
Väl inne på Olins fick vi avnjuta Toast skagen till förrätt och Fläskfile med nån sorts sås eller Lax med nån annan sort sås till varmrätt. Jag tog fläskfilen och den var det inga fel på . Carres däremot hade nog suttit för länge på grisen den kom från men Karins var smarrig (är det konstigt att jag ser ut som jag gör och di ä smala som pinnar, men vadå, jag vill ju inte att de får i sig nåt giftigt eller farligt...det är enbart av omtanke=) )

Ja roligt var det även under middan i allafall.
Seda kom då de som (några av oss i a f ) vi kommit för. Det blev nog några gruppbilder  för många, man glömmer ju lätt, ju mer vin man får innanför kroppen att man faktiskt inte är 17-18 år fortfarande. Men vadå, det är ju kul att ha nyare bilder så man kan jämföra med hur man såg ut förr i världen. Förbättringar och försämringar i kläder och frisyrer och annat...

 
Så vackra var vi på Silja Symphony -95. A perfect match...hahaha...men jag tycker det ser ut som om vi har kommit närmare varann under årens lopp. (För han har aaaallrii kännt sig tvingad att va med på bild *himlar med ögonen*)

I fredags var det dock andra som var lika sugna på att fångas på bild. Om nu bilderna är suddiga så kan det bero på att jag efter middan och vinet såg lite suddigt på tillvaron (glömde glajjerna hemma, attans ;-))

Ajabaja Lisa...håll fingrarna i styr nu
När jag nu ser bilderna så här på rad inser jag att det nästan är uteslutande bilder PÅ mig och inte av mig som är suddiga...vad betyder det...jag som är så fotogenique...

Casper han var mer inresserad av att TA kort än att behöva hålla om 30-årskrisiga fyllebultar...undras varför??
Tillslut släppte vi upp dem på scenen där de hörde hemma. Dansen började och det var då jag fick syn på HONOM...min nya idol. En helt osannolik Magnus Uggla liknande "Johnny Rocker" med korpsvart hår och  en alldesles UNIK buggstil. Ja herre gud. Nu kanske inte jag var den mest följsamme just den här kvällen men jag har aldrig skrattat så mycket som när jag fick äran att dansa med denne karln. Tur man har en syster som alltid ställer upp och fotar så minnet sitter kvar för livet...

Jag fick ryckan lite i hans svarta kaluffs och tala om för honom att han inte såg ut som en som gick på Arvingarna. Det var han inte heller...

Kvällen gick och det blev trångt och bedrövligt, i allafall framför scenen. 23-åriga lillasystern kom in på 25+ tillställningen. Det är bra när man har kontakter. Hennes och Kims förhållande till varann verkar också ha förändrats sedan -95

Men deras leenden matchar varanns lika bra nu som för 13 år sen.

Kvällen tog som vanligt slut alldeles för fort men med facit i hand (statusen dagen efter) så slutade den nog precis när den skulle. Ikväll blir det en uppdatering om ett nytt revolutionerande finnmedel jag har hittat...det änna riktigt fräter bort finnar (och hud)..

Sing so long...

Ett barns tankar.

Satt i bilen hem från Jessica och Conny efter en god kalskväll med smörgåstårta och söttårta. Alfred filosoferar i baksätet.
-Tänk om Kusinkévin blir som mej.
-Hur då menar du?
-Ja, smart och klok som en jädra bok och bra på matte och kan läsa nästan allting.......och gillar brudar...

Ja, tänk det...brudarnas drömkillar.

Nu var det bekräftat

Hade en dispyt med min käre sambo nyss.Han säger: Vad gör du här hemma hela dagarna. Han menar: Du är hemma och ändå är inget gjort när jag kommer hem. I dag hade jag tex. bara tvättat och hängt upp en tvätt, plockat ur och i diskamaskinen och lagat mat tills han kom hem.

