Nu är det kallt.

Sitter här och kollar ut i mörkret på min altan. Det är IS på altanbordet. Kanske dags att ställa in det för vintern. Bara det att då är det ju så definitivt sen. Slut på sommarn menar jag. Fast det har det väl i o f s vart ett bra tag bara att jag haft för mycket omkring mig så jag knappt märkt nåt. Nu har jag lov och då märker jag saker. Jag märkte förut på dagen att mina dahlier var väldigt döda så det var bara att gräva upp och hoppas på fortlevnad nästa vår. Och jag märkte att jag hade kommit väldigt långt efter med Naturkunskapen och att jag hade behövt två veckors ledigt för att komma i kapp med allt. Jag märkte också att det inte är långt kvar till jul och att jag inte vet vad jag ska göra efter jul om jag inte kommer in på högskolan nu. Sen märkte jag att nog inte klarar av att skriva en recencion på mina två romaner jag ska ta mig igenom eftersom jag aldrig tar mig igenom de där bedrövliga romanerna.
Nu sitter jag här och märker att jag får ont i ryggen av att sitta här och skriva och att jag är gööör trött så det blir väl natti nu. Ska ju till Carre för mattelektion i morrn. Jag ska lära henne allt jag kan om matte A och hon ska lära mig allt hon kan om matte B. Vi får väl se vem som lär vem eller om vi bara fikar (så baka nåt gött nu)...

Det ska börjas i tid

I dag har jag och Syster Yster köpt gråa blockljus, pärl-och diamantvajer och siffrorna 1-4 i vitt hårt pappplastaktigt material och sedan har vi skapat väldans fina ADVENTSLJUS. Hon köpte även en jättefin grå "betong"form att ha dem i och vita stenar och vita glittergrenar. Jag tänkte ha mina på kåpan till våran öppna spis så jag köpte inget att ha dem i men nu börjar ju den långa väntan på att få sätta upp dem. Det går ju inte än....så galna är vi inte.Men håller ni ut till advent så blir det nog kort på resultatet. Här hittade vi materialet i allfall (utom ljusen som vi köpte på Lagerhaus, det var billigare)

Nu blir det bingen....har vart en lååång dag.

Är jag förföljd av olycka

Bestämde oss för att åka till Elins Esplanad (maxihuset i Skövde) nu ikväll för att köpa skor till barna. Det händer ju på sin höjd en gång per år som vi åker iväg hela familjen för att handla. Kommer in på Sko-punkten och börjar prova skor........piiiiip piiiiip piiiiip..........ett viktigt meddelande....en brand har utbrutit i affären. Var god att gå mot närmsta utgång.

Ja, vad gör man...det var bara att haffa en unge i var arm och dra ut ur affärn. På parkeringen var det kaos när ALLA skulle därifrån på en gång. Kugghjulsmetoden känner dom inte till här på landet så man får ju antingen vänta tills alla andra har åkt eller bara häva sig ut i trafiken och hoppas att nån släpper före en. När vi snällt stod och väntar på våran tur backar en karl ut från sin parkering....rakt bak i våran bil. Som tur är gick det väldigt sakta och han backa verkligen rakt bak så det blev inget. Det gick som i slowmotion för Steffo hann säga till honom tre gånger i våran bil (hjälpte föga) sluta backa, stanna, sluta backa och jag "tutade"  med fingrarna mot mina ben innan jag kom på att det inte heller hjälpte och jag röt till på stackars Steffo att han skulle tuta med tutan. Den andra karln blev nog lite skakis för när dom kollat upp att det inget blev så sa han...tack för att du tutade. Var ju bara det att då var det ju redan försent.

Nu dröjjer det väl ett år till nästa gång jag kan lura med Steffo ut på shopping. Fast lika bra det...jag handlar ju så bra själv. Och nån större brand såg vi inte för övrigt, det var väl nån snickare som rökat under brandvarnarn....

