Ge mig ett L...

Köpte ju för en tid sen fula vita garderober till barna som jag sedan tänkte göra fina. Nu är det äntligen gjort. Min första tanke var att sätta fototapet på dem men vi hade väl fått se både barnbarn och barnbarnsbarn passera innan det hade blivit gjort men så var jag inne i bäste-affärn Färg och Fantasi och hittade en så tjusig väggdekor. Det fanns även fina vita bokstäver. Först ut blev Almas garderob. Trodde inte Alfred ville ha blommor på sin men sen han såg hur det blev så fick jag halka in i dag och köpa till honom också. Nu fattas det bara ett L i Alma men det hojtar du väl till här Helena, när de kommer in ;-)

Lite snett är inte lett....som Robert brukar säga...

Och så bokstäverna...

Nu får jag bara in och köpa bokstäver till Alfred också...men jag lyckades förhandla fram att det ska stå Affe, blir ju billigare så. Om inte du sponsrar med två bokstäver Helena ;-)

Nu tror jag datorn dör av värmeslag snart så det blir till att logga ut.

Carina, nu hände det mig med

Kom hem från jobbet efter en 13,5 tim lååång arbetsdag och öppnar kylskåpet. Där står det en flaska vitt vin, halvfull...eller halvtom beroende på hur man vill se det. Jag kom genast att tänka på vad min kollega Sinneskatten hade talat om på morgonen, och se...jag behövde inte ens spetsa öronen...driiick miiig.

Nu ett glas senare så är det ett under att jag träffar rätt på tangenterna. Enda tanken som håller mig vaken är att jag för två dagar sedan började gå mitt elljuspår med förutsättningen att gå ett varv om dagen...jag hann ju inte i morses eftersom jag började halv åtta så det är väl bara att rumla runt nu.

Slutsats en dag som denna är:

Det blir billigare fylla efter 13 timmars arbetsdag.

Jag vill ha...

Jag tänkte för första gången va med i en bloggtävling. Självklart vill jag då vinna. Var med ni också. Följ bara länken så kommer ni till tävlingen om sommarens bästa bakbok. Vi ständiga bantare måste ju ha något ögongodis, eller hur ;-)

Alfridas hem


Googla på sina vänner

Det är ett kul tidsfördriv. Och man hittar både det ena och det andra. Här går man kanske omkring och tror att man måste va kändis för att va med på träffar på google men inte då. Det här hitta jag om dig  Lisa . Grattis, grattis. Om Karin fann jag dettaGrattis, grattis till det med. Som träff nr. 9 på Karin fanns ett inlägg från Maloos Krypin. Gogglar jag på mig själv så kommer denna finfina träff upp. Bäst är ju ändå Carre för hon är till och med på bild. Kolla in sidan 13 i detta församlingsblad.

Så nu har jag fördrivit färdigt min tid för nu har jag snart drivit mig själv till söms. Har en lååång 12 timmars arbetsdag framför mig i morrn så det får bli bingen nu. Men jag ska nog googla vidare nån annan dag och se vad jag mer kan hitta för kul.

P.s...hahaha jag kunde inte sluta och nu ser jag att man kan få reda på mer än vad man behöver veta här på internet. Men du kan va lugn Carre. Jag misstänker att du är en lika fattig student som jag så jag ska inte slösa mina pengar på ett sånt SMS.

Mer sillrecept

Fick ett tips igår av en arbetskamrat om ett sillrecept med pelargon i. Som av en händelse råkar jag ha just den pelargonsorten i min stora samling. Receptet är hämtat från recept.nu och kreatör är journalisten/författaren/krönikören och pelargonfantasten Lasse Anrell:

