Har du skadat dig, Adam Alsing?

Då var helgen som man längtat så efter både här och förbi. Att det ska gå så fort över. Men helt suveränt har det vart. Resan började i 180 knyck eftersom vi i sedvanlig ordning tycker att det är kul att vara på gränsen till försena. Men vi hann med tåget. Jag och Steffo satt i 1:a klass där det bjöds på kaffe och frukt. Nu ville ju inte vi va snåla så vi mötte våra reskamrater i bistrovagnen och köpte oss en kopp kaffe (det var skillnad på vägen hem ;-))

Framme i Stkhlm hittade vi världens bästa förvaringsskåp på centralen. Det kostade 50:- i tio-kronor men i just detta skåpet kunde man lägga i samma 10-krona fem gånger då den åkte ut med en gång igen. Det ska bli vårat stammisskåp.

Shopping, fika och vaktparad hann vi med. Vi hade satt på oss våra kändis-ögon i samma stund vi nuddade storstadsasfalten men trots det lyckades jag och Carre missa Adam Alsing när han kom haltande utanför en Stadiumaffär. Trots snabba ben så fann vi honom inte igen. Henke var ju väldigt orolig över hans haltande gång så nu ber jag dig Adam, när du läser detta, kan du ge honom några lugnande ord om din hälostatus ;-)

När vi väl installerat oss på Hotell Malmen så sprang vi fort ut på Medborgarplatsen och svepte i oss en bira i solgaset. Och upptäckte ganska raskt att antingen har dom knark i Stockholmsölen eller så super vi alldeles för dåligt till vardags för värst vad rusig man blev. Stefan var lite rädd också att dom skulle kasta ut oss från stället för han trodde inte att man fick fylla på sitt snackglas med egenhavda snacks. Vadå...man kan ju inte köpa sånt för 22:- i parti och minut...det räcker väl att man köper öl.

Vår första middag blev på ett kinahak vid Medborgarplatsen. En trerätters med Vållulle, Lyxnudlal och Flitelad banan för min del. Förrätt och efterrätt var helt okej men varmrätten var allt annat än smakrik. Vi satt och dividerade om att det inte smakade något precis när våran servetris kom och frågade hur det smakade. Så i samma andetag hör vi oss alla säga att...Jaa, det var så gott så...Typiskt Svensson alltså (och då menar jag inte resesällskapet utan medelmåttevillintevatillbesvärsvensken). Vi skrattade gott i allafall och efterrätten kunde vi helt och fullt intyga att den VAR god. Berodde kanske på att ännu en öl hade letat sig ner i strupen.

Sedan var det dags för självaste Huvudnummret. The Buddy Holly Musical. Och den kan väl närmast beskrivas så här...
Sååå jäkla bra. Jag och Steffo satt på första raden så det var nästan som om vi var med i ensamblen. Och Brolle är min nya kärlek (jag vet att jag är lättflörtad) Jag fick tala om för Carre och Henko sen som satt på raden längst bak att jag tyckte allt att jag och Brolle fick en connection. Nää, röt Steffo, han tittade inte åt dig en enda gång. I min värld, där allt är så enkelt, betyder det att Steffo alltså kollade upp detta för att han var lite orolig över just detta så alltså måste vi ju haft en connection. Eller hur ;-)

Efter musikalen var slut (22,00 kanske) roade vi oss kungligt i flera minuter innan vi dödströtta stupade i 1,20 sängen på hotellet. Är man småbarnsföräldrar på vift så är man.

Dag två började med en underbar hotellfrulle och en uppenbarelse. Carre tittade på en karl, fnissade lite, och sa: Titta, där borta går ju Jesus. Och det var det också i egen hög person.I Ola Salos version i allafall. Än en gång skämdes våra karlar över oss när vi fick brottom att hämta tretår och extra juice men hur ofta får man va i närheten av Jesus va, jag bara undrar??

Resten av dagen får jag nog ta i ett annat inlägg för mina läsare tröttnade nog redan vid "När vi väl installerat oss på Hotell Malmen" och jag vill ju inte skriva för döva öron.

Peace, beer and rock'n'roll på er...