Sen så där i periferin så läser jag visst på heltid på skola också. Men det räknades visst inte. Men va f-n...jag är väl kvinna. Nog klarar jag ett par heltidssysslor parallellt. Nä, nu ska jag vika tvätt och träna på nationellt prov i Sv och vanligt prov i Sv och prov i engelska...lite så där på en gång i en salig blandning.
Tjillevippen.

Walkin' in a winter wonderland

Oj vilken julstämmning som infann sig idag. Det är så mycket snö här så hade jag haft ett jobb hade jag antagligen varit insnöad och inte kunnat ta mig dit. Nu är jag ju lyckligtvis studerande och de och vikarier har ju en förmåga att ta sig till sina respektive skolor/arbetsplatser ändå ;-)
Och snön måste kommit som en chock för när jag nu tittar ut på altangolvet står krukan med sommarblommor fortfarande kvar därute. Attans att jag inte hann ta in den :P  , nu får den istället tjänstgöra som snögubbe och det går väl lika bra det.

Julmusiken ekar i stugan idag och avbryts enbart av några väl valda Mamma Mu sånger. Och vad hör väl julstämning mer till än glögg och pepparkakor (med ädelost och fikonmarmelad, mmmm)

Den enda smolken i julmummebägaren är det j-l-ns, he-v-s, förbenade rapporten jag ska skriva om Svordomar. Eller helst redan skulle ha skrivit.  Ja, svordomar kan jag men det är f-n så svårt att få ner nåt begripligt på papper. Som jag inte ens har kommit på själv utan jag måste kolla på den och den författaren till den och den boken utan att skriva en rad lika dant för då blir det bannor och omläxa. Grrrr, nej innan jag eldar upp mig över det är det bäst jag avslutar och hämtar inspiration. Av Cityakuten. 

Här är i o f s lite inspiration

Böja-Badet

Dit åkte vi ofta när vi var små...lyssnandes på denna låten. Den var lite "förbjuden" Dom svor i den...sa "måste gå till konsum nu ditt SVIN"...hemskt va ;-)


Det lackar mot jul

Besökte min hemby i dag och gick där in i drömbutiken Färg och Fantasi. Åh, vad mycket julfint de hade där...och mer blir det nästa söndag då det är julskyltning. Här kommer ett axplock...ha överseende med att bildkvaliten inte är den bästa.
Nejlikohjärtan. Doftade underbart.
Ingen jul utan tomtar...och här finns det massor som söker nytt hem ;)
Men först är det advent, och vem vill ha de vanliga tråkiga stakarna efter man har sett dessa??Eller dessa...

Efter julstädningen är det väl unnat med ett bad med badkulor i alla varianter
Om man älskar "josa" som vissa ungar i denna familjen gör så passar ju dessa utmärkt. Bra med blommor med tjocka blad också för di är inte så lättdödade ;-)Adventsstjärnor- det finns en för alla smaker

Färg & Fantasis TomtenissorFärg och Fantasi ligger i Götene och ni som ännu inte varit där...FY SKÄMS och ta er genast dit. En varning dock...det är beroendeframkallande och med nyheter hela tiden så blir det snabbt ett gift, för tänk om man missar nåt...

Carre...

Jag säger bara  ÅÅÅÅÅÅÅHHHHYYYYEEEEAAAAAA...3.13 in i låten. För det kan inte finnas kvar på din video efter alla tillbakaspolningar...Rakt tillbaks till disco i 9:an

i nån mörk lokal på Fornäng eller dylikt...Och fråga mej inte....

...varför det rätt vad det är, är liten text på inlägget. Ingen aning nämligen.
Och jag reserverar mig från eventuella fel i sagan innan...som sagt, det är en saga... ;-) med kanske några korn av sanning i sig. Och jag vet nån som kan korrigera mig.

Sagostund

Nu ska jag berätta sagan om den lilla snurriga damen. Det är en saga som utspealde sig någon gång på 1990-talet (så det är preskriberat vid det här laget).