Antal portioner: 4

Lag
0.5 0.5 dl ättiksprit, 12 %
1.5 1.5 dl vatten
2 2 dl socker
0.5 0.5 tsk krossad vitpeppar
2 2 tsk kryddpeppar
2 2 st lagerblad
5 5 st kryddnejlikor
2 2 msk grand marnier
pelargonblad

sill
1 1 st apelsin
1 1 st rödlök

Gör så här

1. Skär rödlök och apelsin i tunna skivor.

2. Varva silllen med löken och apelsinskivorna.

3. Blanda ihop lagen. Häll lagen över sillen, rödlöken och apelsinskivorna.

4. Strö över pelargonblad som du klipper av från en "Orange fiss".


Nu råkar jag då ha just Orange Fizz men apelsin och grand marnier lyser med sin frånvaro så det får bli en annan dag men prova det ska jag absolut göra. Och hur det gick att jobba midsommarafton/natten/dagen...Jo alldeles utmärkt. Faktiskt till och med riktigt trevligt. Kan nog till och med tänka mig att göra om det...

Tack i allafall Birgitta för recepttipset. 


Midsommardeppa

Jag har sedan jag fick se mitt schema och såg att jag skulle tillbringa midsommaraftonen med tillhörande natt och nästföljande dag på arbetet försökt intala mig att det inte spelar nån roll. Att det till och med kan va skönt att slippa alltihop vad det innebär med städande, matlagande, mm....I morses gick det inte längre att spela med. Jag VILL inte jobba. Jag ska aldrig mer jobba en midsommarafton. Så det så. Jag vet ju att bara jag kommer till jobbet så går det bra men det är nu timmen innan jag ska åka som det är TUNGT.

Får väl bjuda på ett recept så jag piggar upp både mig och er.

JOCKMOCKSILL

5 dl gräddfil
1 dl majonnäs
3 msk chilisås
1 purjolök i ringar
1 rödlök i ringar
3 kokta ägg, hackade
dill
matjesill i bitar, antingen färdiga från burk och då kanske 3-4 burkar eller 5-6 st hela fileer från hink som man klipper i i lämpliga bitar. Blanda ihop allt, helst redan dagen innan ätandet.

Som vanligt så följer jag aldrig recepten så ni får ta det lite på en höft och smaka, smaka, smaka. Peppar brukar jag mala över också. Görgött till både midsommarpotatis och påskbordet. För att inte tala om när man steker upp överbliven potatis dagen efter. (Därav mängden, så det räcker i flera dar)

Nu ska jag packa till jobbet. Men såhär trevligt brukar jag ha på midsommar, får väl njuta av det...


Man får ta vara på dagarna

Fördelen med att jobba är att man är ledig ibland. Denna lediga måndag har tillbringats i trädgården. Jag har en liten kryddrundel där det ska växa olika kryddor i "kvartar". I söder-kvarten växer det smultron, i öster-kvarten oregano och temynta, i norr-kvarten citronmeliss och timjan och i väster-kvarten gräslök och fransk dragon. Runt hela härligheten har jag satt Isop blandat med Lavendel.

Det låter väldigt tjusigt va. Ja, nu är ju det inte alltid verkligheten sammanfaller med bilden man har i sitt huvud så denna dag har vigts åt att förverkliga bilden. Det betyder att jag har fått gräva upp Temynta från alla kvartar dit den spridit sig för att placera tillbaks den i österläge, Citronmelissen hittade jag efter envist letande under en Isop. Eller rättare sagt dess avkomma. Mamma Citromeliss hade gått till de sälla jaktmarkerna. Där träffade den antagligen på Herr Timjan. Har därför planterat i en nyköpt sådan. Isopen däremot förökar sig så till den milda grad att jag fått förpassa en generation till de där jaktmarkerna. Vill nån ha Isop så säg till, här kryllar det. En hel korg med ogräs har även dragits upp och då är det ingen stor kryddrundel vi talar om. Nu är det i allafall nästan som i min fantasibild. Klippte även ner isopen som en låg häck, typ gammaldags köksträdgård. Detta vore ju den ultimata drömmen och får man ett långt liv med hälsan i behåll så...

