På tredje dagen återuppstånden...

I dag är det den tredje dagen på ett tre år lång ångestattack. Måndagen bestod i att presentera oss i klassen och lärarna berättade lite om vilka de var och vart de jobbat. En av dem var färdig arbetsterapeut 1975. Ett bra år. Hon hade vart med om en del. De förberedde oss på att det var mycket läsning under onsdag och torsdag då det var hemstudier. I en bok på engelska. Som vare sig jag eller Carre hade fått hem än. Vi åkte hem och grät en skvätt och funderade på att hoppa av.

Tisdagen började bra med en intressant föreläsning om arbetsterapins historia och vad deras ledord i tillvaron är. Att en människa är både en kropp och en själ. Själv hörde jag bara vart annat ord eftersom ångesten över att våran bok inte kommit än från Bokus kom över mig. Vid lunch fick jag ett mail från bokus att varan ej längre var tillgänglig hos deras leverantörer. Jaha. Det verkar ju lovande att komma efter redan innan man har börjat. Vi fick som tur var ett tips om Studenternas Hus som hade en egen bokhandel. Efter skolans slut blev det en kapplöpning mellan oss och våra resterande klasskamrater som ingen bok hade eftersom det endast fanns 5 ex kvar. Vi hann. Vi åkte hem, glada i hågen och tänkte att detta blir ju en piece of cake.

Onsdagen har ägnats åt att föra aktivitetsdagbok över mina göranden. Det var ingen lätt match. Guuu' va saker en gör om dan. Allt jag har stoppat i mig har jag dock inte skrivit upp då det hade tagit ett eget papper att fylla. Gårdagens glädje över att ha hittat boken förbyttes också strax i fasa då jag slog upp den. Introduction to occupation: The art and science of living. Chapter 1, 3-5. Ehh...sånt där vetenskapligt blajblaj begriper inte jag ens på svenska.

Känner på mig att kvällen kommer sluta i gråt igen. Om inte all humörhöjande choklad jag proppat i mig kan hindra det. Nä, nu måste jag gå och skriva på min lapp. 22,56 Blogga. Hemma framför datorn. Gör det själv. För mig själv och för dem som är intresserade. I kategorin fritid.

Årets comeback

För att skingra tankarna från allt det nya med skola, tåg, spårvagn m.m. så ska jag och Carre göra årets (eller århundradets) comeback. Vi ska spela fotboll med Kinne-Vedums IF på Kollandsö. Hur det gick till det vet jag inte men det som är bra är väl att man inte kommer orka tänka på nåt annat än att överleva matchen.

I går var vi ju på vårt upprop på Hälsovetenskapliga akademin som det så fint hette. Det gick ju väldans bra. Bägge två var med på listan och vi var inte äldst. Minst en var i allafall lika gammal. Man kan väl trösta sig med att vi kanske i allafall har lite (arbets)livserfarenhet att konkurera med mot det yngre gardet. På måndag börjar vi med lite utförligare genomgång av kursen. Redan nästa vecka var det fältstudier, 2 dagar och i slutet på vecka 38 var det dags för praktik. På Sahlgrenska. Käre Jesus heliga guds moder och hennes broder. Hur ska detta gå? Mellan detta var det seminarium och annat som jag inte ens begriper vad det är. Men för att trösta sig så såg ju inte de andra i klassen direkt mycket klokare ut än vad vi gjorde så det löser sig väl. Jag har upptäckt attt lärare gillar att man talar mycket, gärna om samma sak fast med olika ord. Finare ord för varje gång. Då låter det som att man fattat galoppen fast man egentligen inte sagt mer än samma sak tre gånger. Ordbajseri. Får öva på det...så att säga, lära mig grunderna för det...bygga upp en strategi för att förverkliga målen jag förelagt mig att förverkliga...typ.

Ingen återvändo

I  morgon gäller det. Då tar jag och Carre tåget mot våra nya liv. Har inhandlat ett Regionen runt 30 dagarkort till tåget nu, då är jag för snål för att hoppa av den första månaden i allafall och sen har man förhoppningsvis kommit in i det såpass att man inte vill hoppa av. Jag har även hämtat min nya dator idag. Till Almas stora besvikelse verkar inte Tårtbakningspelet vara med på den. Men Spindelharpan finns ju alltid så tågresorna är ju räddade i allafall.