Det var en gång i en liten by som hette Glömda Byn en liten snurrig dam vid namn Eivor. Den lilla damen älskade att resa och då gärna i glada vänners lag och resmålet var allt som oftast det fina landet Danmark. Det här var på den tiden det fortfarande var väldigt billigt på taxfreen och att handla på Damsgaard, butiken i andra änden av den långa slussen från Danmarkfärjan. Eivor hade ordnat en hel busslast med trevliga vänner från Glömda Byn. De vänner hon inte lyckats få med sig hade hon tagit upp taxfreebäställningar åt. Det var diverse parfymer och lite annat smått och gott.

Resan började som vanligt i ottan och sedan var det sång och glädje ända fram till terminalen i Göteborg. Eovir hade spelat in ett  blandband som hon döpte till Denmark med idel bra låtar på, bl a You never can't tell, Fröken Stjärna och I want to break free...åååhh va vi sjöng.

Väl inne på båen slog vi oss ner i Bar Broadway...eller var det Bar Lido, nåväl det var ju dock ett par år sedan. Bartendern var en hyvens kille. Billiga drinkar hade han, det fanns både Cointreau och Morfar. Eivor som inte har så bra minne var allt orolig för att hon skulle glömma köpa parfymen åt vännen i Glömda Byn så det gjorde hon direkt.

Efter 4 timmar och minst lika många Cointreau senare var vi äntligen framme i Fredrikshavn. Eftersom dessa resor mest gick ut på att handla så billigt som möjligt och att få åka stor båt, var vår tid i Fredrikshamn något begränsad. Vissa av oss gick in på puben Kridthulen och lyssnade på Jukebox medans en del andra,bl a Eivor gick in på matstället med de varma tallrikarna.

Alltför snart skulle vi gå på vår båt igen. Väl på båten satte vi oss på baren igen. Jag och Eivor och våra vänner lämnade in våra jackor i den bemannade jackinlämningen och sedan fortsatte vi båtåkandet. Eivor var väldigt upprörd.
-Vad är det Eivor, kan vi hjälpa dig med något undrade vi.
- Oh, ve och fasa sade Eivor, jag har glömt XXX parfym på matstället med de varma tallrikarna. Hur ska detta gå?? De var ju betalda och klara.

Ja, det var ju inte mycket vi kunde göra förutom att hjälpa Eivor att dränka hennes sorger så gott det gick i baren. Så det gjorde vi. Men ack så hon grämde sig. det gick inte långa stunder utan att vi hörde:  -Hur kunde jag glömma dem i matstället med de varma tallrikarna...

När båten närmade sig hamnen i Göteborg började vi alla, mer eller mindre sjösjuka, att leta efter lappen till jackinlämningen. Eivor ropar glatt till mig...: -Maloo, här har du min nyckel, kan du hämta ut min jacka!
Nyckel?? Svarar jag. Vadå nyckel, man fick en lapp här.
-Ja just det säger Eivor, det här är ju nyckeln till förvaringsskåpet på terminalen i Danmark där jag låste in XXX's parfym.

Ehh...jaha men, matstället med de varma tallrikarna då??

Jaha, det var bara att åka hem med nyckel och utan parfym. För vem som helst annars, hade nog sagan slutat här men inte för Maloo och Förvirrade Eivor. Dagen efter som råkade vara en söndag då lejde de lilla Lolen som privatchaufför och åkte till....ja just det...Fredrikshamn.
Ni må tro att de undrade på båten. Eivor vågade inte gå fram till baren men jag peppade henne och sa:
-Klart han inte känner igen dig. Det åker ju massor med folk på dessa båtarna.
Ack så fel jag hade. Det räckte med en blick...
-VA, idag igen.
-
Ehh...ja vi glömde nåt...eeh.

För min del var det en givande resa för i ett dragandes av en enarmad bandit rasslade det ut 500:- i enkronor. Och eftersom det inte var jag som var förvirrade så tror jag inte jag stod för återresan. Parfymen den låg snällt och väntade på oss i skåpet på Danmarkssidan i alla fall och på hemvägen lyssnade vi på Eivors alldeles nygjorda blandband......
                                     