Min kryddrundel är ju i allafall en början och så fort andan faller på så tar jag min spade och utökar. Kanske redan nästa år.
Eftersom jag vägrar köpa isop (varför betala för nåt man kan få i mängder alldeles gratis) får jag pilla ner dom avynglade växterna allteftersom i kanten. Men garanterat till nästa år så går "häcken" hela vägen runt. Där det växer lite glesare, i vänster på bild, är det lavendel och den verkar inte växa lika fort och den vill jag heller inte klippa eftersom det är blomningen man vill åt så den får jag väl flytta till lämpligt ställe så småningom. Gräslöken blommar för fullt så den är väl oätlig lagom till midsommar men vad gör det. Jag ska ändå jobba.

I morgon drar vi iväg till Spiken och köper siken.

Roligare

Alltså, jag tror nästan att städning faktiskt blir roligare bara man har ett par såna här. Om inte annat kanske Steffo har roligt åt mig om jag städar i dessa och då har åtminstone en av oss roligt. Får nog klicka hem ett par. Är det nån mer som är sugen så meddela mig snarast, vi kanske till och med kan invigningsstäda dem tillsammans (hos mig då givetvis)Fotboll hela helgen

Alfred har spelat Poolspel och Junicupen i helgen och idag på Junicupen var han bättre än Kim Källström med sin vänsterdojja. Efter inte många minuter spelade fick dom en frispark. Alfred springer säkert fram emot bollen, sen börjar han rätt vad det är att backa och snegla på domaren, sen drar han framåt igen och klipper till med vänstersläggan. Ett-noll är ett faktum. Stolt mamma på kanten. Han talade om sen att - Jag hörde aldrig om domaren blåste så jag blev orolig. Han har lärt sig att det är domarn som dömer i alla lägen. Well done.

De vann en match, förlorade en och kom lika en och dom var sååå duktiga allihop. I går på Poolspelet var det två matcher där de vann en och förlora en. Som förälder på kanten får man ibland bita sig hårt för det är lätt att glömma att det är barn det handlar om. Man vill så gärna att det ska gå bra för dom och alla försöker coacha sin egna unge och det är inte lätt för dom när det tjoas från både föräldrar och tränare. Det är ju tränarens ord som gäller och oftast lyckas dom skaka av sig föräldrarnas "välmenta" tjatter. Det har i allafall Alfred erfarenhet av för han lyssnar ju aldrig på mig ;-)

Gårdagskvällen tillbringades framför storbildstv i Eggby och då fick man tjoa bäst man ville. Dom spelade inte heller som vi "på kanten" tyckte. Efter matchen var det lite som att stämningen dog och det tyckte jag var bra, trötter som en va efter dagens matcher.

Nu härnäst blir det till att leta rätt på röstkortet och åka till vallokalen. Blir det Piratpartiet måntro?? Har inte riktigt bestämt mig än. Har ni??


Nytapetsering

Jag nämnde ju i ett inlägg för ett tag sen att jag höll på att tapetsera om och att jag skulle visa resultatet vid tillfälle. Nu har det tillfället kommit. Och då får jag väl även passa på att göra ett tillkännagivande. Det är tyvärr inte mitt hus jag tapetserar om utan Almas dockskåp. Men jag skulle inte ha nåt emot att även göra det här hemma. Efter åtta år med lila tapeter i sovrummet så förstår ni att man blir lite trött på det. Nog om det. Här kommer dockskpsbilder.
 
Först ut en bild på hela dockskåpet (förutom gillestugan) innan förvandlingen.Första förvandlingen är "barnrummet":

FÖRE
EFTER
Därefter har vi "föräldrarnas sovrum" där det också blev en fondvägg och på väggen över där sängen ska vara finns ett väggord med texten "I have a dream":

FÖRE 
EFTERDet är ett väldigt pilligt jobb att få till väggarna som har öppningar så allt är inte klart än. Jag har även nu gjort köket och trappen ner men badrummet och storarummet är kvar. Tapeterna är scrapbokkpapper från slöjddetaljer och väggorden är "gnuggisar"Efter Almas födelsedag så har hon även fått en väldans massa möbler så det får nog bli till att göra iordning gillestugan också men vi behöver ju inte renovera allt på en gång.

Nu ska jag och Alma baka muffins i hennes fina muffinsformar hon fick när hon fyllde år. Kanske att det blir bildbevis på det också.

RSS 2.0