Nu blir det bingen för det blir en lång dag i morgon, ska även på kalas till Maikii i morgon kväll så tåget får allt se till att komma i tid hem. Grattis på 20-årsdagen i allfall Maikii.

Hur svårt kan det va??

Tänkte så här på gamla dar, börja med en ny hobby. Så i dagarna två har jag övat och övat (de få minuter man har över emellan vardagsbestyren) men hur jag än övar så ser det inte riktigt klokt ut. Det ska bli en liten ruta av det jag gör, med fyra hörn. Men det blir ingen ruta. Det blir en oformlig ring. Utan hörn. Så jag kommer liksom aldrig till steg två i min hobby. Tur att experthjälp kommer i morrn bitti. Syster Jessie, som har all tid i världen nu med småbarn och hus ska lära mig allt hon kan om rutor. Och det är bäst hon gör det bra. För som fattig student har jag ju redan tänkt ut julklapparna. Det får ju bli hemmagjorda såklart. Vem vill ha en sån här?? Det får ju bli först till kvarn med tingning av denna för den tillverkas i begränsad utgåva (O.B.S ett (1) exemplar). Och så är det klart...vill man att den ska täcka hela kroppen på en bör man väl inte vara längre än nån meter så där så det gallrar väl ut en del ;)

Alla ni andra får virakde korgar och annan bröte ni kan lägga i nåt skåp och tala om för folk sen att det fick jag av tant Malin, får väl ställa fram det om hon kommer på besök.

Testpanelen

Hittade ett tips på en sida som jag bara var tvungen att prova för det verkade så otroligt. Men det funkade. Så om ni prompt vill ha ur botten på glasflaskor så kan ni ta till detta knep. Själv har jag en hel hög med bottenlösa flaskor nu som jag strax ska komma på användningsområden till.

Överlevde

Jag klarade gårkvällen utan större blesyrer. Hästen Gabriel (efter Ärkeängeln) var god emot mig men man fick en smärre hjärtattck varje gång han fick för sig att ta en tugga gräs mitt under pågående gång eller när han snubblade till på nån murken bro. Sen hade han en förkärlek till att gå i terräng trots att alla andra hästar gick på vägar/stigar. I dag har jag känningar i ljumskar och mage. Men inte så jag inte överlever det med. Kameran hade sambon tagit beslag på då han skulle flyga luftballong tillsammans med sin far och några grannar så jag länkar in er till de som hade med sig kamera här. Man ser ju klart och tydligt att jag är som född till "Hästisörens mamma". (Alma ska ju bli hästisör (hästfrisör på 4-årsspråk) när hon blir stor. Nu syns det inte så väl på detta kort men jag kände mig fullständigt trygg på Gabriel då han hade exakt samma färg (och struktur) på manen som min kära mor ;-) Han var jättefin i håret. 

Imorgon bär det ut på nya äventyr. Då ska jag och Carre provåka tåget till Göteborg. Sen ska vi kanske provfika på nåt fik där. Och prova om det går att shoppa lite. Kanske proväta på nån restaurang. Sen ska vi provåka tillbaka till Skövde med. Det ska bli kul. 


Gud bevare mig...

...hjälp mig att övervinna, överleva morgondagen. Då ska jag nämligen ut på ett läskigt äventyr. Tur att det tvåbenta sällskapet kommer vara så trevligt så det förhoppningsvis övertar den rädda delen av mig. Den rädda delen som ska kliva upp på en fyrbening. I form av en Islandshäst. Mina hästerfarenheter sträcker sig till att jag en gång för tio år sedan tog ridborgarmärket. Jag satt på en häst i några varv i ett ridhus. Och hade skräcken i mig hela tiden. Dagen efter kunde jag inte röra mig. Först trodde jag att jag var stel av skräck fortfarande med det visade sig vara en fruktansvärd träningsvärk. Av några varv i ett ridhus. Sen har jag faktiskt ridit Islandshäst en gång förut också med Kinne Vedums IF. Då fick vi dela in oss i grupper. En grupp med ridvana, en grupp med dom som kanske ville prova galopp och så min grupp. Som kanske ville prova att hästen gick fortare än snigelgång. Jag överlevde den gången så jag gör det nog i morgon med och jag kommer ihåg att jag sist blev modigare under rittens gång. För det var faktiskt läskigare att stå bredvid hästen än att sitta på den. Den kommer lättare åt att bitas om man står bredvid.