                                                               Denmark - The return          


Missnöjd.

Fick äntligen tillbaka mitt Nk B prov om människokroppen. Det som kändes så bra. Jag fick VG. Och NEJ jag är inte nöjd. Hade 36 av 46 och det känns jäkligt surt för det kan väl inte vart så många poäng upp till MVG antar jag och det var DET jag ville ha. Skit och pannkaka.

Så (skak på kroppen och på knoppen)  nu är det glömt. Man kan inte gräma sig över spilld lingonsylt som vi brukar säga i vår familj (fast det blir klibbigt på golvet länge efter, kära mor ;-))

En omöjlig situation

Som ni vet efter mina otaliga inlägg om skola och annat så måste jag höja mina betyg för att stå mig i konkuransen inför kommande intag på högskola. Man kan kompletera med betyg från pågående studier. Nu är det på det viset att sista kompleteringsdag är den 1/12. Min termin slutar den 3/1 2009. Fast jag är usel på matte så märker jag att den ekvationen inte kan sluta med annat än bråk.

Enligt min syo skulle jag ha sagt till mina lärare att jag behöver ha ut betyget innan men jag kan ju knappast få ett relevant betyg innan alla prov och uppgifter är inlämnade. I svenskan har jag en rapport och två bokrecensioner kvar att göra varav den ena inte ens är påtänkt på vilken bok den skulle kunna tänkas vara på.Sedan är det ett nationellt prov kvar i både svenskan och engelskan och ett prov på genetik och evolution i naturkunskapen. Engelska började jag för övrigt med precis innan lovet så hur hon ska kunna göra bedömning på mig redan och att jag ska kunna göra en redan idiotiskt komprimerad kurs på ännu kortare tid det finns ju inte. Idiotsystem. Och ingen samverkan med högskolan verkar de ha, snarare motverkan.  Hur jag ens ska hinna färdigt i år, det vette fåglarna. Men,men, det är väl bara att vänja sig. Det blir väl inte bättre på högskolan antar jag. Fast den får jag väl vänta på ett halvår till nu då kan jag tänka mig.

Sen undrar jag om det är nån som läser detta och råkar ha gjort högskoleprovet i höst, som vet när det jäkla resultatet kommer. Jag har ju kollat upp vad jag har fått men en vill ju gärna ha det på papper så det inte har blivit nåt vajsing och det är ett stort streck över mitt provresultat.

Nog om tråkigheter. Nu till nåt kul.
Det snöade i dag.

Det var det roliga   (näe, jag måste ut och roa mig mer, the botten is nådd)

I morgon eller så ska jag berätta sagan om den förvirrade kvinnan på Danmarksbåten., en berättelse i två akter (och en för)

Förlåt Wahlströms

Min käre sambo har gjort mig uppmärksam på ett fruktansvärt fel i ett av mina föregående inlägg. Där står nämligen att Wahlströms spelade på Dansdax och att det var riktigt tråkig musik. Inget kan vara mera fel. Det var nämligen Fernandoz som spelade. (skyller på ångorna från helgen att det slog slint i skallen) Och DET var riktigt tråkig musik. Wahlströms däremot har jag allt svängt mina lurviga till nån gång på Olstorp och det var riktigt rolig musik. Så det så. Så jag ber tusen gånger om ursäkt till Wahlströms för den skada jag kan ha åsamkat dem för mitt inlägg och jag har redan korrigerat det.

Rätt ska vara rätt.

Ett nederlag

Jag har gjort något som bär mig emot. Jag har i dag den 17/11 2008 hoppat av MatteB. Och innan ni utpekar mig som en looser i ordets rätta bemärkelse vill jag bara klargöra följande fakta:

1. För att läsa på heltid krävs 400 poäng
2. Jag läste 450 poäng
3. Matte B var på 50 poäng och den var således inte nödvändig vid berättigandet av csn
4. För att komma in på Högskolan behövde jag höja mina betyg i ett eller flera ämnen
5. Ett G i matte B är INTE en höjning i ett ämne

Till sist en retorisk fråga: Vad är bäst? Att få halvdant betyg i många ämnen eller få bra betyg i några ämnen? VA??
Betänk detta noga innan ni dömer mig.