De försöker ta livet av mig

Här har man då börjat skolan och ser fram emot en lugn och skön tillvaro. Borta är rädslan för hot och våld i sin vardag som det ju kunde gå till på ens arbetsplats. Man ska se fram emot dagar då allt går sin gilla gång och det  enda spännande man får se fram emot är om man får G eller IG på sina små prov. Men se så lungt har vi det inte på Katedral för där försöker nån se till att vi får veta att vi lever. Var och varannan dag får vi springa ut i blåst och regn för att nån liten jävla idiotunge...kommer inte på nåt värre....sätter eld på diverse olika toaletter och papperskorgar så brandlarm går och brandkårar kommer.

Jag trodde man åtmistone var 16 år när man börjar gymnasiet men tydligen är den här personen lite skruvad i roten och inte blivit 16 år i sin hjärna än. Jag menar inte att barn håller på med sånt här för de flesta har ju bättre vett till det men ett barn ser ju inte riktigt konsekvenserna av sitt handlande såpass som en äldre person gör och vid 16- år och uppåt ska man väl ha fattat såpass att tänder man på en skola så händer det lite mer än att man bara slipper sina lektioner.

Det blir ju lite "vargen kommer" över det hela också så idag när brandlarmet tjöt så var vi mitt uppe i en uträkning i matten.  Vi gör bara färdigt först innan vi går ut sa vi. Vilket i o f s gick fort. Sen funderar man på om man måste ta med sig sina saker ut. Vart man ska gå ut. Närmaste dörren eller närmast uppsamlingsplatsen. Nu har vi haft tid till att fundera för tack vare att det vart påtänt i betongklädda taoletter så har det inte spridit sig, så man har inte tagit det på fullt allvar,  men en vacker dag kanske det gör det. Eller så tycker inte den här lilla idioten att det räcker att bara tända på utan gör ännu värre saker. Hoppas att personens kompisar tar sitt ansvar och berättar för någon vad de vet för jag tror inte att den här personen ens fattar att det han/hon gör är något som kan få fruktansvärda konsekvenser. Jag tror "den" tycker "den"  är en tuff och cool prick som "vågar" göra detta fast inte inser att tar det sig på riktigt så har  "den"  blivit en mördare. Det är nog inte riktigt lika tufft och coolt.

Börjar bli nervös

Jag ska göra högskoleprovet på lördag och jag har ÅNGRAT mig. Jag vill inte. Jag HATAR prov. Gjorde det ju för skojs skull på internet för några dar sen. En kort version av det. Mattedelen fick jag gissa på ALLA frågor. Jag fattade verkligen ingenting av det. Hur kul blir det att sitta där en hel dag och inget begripa. GRRRR. Och 350:- var man tvungen att betala för att få svart på vitt att man är dum i roten. Det hade jag redan fatta innan så det behövde jag ju inte betala för, det bevisar ju bara det hur korkad jag är. Blä.

Kändes skönt att få gnälla lite...nu ska jag knoppa...Gunt alla bloggarvänner.

Äntligen

Nu börjar det igen. Prison Break. Finns det nån bättre serie. Eller nån snyggare rymling än Michael Scofield. Men VARFÖR ska det sändas kl 22-23 när man är halvt medvetslös redan vid 19-tiden. Tisadagar är en av de två dagar jag börjar tidigt med och måste köra barn till dagis och fritids innan skolan så jag måste gå och lägga mig i tid. Är väl bara att gå och lägga sig och hoppas på drömmar....om.....


Till Lisa, Carre och Karin

Tänk er åren -91-94....tänk er Ågårn...tänk er oss när det var rast...vid bandspelaren...och framförallt tänk er TRUMMORNA...


Nostalgisk

När man blir det. Nostalgisk alltså, så finns det ju inget bättre än You Tube...


eller var denna bättre...I svampskogen

Vi har idag varit och plockat trattkantareller i eftermiddag. Det är ju ett jobbigt göra att gå omkting i skogen bland grangrenar som sprätter runt och så är det ju bäst att man tar på sig svampögonen annars lyser trattisarna med sin frånvaro...men en del ser ju till att va rätt utrustade...
Och trattisar det hittade vi så nu blir det Svamp-bacon-lök och ostpaj.