I vilket fall som helst, hur läskigt det än kommer att kännas, så kommer det i allafall vara väldigt roligt att göra en sån här grej med glada vänner. Vem vet, jag kanske galoppar om er allihop ;-)

Vi ses i morrn.

Allt går, bara man är vänlig ;-)

Nu har jag bytt till mig en dator med DVD. Fort och lätt gick det. Det räckte att fråga försäljaren om han hade sett deras egna reklamblad. Ja, jag såg det, då vill du ha en sån istället sa han med skamsen blick. Jajemen, sa jag. Men du ska veta att jag svor åt dig i morses *glimt i ögat*.

Så så lätt gick det. Fast tyvärr hade de redan sålt slut på dem de hade i lager så jag får vänta tills på torsdag innan jag får min dator. Så historien är väl kanske inte slut än. Nämde jag att den var på 14" istället för på 13,4 så jag kommer se ÄN bättre på den ;-)

Glad igen, tralalala. Nu ska jag leta efter ett spel på internet där man kan baka tårtor för det var det med på min dator och Alma tjatar ihjäl mig om att få spela det. Hon bryr sig inte om såna små petitesser som att jag har lämnat ifrån mig datorn och inte får den förräns om en vecka minsann.

Jäkla försäljare

Köpte mig ju en dator i fredags. Jag stod där och vägde mellan två stycken lika dana där det enda som skiljde dem åt var att det var en optisk enhet i den ena för tusen kronor till. Att ha en sån underlättar ju om det är program som ska installeras eller medföljande cd-romer till studentlitteratur och annat men det gick att köpa en extern dvd-spelare för runt 5-600:- så att betala 1000:- extra kändes ju dumt. Jag försökte förhandla med försäljaren men han kunde då rakt inget göra på priset då det var sååå pressat redan. Då tog jag den "billigare" utan dvd. I dag i reklamen kom ett blad från Elgiganten med den dyrare datorn TILL SAMMA PRIS SOM MIN. Åhhh, jag blir galen på en del idioter. Han kunde väl bara ha nämt att den skulle reas ut så kunde jag lugnat mig några dar. Det hade spart både han och mig lite tid för nu ska jag ha den datorn till vilket pris om det så blir att jag får göra ett rytande till Sverker Olofsson. (eller ja, inte till vilket pris som helst utan för samma som för min förra)

Visst blir man less ibland.

Prioriteringar

Här hinns inte bloggas. Här ska göras drinkar. Kräftskivan är snart dags. Har plockat hallon och ska testa olika hallondrinkblandningar. Morgondagen får en bekymra sig för när den kommer. Jag ska ju inte göra mycket då....bara JOBBA lite. Ja, ja...får väl be svärfar köra dit mig ;-)

Första drinken på gång.

Jag tror jag är kär

I min nya lilla laptop. Det jag har lyckats utföra på den än är att spela Spindelharpan och Bake the cake (eller vad det hette) men det räkte för att få mig att falla. Försöka koppla ihop den med vårat modem var däremot en för svår nöt att knäcka denna varma dag. Men som dom säger...I morgon är en annan dag och då mina vänner kanske mitt första blogginlägg från lilldatorn kommer. Det bästa med den var att den hade en batteritid på 8 timmar, när jag haft på den i 2-3 timmar stod det att det var 94% batterikapacitet kvar och så inom parantes 17,38 timmar. Me like. En dator som ökar sitt batteri ju mer man använder den ;-)

I morgon blir det kräftpremiär. Icas Jumbokräftor med egenkokad lag. Mumma. Och LCHF'igt så det förslår.