Jag säger bara "bättre fly än illa fäkta" så det gjorde jag idag. (fick även fly från ännu ett brandlarm i dag men DET är en helt annan historia)

Ett sammandrag från Maloos bravader helgen v. 46

Min helg började fredag morgon kl. 08.00 med matte och resultat från det lilla provet på rätahelveteslijners faanskapsekvationer som gick bättre än förväntat. Jag blev med nöd och näppe godkänd. Hade ju räknat med IG så det var ju en klar förbättring. Tanken var ju att jag skulle höja mig i betyg snarare än sänka mig men jag har kommit på den geniala idén att gå matte B nästa termin. (då jag förhoppningsvis läser till syrra och på så vis slipper matte B ;-))
Gick raskt från matte till Engelska där jag dagen till ära hade...just det PROV. Kan de inte komma på nåt annat sätt som jag kan visa mina dolda talanger i de olika ämnena på?? Det råkar vara så att jag och prov...vi är inte riktigt på samma våglängd. Satt desutom och tänkte på att jag skulle dra till Göteborg så fort provet var över så koncentrationen var väl inte på topp. Vi började med hörförståelse där vi fick lyssna på en cd-skiva. (O)turligt nog blev det strömavbrott precis då så vi fick lyssna på allting en gång till (lucky me)

Jag skrev provet i en brinnande fart och sen stack jag där ifrån som om jag hade eld i baken...vilket jag uppenbarligen hade om man läser Nettans kommentar i förra inlägget. Men ni kan va lugna, jag är inte bränd av det här. (slut på lustigheterna nu, hjärnan är helt stekt...mooooaaahhaaha)

Nu började emellertid den verkliga helgen. Hämtade upp Karin vid 13,30 snåret för avfärd destination Göteborg. Tur vi har en kombi för det var en del ica-påsar och koffertar som skulle med. Det vi inte orkade dricka upp på deras bröllop skulle nämligen drickas upp nu.
Johan hämtade vi upp på vägen, direkt från jobbet och sedan blev första  (och enda) stoppet vid Bögens för intagande av "En grillad hälta hälta mä gurkmajjo" det är mumma det...och på denna sidan Göteborg fattar di ju va en talar om också. Där råkade vi på restan av vårat reslag också. De hade åkt lite tidigare för att hinna hämta evenemangsbiljetterna innan inchekning på hotell Opalen.

Väl incheckade och klara drog vi på badstassen och åkte ner på relaxen på hotellet. Sååå gött med lite bubbel både innanför och utanför västen. Cidern rann lätt...nu är det ju så att vi är ju lite te åren allihop som åkte...ja vi har ju fyllt 30 allihop faktiskt så efter ett lätt kvällsmål på Donkan så törnade vi in allihop (ja herregud...kl. hade säkert hunnit bli 22,30 eller nåt)

Gääääsp...äntligen morgon...hotellfrulle...mmmm, det är ju det som gör hela resan. Och som jag frossade...jag tog joggi och mussli, smörgås kaffe och juice, bacon, äggröra, prinskorvar och köttbullar och lite sillar mm....när jag tänker efter är det nog ingen skillnad från hemma för jag brukar äta det där...fast oftast på olika mornar och inte tillsammans.