Labrapport.

Sitter och försöker febrilt komma på vad vi pratade om på senaste laben på Naturkunskapen. Vi måste sicka in labrapport på det vi gör efter varje gång och denna gång har jag inte fått till nån bra liten text. Det jag däremot har fått till är en helt fantastisk liten teckning i Paint. Ja, som om jag inte hade tillräckligt att göra så skaffade jag mig lite till Men jag tänkte som så att om det nu inget vettigt står i rapporten så ser det i allafall ut som om jag lagt ner en herrans massa tid på att göra en snygg presentation. Jag lägger ut den här så får ni se om ni fattar nåt. (jag gör det INTE)


                                                     


Syns väl inte så väl men det är ju rena grekiskan ändå...bra sjuksyrra jag kommer bli som tycker cellen är grekiska...
Bra initiativ Istrums Sk

Ikväll var det premiär för familjemotion i Istrums Sk. Man fick komma hela familjen och sen dela upp sig i den grupp man tyckte man hörde hemma. Det var allt från de som sprang långrunda i snabbt tempo till min lilla familj som anväde fötterna till det de var ämnade för. Promenad i rask takt i Istrums beryktade helveteselljusspår. Det är nämligen inte platt emellan backarna ens där. Alma åkte vagn och för spåret är två och en halv km och vi gick två varv i rätt så rask takt. Men oj vad Alma var tlött när hon var klar. Det var sååå jobbigt att åka vagn så länge. Du känner igen det va, kära mor ;-)

 Första varvet vi gick så råkade jag tappa min 50-lapp som jag skulle ha till fikat efteråt så andra varvet gick jag och glodde ner i backen. Helt osannolikt så hittade jag 50-lappen bland alla gula löv och kolmörker som det var mellan lamporna. Ska nog skrapa min trisslott för jag vekar ha flyt i dag. Eller vad säger du Lina...du som har koll på vart du lägger saker...HAHAHA (internt)
 
Alfred han sprang med en grupp som det var lite blandade åldrar i allt från barn till de som var lite småskadade och inte kunde springa så fort så där tänkte jag att jag kunde vara med om jag någon gång får för mig att jogga runt. Men mest är jag ju med för att det är kul att göra något hela familjen som inte innebär att man ligger och päser i soffan och smockar i sig godis (sen att hela fadderullan avslutas i december med julbord , det hade ju ingen inverkan alls :))

Det var kul med att det kom så himla mycket folk...vi var säkert 40 pers. Det är inte illa pinkat av en liten byhåla man knappt vet att man kommit till ens när man är framme.

Näj nu får det bli Heroes innan sängåendet. Måste ju öva på min engelska och vad kan då vara bättre än att titta på en engelskspråkig serie så säg. (inte att läsa grammatikboken jag köpt mig va??)

Nu är det slut...

...på Matte A kursen. Vi hade Nationellt prov i dag och fy för den lede vad det var svårt. Det var uppdelat på två delprov. Ett UTAN miniräknare först. Jag som knappt kan lägga ihop 2 och 2 utan miniräknare. Sen är man ju så fånig med att man inte litar på att man kanske kan och har rätt så då överräknar man så det tillslut blir fel. Så gjorde jag med delprov 2 där det var så krångliga frågor så jag blev helt matt. Vi fick en liten välbehövlig paus mitt i p.g.a att Livsarna brände bulldegen så pass till vida att brandkårn fick rycka ut. Eller vad som nu hände...larmade gjorde det i allafall. Ett tal satt jag med i..jag vet inte hur länge och som genom trolldom fick jag till ett svar. Det skrattar han nog gott åt nu när han rättar käre magistern. Nu när man inte har provskräcksblankheten i hjärnan så kan jag nog se att jag har krånglat till det nåt alldeles förskräkligt. Jag räknade nämligen ut talet och med den informationen man fick om det så går det nog inte utan man skulle nog bara visa på HUR man räknar ut det och vilka formler man använder sig av.