Ledigt

Efter persen i veckan med Historiaprov i onsdags på första världskriget och hemskamatteprovet i morses så tackar jag för mig och drar bort över helgen. Barnen är utportionerade och väskan är packad (näe, det gör jag nog i morrn bitti...vi ska ju inte åka förrän 07,00 ;-)) och i morgon middag är det jag som sitter på uteserveringen vid Mosebacke med en kall bira och blickar ut över Djurgården (om man nu kan det därifrån :s)

Försesten provade jag min kjol alldeles nyss, den som jag hade som mål att komma i till i morgons dato. Och se, jag kom i den förstår i go'vänner. Sist kom den ju till lårens nederkant och inte en tum mer utan att blodvite uppstod men nu fick jag upp den på första försöket. Tyvärr hade mina vader inte minskat så jag såg inte riktigt klok ut ändå så det blir nog nåt annat i klädväg i morgon ändå. We are going to travell light, all we need is our Visa (eller i detta fallet Steffos Visa, själv tar jag med mig CSNkortet. Alltid får man väl nån rabatt)

Nu blir det snarkebingen. Sov knappt nåt inatt och så fort jag somnade vaknade jag igen med ett ryck och funderade på om ifall Y=0 är X=0 och X=12 då är X=6 men vad är då Y och liknade saker. Värre mardröm har jag aldrig haft.Föruom i morses mellan 8-10 då.

Vårfrodning

Måste visa hur långt det har kommit i min vårlökrabatt också. Det blommar inte än men Kejsarkronorna är på gång. det är både röda och gula så det blir nog fint när de börjar. Hyacinterna har i o f s börjat blomma och det är tur för Kejs..luktar inte mumma direkt men det gör ju Hyacinterna med råge. Underbart med lite juldoft så här i April ;-) Det andra som inte kommit så långt än är Allium, de har spridit sig hejdlöst, och lila tulpaner. Ja det är väl inte så färgmatchat kanske men rätt coolt ändå. När lökarna blommat över så tar Stenkyndeln vid. Det brukar surra som värsta Arlanda där framåt blomningstid.


Jag har ju även vart i trädgårdslandfixartagen och då gjorde ju även Alma en odlingslåda. Den är nu uppställd vid lekstugan och det som inte är sått i den nu är inte värt att så ;-) Det finns pumpa, rädisor, rödbetor, ruccola och röd krasse. Kommer allt upp så blir det trångt om saligheten. Men det är nog lite för kallt för tex pumpan än så det kanske självgallrar sig.

Bredvid lådan har jag en Pipranka jag köpte förra året. Den ser tyvärr ut att ha starvat å över vintern men han får väl sitta ett tag till innan jag river upp den. Kanske, kanske att den vaknar till. det samma gäller för min Vindruva på andra sidan lekstugeverandan. det är kanske inte så gynnsam miljö precis här heller, mycket barnfötter precis på planteringarna.

Jag lyssnade även på alla era råd (!) angående Hallonen i trädgårdslandet så nu håller jag på att gräva ett nytt land till dom. Det tar lite tid bara. Kommer jag ner tre cm med spaden vid varje spadtag så är jag glad. Men jag skulle kunna mura in huset med en stengärdsgård av materialet jag får upp.  Man måste alltid se det positiva i det hela ;-) det tar nog några veckor innan det blir klart så jag ska fota en annan dag så ni får se. Efter min nya pilflätningsinjektion jag fick ikväll så blir det givetvis ett pilstaket som kantskydd i nya Hallonlandet. Om inte ruset hinner lägga sig innan jag ska börja.

Nu blir det bingen. Ska upp på tidig mattelektion i morrn och vi håller på med rena rama trollformlerna nu så det är bäst att va alert.

Pilkul

Jag har varit på trädgårdskurs tre kvällar nu i vår. I kväll var det finalkväll och pilflätning stod på programmet. Vi skulle försöka oss på att göra ett växtstöd i form av en kon. Det var skitsvårt och skitkul från allra första början. Man skulle ta 11 st vidjor och trycka ner i marken  som i en cirkel. Sedan var det "bara" att börja fläta. Hade jag vart hemma mol alena hade det nog ljudit ett och annat fult ord över nejden men nu fick man ju hejda sig lite. För svårt var det. Det var inte alltid det blev  mjuk flätning av det hela utan vikta kanter och mycket risborste. Men vad STOLT man blev när man var klar. Själva toppen skulle man knyta ihop som ett öga och det var om möjligt ännu svårare än allt det andra ihop. Men med hjälp av mina kumpaner Carina och Jessica så gick det tillslut bra det med.