Drog fram på stan och shoppade loss, det blev både det ena och andra "nödvändiga". Tog en Kilkenny på Dubliners och där får jag tacka min gode vän Karin för hjälpen med skummandet...jag hade suttit där än och blåst på skummet om det inte vart för dig. Sen bar det av mot hotellet för lite vila innan kvällens bravader. ( ni vet...åldern, sömn och det där) Ännu en grillad men denna gången med mos och räksallad avnjöts på vägen dit.
Hann ligga i 20 sekunder i min säng innan det knackade på dörren och en annan i vårat sällskap talade om att vi hade fått böter på våra bilar. Det var bara att knalla ner och kolla upp detta. Lite jobbigt att flytta bil efter bira och en halv Lennart som så påpassligt hade slunkit ner innan sänggåendet. Nu slapp vi detta som tur var. Hotellet tog hand om p-boten ty det var ändock de som hade vilselett oss i sin påvisan på p-platser. När vi sedan skulle erlägga avgift i automaten var den ur fuktion. Lasseman hade som tur var talets gåva och ringde vaktbolaget så vi fick behålla våra bilar på plats utan att betala.

Det var ju föga idé att vila efter det och med facit i hand var det tur för det var fasligt vad tid det tar att göra sig galapresentabel. Klar blev jag tillslut men då hade vi visst redan förfestat färdigt och det var dax att bege sig till Skandinavium för DANSDAX. Vilken kväll. Det började med välkomstchampange och mingel. Vid bordet fick vi njuta till Wallmans salonger på turné. De var det drag i det vill jag lova. Synd bara att vi satt lite i skymundan för utan tvekan var det vårt bord det var mest drag på. Middagen bestod av nån sorts laxmousse med räkor till förrätt, oxfilé med potatisprästostbakelse till varmrätt och lilla beskvin till kaffet.  Sedan rullade vi ner till dansgolvet där vi fick stuffa bort middagen bäst vi ville till tonerna av Arvingarna, Glennartz, Fernandoz och slutligen höjdpunkten...Magnus Carlssons återförening med Barbados.

Fernandoz spelar riktig skjuvaskåp-musik och är väl inte min grej direkt men när di som höjdpunkt spelade Ole Ivars "Nej så tjukk du har blitt" och upp på scenen får Bert Karlsson att spela tamburin, då stod aven jag och diggade för fullt.
Arvingarna var ju som alltid klockrena. Nu blev det lite sådär med buggandet med min del. Skulle ju göra mig till med lösnaglar och di var lite i vägen under dansens gång när di inte sprätte omkring överallt. Det ska bli min läxa...våga vägra lösnaglar. Det som värre var, var den outhärdliga smärta jag fick av att klämma in mina kajsa-anka fötter i askungeskor. Tur att det var krypavstånd hem till hotellet. Och det var verkligen inte spritens påvekan som gjorde det...snarare tvärt om.

Ja, det var sammantaget en förträfflig resa, från början till slut och den hoppas jag vi gör om nästa år. Då ska jag ha köpt mig mockasiner eller hoppas på att det blir inne att bugga med foppatofflor.

Till sist vill jag bara ge er ett tips...få aldrig för er att det går snabbare att åka över Trollhättan när ni ska hem från Göteborg....för det gööör det inte, inte ens om man är i Bäckebol innan hemgång. Så det så.

Ursäkta mig

Dåligt med uppdatering på sistone men jag har fullt upp med matte B prov i möra och engelskaprov på fredag. Ska försöka bli bättre men inte idag. Ger er en tröst i form av ett gammalt minne....Hahaha, ja herre gud, detta lever jag på i våndan i morgon och misslyckas jag på provet kan jag ju glädja mig åt att det snart är jul...

Ja herre gud...

...man kan inte göra annat än att skratta med...Spricker snart.

Har haft prov i dag (igen). På Människokroppen. Det var väääldigt omfattande och helt omöjligt att plugga in allt så man fick koncentrera sig på det man tyckte var viktigt och hoppas på att det kom på provet. Det kändes som det gick rätt bra men med min omvända tur så vet man aldrig. Har ju trott att alla mina andra prov vart katastrofer och så har det vart VG så nu när det kändes bra kanske det blir IG. Sen var det en lite lurig bild på hjärtat t.ex.som inte alls var lika tydlig som den har vart i boken så jag hoppas jag inte gjort nåt pinsamt fel som att skriva allt tvärt om.