Skit samma, nu är det över i allfall. På fredag börjar matte B och Matte A är glömt och förbi för alltid. Jag har ju haft VG på två prov så det vore ju för bedrövligt om jag får IG på kursen.

I morgon börjar även Engelska A. Jag har nog tagit mig vatten över huvudet. Det har ju vart svårt att hinna med som det vart hittills och nu blir det ett ämne till. Jag ska ju även läsa en herrans massa böcker i Svenskan och matte B är väl inte direkt lättare än A.

Ja ja, det blir nog väl framåt jul. Nu ska jag kolla på Bonde Söker Fru. Lite hjärnrensning.
Fridens Liljor....

Glasklart

Väldigt ledset i från baksätet på bilen...Mamma, det finns inga pjinsessoj föj jag kan inte hitta dom.
Ja men dom finns där det finns slott svara mamman. I baksättet går det upp ett ljus.. Jaha...dom finns i Apjika...

                        Jag har en alldesles egen pjinsessa himma i "Istlumelund" i allafall.

Laboration

Ska dra till Skövde nu och Naturkunskapsförkovra mig. Vi ska göra osmosförsök på rödlök. Spännande. Alfred sa att om jag skulle göra ..."mos med rödlök så kunde han hjälpa mig och låna Steffos skogsmasin och squasch...bara köra över den asså...det vore ju kul...men den kanske inte är så go att äta efteråt..."
Nu var det väl inte pricis mos vi skulle göra men jag får väl berätta allt om experimentet vid senare tillfälle för nu är jag sen som vanligt.

Ge mig era fulaste ord.

Vi ska ha ett fördjupningsarbete, skriva en rapport, i svenskan. Jag har haft stora bekymmer att komma på vad jag ska skriva om. Det ska ju vara om språkhistoria eller språksociologi och det är ju ämnen man knappt förstår namnen på. Idag skulle vi helst ha bestämmt oss och jag har letat ihjäl mig på nätet för att hitta nåt av det som verkar intressant. Eller rättare sagt det finns saker som är intressanta, som t.ex. skillnaderna mellan manligt och kvinnligt språk, skillnader i dialekter förr och nu, skillnader i språket beroende på vart i den sociala samhällsstegen man är o.s.v men det kändes som att jag får läsa böcker i tre år om man ska få till nåt bra. Det är så breda ämnen och jag hör ju till dom lata ;-)
Men jag fick tala med "Fröken" i dag och hon gav mig lite förslag på sånt hon inte fått in rapporter om förut. Så nu har jag bestämt mig. Jag ska ta reda på.....Fula ord- från förr till nu. Hur dom andvänds, hur dom förändrats, om dom blivit värre och i så fall (för det har dom ju) om värre och värre ord accepteras som inte lika "farliga" som förr.
Så kära läsare.....ge mig gärna era fula ord. Både snälla och värre (könsord kan vi hoppa över, jag blir så generad om jag hör sådana ;-) och dom lär jag väl kunna ta reda på ändå)

Nä, far ända in i baljan vad trött jag blev. Nu får jag väl i hundan ta och lägga mig för den tjyvingens klockan ringer ju snart. Gonatt.

Nu får det vara nog.

Fick en smärre chock i morses när jag ställde mig på vågen Är ju trogen FläskFäktare och vi har invägning varje onsdag. Hua, vad det var jobbigt. Man känner ju på byxor och annat att det går åt fel håll och sen jag började skolan så har jag knappt hunnit träna nånting. (En gång är det nog bara, förutom nån promenad då och då) Det enda jag gör är att räkna matte och läsa Naturkunskap och dricker 10 koppar kaffe. Kaffe blir ju lite godare med nåt till så en skorpa eller knäckis eller nån godisbit blir det / kopp.
När jag vägde mig idag så trodde jag inte det var sant. Så mycket har jag inte vägt på 3 år. Minst. Så nu har jag en utmaning på gång. Jag börjar i liten skala, men i en månad så ska det inte bli en endaste godisbit eller fikabit. Nu skriver jag det här för då kan alla som träffar mig hålla koll på mig och ......men va f**n. Nu kom sambon hem och vad har han i handen tror ni...havrechokladkakor. Men jag är ståndaktig. (bäst att hålla sig vid datorn när dom fikar så inte frestelsen blir för stor).