Nu kom vi till den svåraste biten av dem alla...Vad ska man ha i sin kon. Först tänkte jag på Blomsterbönor för de täcker så bra och min kon var ju inte mycket att visa upp för världen. Sen när jag tänkte efter lite kom jag på att det är ju inte så lätt så här första gången man gör nåt, man ska ändå vara stolt över det man gjort. Bäst att ha något INUTI konen som inte skymmer den. Och briljantare idé får man väl leta efter...två flugor i en smäll...konen syns och innehållet håller sig på plats...Vad tycks??

Felix Felidae

Jag har två Olivträd som jag nu under våren släpar in och ut från altanen. De mår väldigt bra där på dagen men på natten trivs de bäst inomhus eftersom det inte är så varmt under natten ute. Nu har dock mitt ena olivträd sagt ifrån att det nog trivs bäst ute i allafall. Det kommer nämligen inte så bra överens med Felix. Våran älskade lilla katt. Som nästan gjorde sin sista dag hos oss i går kväll. När jag skulle gå och lägga mig såg jag nämligen att han hade vart uppe i olivkrukan och spralat bort jord. Grrr, knäppkatt tänkte jag och skulle skrapa i jorden igen. Då upptäcker jag att han också haft vänligheten att gödsla min lilla oliv. Med en två decimeter lång gödselkorv.

Har idag fått sanera min oliv från all jord för osar den katt kanske han får för sig att göra om det. Vem vet vad mer han gjorde däri. Hade nämligen en stor kruka där, precis när vi skaffade Felix, med en Passionsfruktblomma i. Den dog under mystiska omständigheter men jag slår vad om att hade jag obducerat den hade jag nog hittat en hel del Felidae Kattpinkus däri.

Felix, som betyder lycklig på latin, verkar inte tagit nån skada av mina bryska avvänjningsmetoder (rejält nackaskinntag och hårda bannor över gödselkorven) och även oliven verkar tapper där den står i sin nya jord. Nu hoppas jag att både katt och träd kan hålla sams och leva lyckliga sida vid sida i många år framöver.

Extraknäck

Nu går sista ansökningsdagen till Högskolan ut i morgon. Jag har funderat över vad jag ska ta mig till om jag inte kommer in nånstans och man måste ju försörja sig på nåt...så blir jag inte Arbetsterapeut ska jag bli blompinnedekoratör!! Jag har redan övat. Beställningar mottages här på bloggen (man kan även använda dom som potatestickor ;-)) Jag kommer tjäna massor med stålar för eftersom jag inte är så haj på det hela så tar det lång tid och jag tänkte ta en sisådär 300:- i timmen för det har jag hört att snickarna gör. + moms. $$$
Dom här kan nog skrämma slag på vilken mördarsnigel som helst ;-)

Och Jessica, jag skrev Duvemåla för att såna som är något mindre belästa än du och jag också skulle förstå vem jag menade. Karl-Oskar från Korpamoen kunde ju lika gärna vart vilken gammel smålänning som helst.

Efwa... en äkta smålänning säger väl ändå "immigrera" precis som han säger "helvitti" eller "ä du jälet männske"...sen får du inte glömma att jag satt in the states...fastnade precis by the immigrations...höll på att få stay in jail over the night and take it with a judge tomorrow...och mycket mer. So have mercy on my soul. Eller teminstingen om my spelling

Förresten, blir jag inte blomsterpinne/potatestickedekoratör så kan jag alltid bli modell...
O.b.s. Det är INTE photoshoppat...jag är helt e'du naturelle ;-)

Puss i Påsk

De underbara påskdagarna har här tillbringats UTE. I solen. Det är ju nästan för bra för att va sant att det har vart så här gött väder när man har vart ledig. Eller så är det bara gött att va ledig, vilket väder det än må vara. När man jobbat som jag gjort i 15 år med några få undantag så vet man ju knappt om ifall det är jul, påsk eller midsommar. Man jobbar ju vilket som. Men så är det inte när man läser ser ni. Då är man ledig när det är påsklov och röda dagar. Me like!!

Det där med att jag är ledig är väl en sanning med modifikation. Vi hade ju fått digra hemuppgifter vi skulle utföra, 20-25 punkter vardera om amerikanska-, franska- och industriella revolutionen och lika många punkter om Napoleontiden. Men det klarade jag av snabbt på tre dagar och sen blundade jag för allt annat jag hade behövt läsa (typ engelskaboken som jag inte öppnat på nån månad, matten och programhanteringen).