Men det var väl billigt ;)

När jag började min datasökning var jag inne på en 10" för max 3-4000. Efter lite funderande kom jag fram till att 10" nog blir lite litet till min begynnade krumögdhet så 11,6" siktade jag in mig på. Det fanns för en sissådär 4-5000. Sen när jag pratat med lite folk i branchen (Steffos kusin som är väran datakonsult) kom vi efter mycket övervägande hit och dit fram till att ska jag använda den både hemma och på skolan så var nog 15,6" att föredra.Finns från 5000 och uppåt om det ska va nåt att ha. I dag var jag på tur i riktiga affärer och då hittade jag my dream-pc på Elgiganten. Det var en 13,4". Lite mitt emellanstorlek. För 15" kommer nog bli jobbigt att släpa runt i väskan. Den hade hela otroliga 8 timmar batteritid. Till skillnad från tre som de flesta 15" hade. Sen var den på 500 gb hårddisk så jag kan spara hela världen i den. Sen var den så fin och riktigt skrek Maliiiin...kööööp miiiig. Endast 6995:-

Ja det kan ändra sig fort...nu tycker jag inte det alls låter farligt för just den datorn (Steffo fick hicka dock) men det är ju ändå dubbelt upp mot vad mitt maxtak var när min datafunderingsbana började.
 
Hmmm, i morrn drar jag nog till Skövde igen. Då blir jag nog 7000:- fattigare.

StockrosorSå här ska det se ut hemma hos mig också nästa år. Fast mitt hus ska inte va vitt.
Så här ser det ut hemma hos mig i år, men nästa år ska de va fler och i mer färger
Fast dessa är det inget fel på heller...


           

Hjälp mig

Har fastnat i "kan inte bestämma mig vilken jag vill ha" träsket. Jag ska köpa mig en mini-pc. Jag har nu bestämt att jag ska ha en 11,6" så mina ögon inte blir helt förtvinade. Nu har jag kollat på Elgiganten och då finns det ungefär 12 st att välja på i prisklasserna 4-5000. Hur ska man då kunna välja. Jag vill hest ha Bluetooth med för det har jag fått för mig är bra att ha, det måste va lång batteritid och helst skulle jag vilja ha Windows XP men de som passar mig bässt med allt annat (storlek på hårddisk m.m) har Vista. Nu har jag hört så mycket om att Vista är mycket krångligare än XP så kära ni som har det...skulle ni köpa en dator med Vista om ni fick välja nu eller skulle ni ta en med XP fast den kanske inte hade Bluetooth och mindre minne??

Hjälp mig gärna men hjälp mig snabbt för det suger i shoppingtarmen så snart kan jag inte bärga mig.

Apotekarns

Mitt i mysiga Simrishamn ligger det en innergård med ett café som är som hämtat från Medelhavet. Det är Apotekarns. En semester på Österlen utan att åka dit det är ungefär som att bada utan vatten, fiska utan bete eller ro utan åror...alltså ingen mening med. Så en av de soligaste dagarna på våran resa drog vi till Simrishamn. Vi hade en väldans tur med att det var marknad i stan så barna klagade inte allt för vilt. Sambon och maken såg däremot inte prakten på innergården, de hängde utanför med pinade miner. Typiskt karlar. Hade de gått med in hade de nog blivit lite gladare för vad blir man inte av att se Olivträd som är två meter höga, fikon stora som tennisbollar och vajande palmer...här i kalla Sverige. I Apotekarns innergård är det däremot växtzon noll och stenläggnningen, inramningen av husen och närheten till havet gör att det är varmt långt inpå hösten. Hade det inte vart ett alltför stort projekt hade jag genast satt i gång att mura stenhus i en fyrkant, lägga sten på innergården och gräva mig ett hav intill. Då kunde jag också fått det så här...


Pelargoner hänger i vajrar på väggen. Görhäftigt, men lurt och vattna kan jag tänka mig.


  


Där ligger mitt lilla Olivträd allt i lä, men mängder med Oliver har jag i allafall.
Väldigt fina mosaikbord hade de till salu. Men som jag alltid tänker...hur svårt kan det va att göra själv ;-)Bildbevis på att vi faktiskt va där...Carre i egen hög person.


Ja som sagt, åker ni till Simrishamn får ni inte missa detta. Nu blir det bädden för i morgon är det en stor dag. Det är den dagen vi ska åka för att om inte köpa, så åtminstone titta, på en platt-tv. Tjock-tv'n står numer på golvet med en bula i sidan efter ett lite missöde med en för hård dunk på baksidan, vårat sätt att få tv'n att starta sen ett år tillbaks.


I fall nån var intresserad

34 år och 170 dagar

Födelsedag: 12 februari (om 195 dagar)

Föddes: 12 februari 1975 (en onsdag för 12 589 dagar sedan)

Civilstånd: Ogift


Och i morgon har hon levt i 12 590 dagar. Gissa vem.


RSS 2.0