Om det är nån annan som hakar på med godis och kakförbud så tala gärna om det i mina kommentarer. Det gör man i fältet under inlägget där det står Våga skriv. Klicka där och...våga skriv. Under tiden medans vi går här och är mat och kakasugna så kan vi kolla på en Blogg jag hittade. Vilket ÖGONGODIS!

Det är två väldiga motsatser mellan mina länkar i dag.

Ha det bra allesammans. Hälsar Maloo.

P.s Min telefon kom idag. Snabb leverans. Det var ju igår jag beställde den. Men tyvärr är den på Munken i Skara och jag orkade bara inte åka in en gång till i dag. Men jag ska ju dit varje dag så det får bli i morrn. D.S

Snart kommer det fina bilder...

...här på bloggen förhoppningsvis. Jag har nämligen förlängt mitt mobilabonnemang i dag och då fick man välja en mobil helt gratis (vad man går på sånt lätt).
Med tanke på att våran kamera är kaputt och vi borde köpa en ny och våran tv är på väg att gå sönder och vi borde köpa en ny så vinner nog tv'n  den fajten. Särskilt nu när det mörknar om kvällarna och regnet öser ner så kanske det inte är så kul att kolla på bilder i lilla kameran bara utan då vill man väl ha en tv. Jag slog i allafall till på värstingkameramobilen.En Nokia 6220 med 5 m.pixel och 12x optisk zoom. Det är mer än vad vi hade på våran gamla kamera till och med så jag hoppas det blir hyfsade bilder i allafall. Nu längtar jag ihjäl mig tills den ska komma.
Det är klart man vill ha en riktig kamera också men en telefon måste jag ju ändå ha och kamera kanske vi inte har råd med förräns jag börjar jobba om sisådär 3½ år och det vore bra trist att inte ha kort på barnas utveckling på dessa åren.


Så nu har jag nästan övertygat mig själv om att jag inte gjort en typisk Impuls-maloo-grej utan nåt väääldigt bra och nyttigt för familjen...Bra gjort Maloo...

                        

Till Mamma..

Tusen tack kära mor att du gjorde mig till en lycklig och inte lika fattig, som jag hade blivit vid bokhandelsköp, ägare till denna lilla bok som jag kommer behöva om ett par veckor när min Engelska börjar. Vem kunde ana att man bara skulle halka in på tradera och hitta boken och det bara var 46 min kvar till slutet och ingen hade lagt nåt bud. Det måste vara lyckoängeln som är framme idag. Jag har även fått tag i Jane Austens Stolthet och Fördom men det enda ex. dom inte hade utlånat var nog orginalboken från 1790- talet för den hängde knappt i hop och det var mycket " ehuru de gingo,vi kommo, de foro" så hur jag ska orka läsa den det förtäljde inte historien. Men jag kan ju alltid börja och sen se om jag får tag på en nyare utgåva med lite modernare språk. Eller så är det samma, jag vet inte. Skit samma. Jag gör i alla fall vågen för min mamma idag....                         Read and react. Engelska A. ISBN 9144009232

Objektsnr: 73418158
Besök: 56 Read and react. Engelska A. ISBN 9144009232
Högsta bud:70 kr
Utropspris:70 kr
 
Högste budgivare:sajber-tina(0)  
Antal bud:1 (Budhistorik)
Starttid:23 sep 18:26
Sluttid:Avslutad
(7 okt 18:26)
Frakt:22 kr via Posten (inom Sverige)  