Jag och Alma har bestämt oss för att göra fint i vårat trädgårdsland och gårdagen gick åt till att måla pallkragar.
Fyra stora och en lite mindra som Alma skulle ha som egen odlingslåda. Däri skulle det få plats jordgubbar, pumpa, solrosor och majs...hmm blir nog till att välja där kanske.Falu rödfärg blev det. Det verkar som vi hade lite av den färgen på våra diverse byggnader så det är väl bäst att det matchar.

I dag så har det stora gräv- och få-pallkragar-snyggt-i-landet-projektet dragit i gång. Det var inte lätt vill jag lova. Jag fick upp sten till ett större stenparti när jag började gräva. Och då vill jag bara meddela att jag rensar sten där varje vår. Jag vet precis hur Karl-Oskar från Duvemåla kände sig när han slet i den småländska stenjorden, torkade sin svett ur pannan, och tillslut såg sig besegrad. Skulle gärna också immigrera till stenfattigare byggder. Eller skaffa ett såll. Här är mitt land innan Operation Pallkrage:Roligare träggårdsland var ju inte svårt att få. Det där risiga som ligger ner är myntan innan jag klippte ner den. Den är planterad i bottenlös hink för att hålla den på plats. Tyvärr hade den rymt och har tillsammans med hallonen, som är det andra risiga längst till vänster på bilden, invaderat halva landet. Efter en hel dags grävning och en heldel svärande, stånkande och plågade skrii av smärta i rygg så kom så pallkragarna på plats.Alma hade tröttnat på grävandet innan vi började och hänger här upp och ner i hängmattan. Längst till höger på bilden så syns även några av mina småberg jag fick gräva upp.
När jag grävt så här långt och pusslat till det lite fint med odlingslådorna stötte jag på ett par problem som jag tänkte ni skulle hjälpa mig med. Lina, du ska få äran att ordna två (minst) pallkragar till. Råkar känna till att det finns ett par såna där du jobbar. Mina funderingar är nu så här:

Rabarbern längst hitåt i bild, ska den också kragas in eller ska den flyttas?

Hallonen...min första tanke var att de också skulle flyttas men bara jag tänker på det projektet så gråter jag en skvätt (med tanke på alla stenar jag måste gräva bort) men tycker ni också att jag ska flytta dom så gör jag givetvis detta. Er önskan är min lag ;-)

Längst till vä på bilden är det tänkt att det ska va potater. Jag har alltid växlat sida från år till år eftersom de inte gillar att va på samma plats två år i rad men det finns ju inte på kartan längre så där har jag tänkt ta lite längre planker och måla röda och slå ner på samma sätt som pallkragarna. Är det nån potatiskunnig här som vet om det går eller om de måste växla plats??

Det var mina funderingar, please help me. I gångarna mellan alla lådorna är det tänkt att det ska bli markduk och täckbark eller flis så inget ogräs kommer upp. Som det är nu så finns där både kirskål, brännässla (eller brännsippa som Carres Elsa sa...mycket vackrare) och ett bedrövligt ogräs jag inte vet vad det heter med det liksom brer ur sig med långa trådar och blir som ett grönt nät över jorden. Tvi det.

Som om jag inte hade nog med styrketräning i träggårn i dag hade jag även bokat mig på ett Funktionellpass. Det ångrade jag djupt först men sen var det allt rätt skönt efteråt. Man fick ju lite stretching i allafall. Och så var jag trött på spadar.

Det var ett långt inlägg men det är ju lite glest mellan dom nu för tin så då blir det på detta viset. Bättre att ha nåt att skriva när man väl gör det än att skriva om blajblaj. Fast det kanske en del tyckte att detta var och till dom säger jag...jaha...och ändå läste du till sista ordet, det hade du inte behövt.

Till er andra säger jag bara glad fortsättning på påsken och välkommen Vår! 


Tjuvstart

I dag var det påskkäringutklädning på dagis. Sötare påskkäring finns nog inte. Och mamma har allt sett till så käringa fick en kvast att flyga på. Det enda som var synd enligt Alma, var att jag glömde sätta dit en motor. Den var inte så flygbenägen kvasten direkt.
 


