Ur barnamun

Alfred: Har vi nån halstablett?
Jag: Nej, har du ont i halsen?
Alfred: Ja.
Alma: Men ta en Kalle Ankatablett (vitaminer för barn)
Alfred: *Lite överlägset* Määhhh, det hjälper väl inte...
Alma: *Klok som en bok* Joo, det kan hjälpa...man blir frisk...glad...patetisk...


                     

Sammanfattning

Här kommer ett sammandrag över sommaren som gått. Det göres lämpligast med bilder- ty en bild säger mer än tusen ord :)

Sommaren började med en tur till...Göteborg. Alma har hela året tjatat om att hon så gärna vill åka mitt tåg så nu fick hon äntligen göra det. Med på resan var förutom mig och mina barn även Carre med sina barn.
Trots att vi tillbringat så gott som var dag i den staden under ett års tid så har vi inte hunnit med att vara så vidare värst kulturella. Det var vi kanske inte på denna resan heller men vi såg lite mer än spårvägen mellan Hälsovetarbacken och Centralstationen i allafall. 

 

På Cafe Husaren i Haga kan man äta kanelbullar...som räcker lääänge. Och det hade barna sett fram emot. Liseberg kändes för dyrt då studiebidraget lyser med sin frånvaro på sommarlovet men en tur i Göteborgshjulet tog vi i allafall. Det var lite högt för vissa kanske...Rätt var det var så infann sig midsommarafton med allt vad det innebär med dans kring stång och binda krans. Alma hade gjort sin krans på dagis med blommor som skulle hålla i flera år. Den gick dessvärre hädan redan på kvällen. Då gick det vilt till.


Efter midsommar jobbade jag två veckor men sedan tog en välförtjänt semester vid och den tillbringades i Dalahästrarnas förlovade land...Vi bodde på orsa camping och vi valde en underbar campingplats...ni må tro att barna blev glada när det visade sig att vi efter ett skyfall hade fått en swimmingpool i förtältet
En semester i Orsa utan ett besök i björnparken skulle ju inte vara en semester i Orsa, så till björnparken blev det. Men där höll vi på att bli av med ett av barnen och det hade ju vart tråkigt för Alfred att inte komma med på resans höjdpunkt, nämligen Tomteland, så vi fick slita honom ifrån Björnes magasin och draga vidarePå Tomteland träffar man naturligtvis tomten och får skriva önskelista. Alma önskade sig en Barbie och Alfred ...en bensindriven radiostyrd bil. Åtminstone en av önskningarna ska vi väl kunna uppfylla. Har försökt tala om att inte ens tomten är gjord av pengar. Tomten själv tyckte ju att det fattades nåt på Alfreds lista och skrev dit " en dunk med bensin". Det var väl för att di stackars föräldrarna ska ha nåt på listorna som dom har råd med. Men vad ska Alfred med en bensindunk till...


Idolen för dagen var i allafall (förlåt tomten) Nisse Lång. Eller Nisse Långkalsong som han visst också kallas (Alma skrattar fortfarande så hon kissa på sig åt det). Han var själva "spindeln i nätet" och såg till att alla kom i tid till de olika föreställningarna som spelades med jämna mellanrum, där han var själva storytellern och fick med alla barn i jakten på en kidnappad sagofé. Mellan akterna var det trollsafari och älvspaning som självklart leddes av Nisse Lång. Hoppas han har bra betalt, ingen rast och massa gapiga ungar utan öron runt omkring sig...


Där tog vår resa slut och det gör aven detta inlägg. Inser här att jag sagt "mer än tusen ord" men jag har å andra sidan också lagt in mer än "en bild" :)

Nästa gång kanske jag berättar om den gången Alma gick på Häxskola (i 30 sekunder) eller när Alfred var i snickarverkstan och tyckte det fanns så små pinnar att såga tills han fann en rejäl planka han kunde såga isär...undras om dom som skulle stänga igen luckorna i snickarverkstan nånsin förstod vad som hade hänt med deras långa tvärslå...men som sagt, det kanske jag berättar om nästa gång...

Sensommar

Nu närmar sig sommaren sin ände och hösten kommer med stormsteg. Det kunde man inte tro idag när det var 25 grader varmt men man märker det tydligt vid 21 tiden på kvällen när man måste tända lamporna för att se nåt innomhus för det blir MÖRKT ute. Bloggen har haft sommarlov precis som dess ägare och jag kan inte lova att det blir nån större verksamhet här bara för att hösten närmar sig, men när andan faller på så kommer det ett inlägg eller två. Nu föll andan på för jag fick ett mail fån Bakker att dom hade rea och där hittade jag ett träd som jag tänkt på många gånger att jag skulle vilja ha. Nu var det typiskt ett av de träd som det INTE var rea på men det är så fint så nu kanske jag införskaffar det ändå.

Rosenregn heter det. En blandning mellan gullregn och rosa ginst. Fast tror ni att det ser ut så här i verkligheten??Vi får väl se. Ska överlägga med mig själv om det är värt 239:- det är endast 50 cm högt vid leverans och klarar zon 3 så det kan vara gränsfall i den här köldhålan jag bor i. Misstänker att med mina gröna fingrar så överlever det inte vintern så det kanske är bäst att invänta våren innan man handlar. Men drömma kan man alltid göra :)


RSS 2.0