Mycket glad

Har ÄNTLIGEN fått svar på mitt Kemiprov och hör och häpna...jag fick VG här med. DET var verkligen en överraskning kan jag säga. Det var på håret men jag hade vart nöjd om jag hade vart över gränsen för G bara för så illa kändes det. Jag har insett att jag kanske har lite stora krav på mig. Att man inte blir underkänd bara för att man kanske inte klarar av att svara på alla frågor på ett prov. Men man har ju inte läst på några år och har ju inget att jämföra med eller att man vet hur lärarna bedömer provet.
Nu kan jag gå och lägga mig och sova gott...(ska bara oroa mig lite för matteprovet som jag kände inte gick så bra ;-) det var ju fem frågor jag inte svarade på,och dom andra var säkert fel=))

Lite arg

Jag bara undrar...Hur lång tid ska det ta att rätta ett prov. Vi gjorde prov på delkurs Kemi i Naturkunskapen för 9 dagar sedan och vi har inte fått reda på resultatet än. Är inte det PISSDÅLIGT. Det lustigaste var att det stod på provpappren att det var väldigt viktigt att gå in på Skaraborgsdistansen ofta, helst varje dag för att kolla sin personliga logg och att provsvaren kommer dit. Jag loggade in 10 ggr om dan förra veckan men vad fick jag för det...ont i fingrarna av allt knapptryckande och att datorn hängde sig (av tristess över att hamna på samma sida hela tiden?)
Man vill ju gärna veta i tid om man ska förbereda sig på att göra om provet eller inte. Grrrr.

I dag hade vi matteprov i gen (ingen ro och ingen vila). Jag satt i 2 timmar och 35 min. men inte blev jag klokare för det.
Jag visste att en del svar blev tokigt men inte hur jag skulle få det rätt eller hur det ska ställas upp. X och Y och blajblaj ska bli Z , jaja det fattar jag MEN hur?? Detta provet behöver vi förhoppnigsvis inte vänta så länge på, det gick fort sist i allafall.

Snart är det slut på matte A och redan v 42 ska jag börka med matte B och Engelska A. Har jag tyckt att det vart mycket hittills så är det väl inget mot vad det blir nu. Hua. Men det får väl gå. Jag får bara strunta i att dammsuga den där gången varannan vecka som jag hinner med nu för tiden. Det blir ju jättebra för det är ju ändå inte bra att ha det för städat va?

Nej nu får det bli lite kvällsmat. Måste ju hålla mig vaken tills jag ska gå och lägga mig. Ha det.

Energi-veckans fototriss

Hur ska man tolka energi då?? Det får bli en djupdykning i bildarkivet...
Att ha barn kräver energi. Här är det energi i form av  "traktormotor"  som gestaltas.

Mat ger ju energi och "Bollibollar"  är ju  fruktansvärt energirika.


Och till
sist...det krävdes en hel del energi att orka hänga upp tvätt efter jag och Steffo haft vårat 30-års kalas. På nåt vis hade tvättvindan fått vingar....


 


Fler bilder kan ni se HÄR

Saker man blir glad av

Tog mej en liten promenad runt Skara på en rast jag hade en dag. Gick förbi ett hus med detta utanför...tänk att det finns så goa människor. Jag var glad hela dan och jag tog mej inte ens ett äpple, jag blev glad bara över att nån ville ge bort ett...
Höst = Värmande soppa

Gjorde Gulaschsoppa till middag i kväll. Den är såå god och en riktig höstvärmare. Jag har fått den av Sussie på den gamla goda tiden när vi jobbade i hop och nu delar jag med den till er...

Gulaschsoppa 4 pers.

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1/4 rotselleri
3 råa potatisar
200 g nötfärs
2 tsk paprikapulver
1½ tsk mejram
1½ tsk kummin
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 l vatten
2 kycklingbuljongtärningar

Skala och finhacka lökarna och vitlöken. Skär paprikan sellerin och potatisen i tärningar. Bryn köttfärsen tillsammans med löken, vitlöken, paprikorna, sellerin och potatisen. Krydda med paprikapulvret, mejramen och kumminen. Tillsätt tomatpuren och rör om. Häll sedan på de krossade tomaterna, vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt soppan koka 20-25 min. och smaka av med salt och peppar. En klick creme fraiche på toppen.