Resten av dagen har gått i småätandets tecken. När spänningen släpper och så va...blev göööörgodissugen i går och hade inget godis köpt så då gjorde jag Rischoklad på Carres vis. Väldigt enkelt och gör gött. Blev kvar en del tills idag men nu är allt slut. Gjorde Kycklingsallad till kvällsmat men den nyttigheten kompenserade jag med att vräka i mig chips så nu mår jag änna lite illa. 

Sen blev jag som vanligt kär i Scotts-Henke. Börjar bli en återkommande åkomma på lördagkvällarna. Tur att jag ska på Dansdax i Göteborg nästa lördag så jag kommer in på rätt spår igen. Och Arvingarna var ju med på ett hörn i dag med. Sen klappade mitt ömma modershjärta för den söta farbrorn i Sandins i dag med. Äntligen tv-kändis, en 25-årig dröm hade gått i uppfyllelse. Jag blev helt rörd.

Imorgon är det fars dag och vet ni inte vad ni ska bjuda far på kan ni alltid prova detta:

3 msk smör
3 msk florsocker
3 msk sirap
2 msk kakao
Kokas i hop några min.
Rör i puffat Vårgårdaris tills det ser ut att bli bra. Ska hänga ihop med lite klet, inte bli för torrt.
Smeta ut på plåt, stelna, ät.

Bra snacks när godissuget blir så du klättrar på väggarna (sen när du smäckt i dig allt vill du inte titta på godis på länge så det är ett jäääättebra bantningsgodis ;-))

Sing so long.


G.R.Y.M.G.Y.M

Värk i armen, värk i ryggen
Lizzy var en riktig stygg en
Kan inte sitta, inte stå
inte ligga, inte gå
varför ska det kännas så
Den som skapat oss borde tänkt så här
att träna bara roligt är
för när man utstår denna smärta
jag inte träningsglädjen tar till mitt hjärta
Inte konstigt att det mellan träningstillfällena dröjjer ett tag 
När man får käka Ipren hela nästa dag
för att ens kunna ta sig ur sin säng
Men nästa gång Lizzy, är det du som åker på däng...

 


Hjärndöd

Gjorde en spontan anmälan till ett Boxpass med Lizzy idag. När jag ändå skulle dit så bokade jag på lite Core och Step också. Det var menypass så de var bara på en halvtimme per styck. Då hade jag ju inte tagit i beräkning den långa tid det har förflutit sen mitt senaste träningspass. Man tror ju på nåt vis att kondition och ork är nåt beständigt men det blev jag allt varse i kväll att det var det INTE.
Började med Step. Eftersom det var mitt första steppass så körde jag konsekvent med Stand i sället. Stand still and stand confused som di säger in English (i min värld då alltså) Det får nog ges ett par tillfällen innan jag klarar av hambostep och högerkick och step a side och allt vad det hette. Med min träningsfrekvens så dröjjer det väl till pensionåldern.
Nästa pass var då box och det är ju inte lika koordinationskrävande men dock KONditionskrävande. Det var både en och två ggr jag fick svälja för att inte yoggin skulle vandra ut i lokalen. Men Lisa fick stryk som vanligt ;-) Och efter Karate-Kid sparkarna så har vi nog blåklockor bägge två. (ja, jag ger alltid igen)
Sist kom då Corepasset. Det var då jag förstod att orken inte fanns kvar för det var knappt jag kunde styra pennan när jag strök mig från det passet. Vi tog en liten nedvarvning på 10 min på Crosstrainern i allafall.

Hemresan vet jag inte så mycket om, den var som i ett töcken. Nu ska det bli bingen och jag tänker söva sååå gött.

Mer nostalgi

Detta var mitt favvoprogram när jag var liten. Och när jag läser om kroppen nu på Naturkunskapen så ser jag det framför mig....de elaka bakteriegubbarna med långa näsor, chefen i hjärnan, de röda blodkroppsgubbarna som bar syret i magpåsen...hjälper fakktiskt att komma ihåg lite. Kommer ni ihåg...???