(jag monterade ingen motor med flit, jag vill ju inte bli av med denna käringa precis)

Underbart är kort

Lika lycklig som jag var igår när solen sken från en klarblå himmel från morgon ill kväll, lika olycklig blev jag i morses när det var grått, småregningt och blåste halv orkan. Det enda som piggar upp mig då är den strida stöm av goda vänner och familj som avlöst varandra. Det började med Momossarna till 11-kaffet. Förevändningen var att planera träning till 7-8 åringarna på Vallen på långfredagen och det gjorde vi också. Men den bästa anledningen är allt att man får träffas och tjattra lite. Innan de åkt så ringde Herr och Fru Seth/Andersson med kottar. De hade vart i storstan och då går ju änna vägen så lämpligt förbi här. Det var inte igår vi sågs så det var himla trevligt. Vi planerade in våran första husvagnstripp på Kristi Flygare. Vänersborg ska vi prova oss på. Är det kasst väder så finns där ju ett badpalats (sen är det inte allt för långt till Överby kom jag och Karin på) När de åkt så var det bara att vänta på nästa besök. Mor och syster. Vi ska ha fotspa. Det kan behövas. Efter vintern instängdhet kan de behöva fräschas upp innan man släpper dem fria. Folk kan ju få uppkastningsreflexer vid åsyn annars.

Jag har ju även glömt att berätta om mina tre nära-döden-upplevelser. Den första kom i tisdags när jag provade på friktionsträning på gymet. Herre min skapare vad det var jobbigt. Hade inte grundat så bra för tisdagar är en av mina längsta skoldagar så det var fukost kl. 7 och sen inget direkt (förutom naturgodis) förrän lite pasta kl. 18. Vid 19 när passet började så var jag helt färdig redan efter uppvärmningslåten. Jag funderade allvarligt på om det inte var lindrigare att lägga sig ner och dö än att fortfölja passet.  Så där i efterhand vet jag ju att det hade vart bättre med döden för då känner man ju inte lika märkbart av den grymma träningsvärk man fick av denna träningsform.

I allafall överlevde jag passet med nöd och näppe. Min andra nära döden kom på torsdagen när jag skulle försöka mig på boxning med jordens träningsvärk. För en gångs skull vann du nog Lizzy ;-) Berodde enbart på min invaliditet.
   I går kväll kom så den tredje dödendöden. Alfred har fått för sig att vi ska springa elljusspåret varje kväll för han behöver öva upp sin snabbhet inför fotbollsäsongen. Det ska börjas i tid om man ska va med i landslaget. Vi skulle springa åt varsitt håll och se vem som kom först i mål. Jag fick springa "bakvägen" och det är uppför uppför uppför som gäller. Jag tog sats, glodde rätt ner i backen och började springa. Efter ett tag fick jag titta upp för att se hur långt det var kvar...och där stod Herr Älg och blega på mig. Gulp....Buuuu skrek jag allt vad jag var värd och han lommade i väg. När jag sen mötte Alfred var han helt till sig och skrek att jag mötte en älg på spåret. (snäll mamma å skrämma älgen rätt mot sonen). Vad gjorde du då frågade jag.

Jag stannade och sa...Åååhhh maaaajjj gaaaadd, och då stack han.

Vi överlevde ju detta med och nu får det allt räcka med döden ett tag. Men på tisdag blir det funktionell igen och i kväll var spåret älgfritt.


Nu är det gjort

Nu har jag sökt till Högskolan. Det blev Arbetsterapeutprogrammet i Göteborg i första hand. Sen blev det Arbetst. i andra städer i andra och tredje hand och Lärarprogrammet i Skövde i fjärde. Det vore väl skam om jag inte kom in nånstans. Jag får även här passa på att tacka fixar-Pete och hans fru som alleredan ordnat jobb åt mig som arbetsterapeut. Ska bara klara av ett par små detaljer först. Som att komma in på utbildningen och sedan genomföra den ;-)

Nä här kan man ju inte sitta och uggla vid datorn. Det är ju soligt ute...och Lisbet, det förstår ju vem som helst att man inte kan sitta inne då ;-) Men på långfredagen, då är det jag som gör ett gästspel som barntränare för Kinne-Vedums PF 7-8. Jag gör det enbart för Lasangens skull ;-)

Nu blir det vårstäd i rabatterna och kaffe på altanen.

RSS 2.0