Jag är sisådär förtjust i selleri så jag brukar ta morötter i stället och några fler potater. Sen mäter jag kanske inte upp kryddorna så noga utan tar nog lite mer än vad det står, gärna lite chilipulver i också så blir det lite sting i. Jag verkar oförmögen att göra ett recept rakt av som det står på pappret utan jag tar lite sånt och lite sånt i så än så länge har denna soppa aldrig smakat likadant nångång jag har gjort den men den har VARJE gång varit gudomligt god och det måste ju vara grundreceptets förtjänst och därmed grundreceptets grundägare så tusen tack Sussie för denna Höstruskräddare i nöden.

Positivt överraskad

Svängde in på Köpstaden i dag efter skolan. Där har jag inte vart på jag vet inte hur länge. Åker ju förbi varje dag och det är aldrig några bilar på parkeringen men fick ett infall idag och svängde dit. Det var väl ungefär lika tomt med folk som vanligt. Möbelaffären do har är jättebra men det är ju inget man handlar varje vecka direkt men dom hade även fått en skivaffär nu också. Det säger jag bara Karin Seth att du behöver aldrig åka till Ullared för att köpa billiga skivor längre. Dom hade allt möjligt, 60-70-80-90-tal, dansband, klassiskt, barn, hårdrock olika samlingar,(ARVINGARNA) m.m och böcker och dvd filmer. Det mesta var tag 4 för 99:- Man kunde blanda hur man ville. Det fanns även en del nytt men då kostae det 129:- vilket inte var så dyrt för nya skivor heller mot vad dom tar på en del andra ställen.

Jag köpte 4 barnskivor med samlade sagor av Bröderna Grimm. Det var Hans o Greta, Bord duka dig, Guldgåsen, Snövit o Rosenröd, Haren och Igelkotten, Gåsvakterskan, med många mera. 4-5 berättelser på varje skiva. Det blev värsta nostalgitrippen. Jag och Syster Yster låg varje kväll och lyssnade på dessa sagor när vi var små. På den tiden var det ju raspiga, hackiga Lp skivor så det blev mycket ,och den lilla grisen svara, och den lilla grisen svara, och den lilla grisen svara tills nån av oss orkade gå upp och flytta stiftet till nästa saga. En av dom bästa skivorna jag kommer i håg var en med tre läskiga berättelser om Nisse i Hultaskogen. Är det nån som vet vad det är för sagor så tala gärna om det så man kan se om det går att få tag på dom igen. Ena sidan på skivan var det sånger typ Emil i Lönnerberga och Madicken m.m och på den andra sidan var dessa rysliga berättelser.

När jag tänker efter så kan det hända att skivan faktiskt ligger uppe på min vind men nu för tin äger man ju ingen LPspelare och skulle man skaffa en så vette katten om dom går att spela efter ett par år på fuktiga vinden.

Åk gärna till Köpstaden och köp skivor nu i allafall.

Efterlysning

Det är ingen av alla mina läsarvänner som råkar ha Stolthet och Fördom av Jane Austen till låns?? Jag ska läsa en bok från Romantiken eller Upplysningen och skriva en recension (eller vad det heter). Helst skulle det väl redan vara gjort men jag har haft lite annat för mig och tänkte ta lilla oktoberlovet till detta och jag har letat ihjäl mig efter denna bok på biblioteket men icke hittat den. Den verkar vara den roligaste av dom för Gullivers resor eller Robinson Crusoe var riktiga tegelstenar och Ivanhoe har jag bara hittat en lättläst variant och sen har man ju sett den på film ett antal ggr och då kanske det kan va svårt att få motivation till att läsa den utan att känna stressen i sig. Jag måste ha en bok som kan fånga mig så jag kan få ro till att läsa och då verkade den här vara den bästa av dom vi fick välja på. Så är det nån som har den till utlåning så hör gärna av er eller skriv en rad i mina kommentarer ;-)

RSS 2.0