Karaktär Nada

SomAlfred skulle ha sagt. Vad gör jag i stället för att skriva syfte. Leker med datorn så klart. Men det blev rätt passande så här i Halloweentider.

En höstlovsvecka till ända

Det var otroligt vad denna veckan gick fort. Jag hade ju planerat in tusen saker jag skulle göra men det hanns som vanligt inte med. Tanken var att ett gardintyg som legat i ett par år i en påse nu skulle få se världens ljus och få hänga bredvid sina panelkompisar i storarummet men det får väl vänta till nästa lov. Jag hade också tänkt hälsa på mina jobbarkompisar i Glömda Byn men jag har inte ens hunnit ringa och säga att jag tänkte komma...det får bli nästa lov det med. Det som var viktigast att hinna med var att jag skulle få till ett Syfte på min rapport jag ska skriva. Det ska jag börja med nu. Kan tyvärr inte vänta till nästa lov för då är det för evigt försent. Projektet idag var annars att röjja ur garaget så bilen skulle komma in nu när det kylnar på frampå natten. Det har vi i allafall rott i hamn. Och den "fina" spaljen jag köpte på mitt jobb för en 5-krona kom väl till pass till alla Pelargoner som får bo i garaget över vintern. Di såg allt bra lessna ut när jag ställde in dem så det kan väl hända att det blir nåra "lägenheter" lediga för andra blomster innan vintern är över. Frosten var hårdare mot dem än vad jag hade trott. Nu får di det varmt och gött i allafall.

Näpp, nu blir det till att rafsa fram skolböckerna ur kläkammarn och syfta te dä lite.


Här får ni se hur läskigt det vart här denna helgen.
Och en försmak av hur det blir framåt advent, ni får tänka er in att det är lummer runt omkring och att det luktar pepparkakor och lussebullar...
Siffror och "diamanttråd" köper man på Village i Elins Esplanad. Och NEJ jag har inte satt upp ljusen än....det var bara för att jag ville se hur det blev, di får allt snällt vänta i skåpet tills första advent. 

"Gör Efwas stolta min" "kommentarer till labrapporter om osmos
Detta har du verkligen satt dig in i på ett föredömligt sätt! Snygga bildförklaringar också! Du är godkänd och klar med labrapporterna om osmos!"

Ja en kan ju inte bli annat än stolt....nästan MVG va ;-)
(tror det var min fantastiska paint-bild som gjorde det)

Vad var det jag sa

Det ÄR farligt att vistas ihop med mig...eller hur var det Lisbeth.?? Var det brandkåren som var utanför Brännebrona i går?? Det var i vilket fall som helst en trevlig tillställning med go mad o möe mad, väldigt hög musik och fina sagor. Det enda som var lite komprometterande var väl bilderna på mig och min dåvarande tvillingsyster. Jag lovar att jag aldrig ska bli tjock och brunhårig igen. Eller brunhårig kanske jag blir men inte väldigt kort frisyr och bollansikte. Enda trösten var att inte många kände igen mig....de trodde jag var nån annan.

Nu till nåt annat. Bara så ni vet så har jag slutat stalka Arvingarna. Jag ska stalka Scotts istället. Jag var ju på en spelning på dom för en sisådär 15 år sen. Säkert deras allra första. Och det var också en årsfest på Brännebrona. Söta killar tyckte 17 åriga Malin. Men det var ju lite lustigt när dom fick vänta på att mamma och pappa skulle hämta dom efteråt. Annat nu för tin antar jag. Så akta er nu Scotts för nu får ni inte en lugn stund.

Skapande

Jag och Carre hade skapardag för ett tag sedan. Då blev denna till....


              Fast nu är det nog snart dags att byta ut den till vinterkransen. Vi hade 6 minusgrader här i natt. Det gillade INTE mina Pelargoner. Men di överlevde i allfall så nu står de i garaget. Stod som tur var vid husväggen så det blev nog inte riktigt lika kallt där.

RSS 2.0