Nedräkningen har börjat.

Nu är det bara en vecka kvar tills vi sitter i stugan i Hundfjället. Det ska bli så skönt att komma iväg lite trots att jag egentligen inte hinner/kan vara borta från skolan. Jag har i mina elakaste stunder hoppats att det i allafall är några fler klasskamrater som är sjuka eller på nåt sätt borta den veckan så jag är inte är ensam om att få göra igen den kursen. Men som sagt, bara i mina elakaste stunder ;)

Nu har i allafall den värsta ångesten över tentan lagt sig även om jag iblan vaknar kallsvettig för att jag kommer på frågor som jag svarat godag yxskaft på. Men det är inget man kan göra nåt åt nu ändå så bort med det.

Nu har jag istället fått lite miniångest över att jag ska gå i skolan från morgon till kväll hela veckan och att mina reskamrater i stugan bredvid redan förberett med middagar och fika för veckan så idag har det handlats nyponsoppa och blåbärssoppa, jag ska göra Fransk köttgryta, Kasslergryta och en fiskgratäng citrus. Nu bakas det biscotti och lavendelsockerkaka. Alfred har hittat ett steg för steg recept på Kärleksmums,  så nu står han och läser recept och Alma häller i ingredienser. Om jag hinner på onsdag så blir det antingen matmuffins eller Pizzabullar...sen kan sälenresan komma. Och jag ligga utslagen i bilen.

Plenty to do and no time to do it

Har egentligen ingen som helst tid till att skriva inlägg. Ska ha tenta på torsdag på tillämpad psykologi som bl. a innehåller socialpsykologi, krispsykologi,  arbetspsykologi, samtalsmetodik och intervjusituationer och hälspsykologi. Hälsopsykologin handlar bl.a om stress och det behöver jag inte läsa om för att förstå att det kan döda. Jag är inte långt därifrån. Så kan man bara få skriva om sin egen upplevelse så kommer det gå galant på tentan. Samma inom arbetspsykologi, det har man ju upplevt under sina år på arbetsplatsen. Men tyvärr hjälper det inte med egen erfarenhet. Det är ord, begrepp och definitioner som är så krångliga så lärarna själva inte vet riktigt vad det går ut på MEN jag ska tydligen kunna detta. Vilken männsiska i världshistorien kan allt om allt. det man inte kan eller kommer mani håg kan man ju för fasen bara slå upp på google eller vart som helt. Eller läsa nån viktig bok om ämnet när det är aktuellt.

Man undrar ju vitsen med att korvstoppa sig på detta viset. En vecka efter tentan kommer jag inte komma ihåg ett barr av vad jag lärt mig för då ska det tryckas in anatomi istället. Om jag inte får omtenta vill säga. Då får jag ha både psykologi och anatomi i hjärnan och kommer då antagligen gå in i en vägg. Förslagsvis väggen i Sälen för dit ska vi vecka 5. Då kära reskamrater får ni stå ut med att jag bara talar latin och kommer att klämma och känna på era muskler. Om nån kan va vänlig att bryta sig med så jag kan känna på normal och onormal skelettvävnad vore det bra.

Nä nu blir det undersökning på katekolaminernas påverkan på kroppen. Ska även motverka dom med en kopp Java.

Nu händer det.

Vi har bott i detta hus i 8 år nu. Då fattar väl vem som helst att man kan bli lite trött på dessa gamla väggar och tak. För att inte tala om möbler som hängt med sen kriget. Men nu idag har vi kommit en liiiten bit på väg. Steffo hade köpt en säng precis när vi hade träffats. Vi träffades 1998 så den har ju hängt med ett bra tag och den var väldigt fin då när det begav sig. Det är en finsnickare i Lundsbrunn som gjort den och den är i oljad furu. Nu ser den mest ut som en gulnad fjällstugesäng och jag är sååå trött på den. Huvudgaveln är jättehög och det går även ut på sidorna så ska man titta på väckarklockan på sänngbordet får man sätta sig upp (det är därför jag skaffade en med projektion i taket).

Nu har jag efter mycket bearbetning lyckats få Steffo till att om han nu inte vill köpa en ny så åtminstone göra om den vi har. Så idag började projekt sängombyggnad. Fort, fort fick jag honom till plocka ur madrasserna i förevändning om att jag var tvungen att tvätta madrassomtagen. Sen kunde vi lika gärna skruva isär sänggaveln för att se hur vi skulle kunna bygga om den. Så just nu står det två madrasser mitt på golvet i sovrummet. Jag hoppas han inte står ut med det så länge utan rappar på med ombyggnationen. 

På sängen finns det även en fotgavel som inte är lika hög och den ska nu få agera huvudgavel. Vid fötterna kommer det inte vara nånting. Mer än sängmadrass då. En förhoppning om att slippa högen med kläder som annars lätt hamnar på fotgaveln. I morgon blir det färd till Coop för att handla virke till en ram som madrasserna ska läggas i. Sen blir det även vit färg till sänggaveln. Sängbord och byrå är vit så det är ju rätt lämpligt. Sen ska jag lite så där kvinnligt (så Steffo inte vet hur det gick till) se till att vi får med lite virke så vi kan göra två stegar (såg sådana på Skapande händer). Där kan ju kläderna få hamna. En vana är inte lätt att bryta så ii garderoben hamnar dom antagligen inte ;)

Jag är ju även Västgöte och en sådan är ju snål av sig så den öveblivna huvudgaveln får ju inte kastas. min första tanke var att göra en kökssoffa av den men nu har jag ju en fin sån som jag inte vill göra mig av med. Nog för att jag har ett stort kök men två kökssoffor behöver inte ens jag. Så nu har jag kommit på den briljanta idén att det givetvis ska bli en kombinerad dagbädd/säng till Alma. Hon har ju en liten utdragssäng fortfarande så detta kan ju bli en utmärkt anledning till att byta ut den. 

Som sagt...nu händer det.


Nu är julen definitivt slut.

Det märkte jag idag när jag var på Elins Esplanad i Skövde. Dom hade nämligen semlor på Waynes Coffe. Lite väl tidigt, det tyckte till ooch med jag som är en semelälskare av rang. Alma hon trotsade kylan när vi var där och skulle prompt ha en glass till fikat. Efter 3-4 bett hackade hon tänder och var blå i ansiktet. Kanske lär henna att på sommarn-glass på vintern-nybakeoffad kanelbulle (eller semla med hetvägg om man kommit in i februari).

På Esplanden inhandlades det bl.a vårblommor nu när julen ska ut. Jag och Alma köpte Primulor (jag en gul och hon...en rosa) men Alfred han nöjde sig inte med mindre än en Venusfälla. Det är numer hans nya husdjur. Vi fick ju gå på flugjakt direkt när vi kom hem så han skulle kunna mata sin nya skyddsling. Några torra flygfä fann vi tillslut i em lampfot i allrummet. Han fick hjälpa fällan på traven genom att dra fingret i den så den slöt sig om de ack så näringsfattiga krypen. Men vänta bara till sommaren sa han till sin blomma, då ska du få stå vid vår järnspis och äta dig mätt och fet på flymyror (har ju invasion varje år så det vore ju tacknämligt om det funkade).

Nu är det väl tveksamt om den lilla köttätarväxten överlever så länge. Skötselråden förordade mycket vatten...hellre för blöt än för torr. Och jag fick ju slänga en stackars uttorkad kaktus alldeles nyss inne hos lillpojken. En KAKTUS. FÖRTORKAD.
Ja, ni förstår.

I morgon är det fredag. Sista fredagen på mitt jullov. Då är det bäst jag tar tag i luggandet som blivit en aning eftersatt i veckan. Barnen ska utportioneras på lämpliga ställen, järnspisen ska värma, kaffet ska smaka bra och jag ska få en hjärna av Einstein. Ser jag framemot.

Till sist lite värmande vinterbilder:


Så här gör flickorna när dom skottar snö...
...och så här gör pojkarna...Solen värmer inte mycket så här års...
Tur det finns annat som värmer...
Bäst att passa på.

Det är ju inte ofta man kan ha en stilmall som passar med det faktiska vädret ute så det är bäst att passa på. Det är inte ofta jag kommer ihåg hur man gör i photoshop heller men fick en snabblektion i dag, så det är bässt att passa på med det också.

Får bli ett kort inlägg idag för våran dator känns som den ska brinna upp vilken sekund som helst. Kanske får lägga ut den i snön ett tag. Har ju min nya dator men på den har jag ingen photoshop. Än i allafall. Nu ska jag "pressa ut" (som Alma säger)lite powerpoint från olika föreläsningar. Kan va bra att ta tag i skolarbetet nu, inte långt kvar till första tentan...hua...

Håll er varma där ute nu.

I kväll får ni inte missa...

Stjärnorna på Slottet. Med en största stjärnan Björn Ranelid. Det kan vara att jag såg honom helt lajv på vägen utanför Kiviks musteri i sommras. Eller att jag hörde ett radioprogram där Rickard Olsson intervjuade honom, också det i sommras. Och att det just dessa två dagar var kanonvarmt och så underbart som bara en svensk sommar kan vara. Han har helt enkelt bara blivit min stora idol efter det. I kväll kommer han dissa Linda Skugge och Leif GW bl.an och han är makalös på att tala om att han aldrig skulle sjunka så lågt att baktala nån annan människa just genom att precis göra det. Fast med så fina ord att man det inte går att tycka att han är dum. Tänk om man kunde det. Fast vilka jag skulle dissa då? Jag har ju inga ovänner. Vad jag vet.

Slänger in en bild på semestern till Kivik, då det var betydligt varmare än nu. Tydligen den enda bilden jag hade från när vi var just på musteriet. Men man kan ju inte ta miste på att vi var där.


RSS 2.0