Hipp Hipp Hurra

            


Grattis Gooingen på födelsedagen
                           

Önskar Vi från Istrum


HJÄLP MIG eller Datorernas underbara värld

Sitter här och försöker plugga Engelska B. Har en bok med texter i och efter texterna är det massa frågor. Facit till frågorna står inte att finna i boken hur jag än letar och jag kan ju skriva boken full med svar men det gör inte så stor nytta om jag inte vet om det är rätt eller inte. Kom då på den briljanta idén att det kanske var därför det var medskickat en cd-rom. Att svaren var där på. In med skivan i datorn. Jag har allt använt den två ggr förut men då mest gjort lite vocabulary and grammar that I need the most. Med min vanliga tur då, så kommer det upp ett error på dll-filen och skivan kan inte köras. Jaha, en bok inköpt för 400:- med en skiva som inte funkar. Åhhh, jag blir galen på dessa datorer. Nu står mitt hopp till alla er därute...har ni råkat på detta och vad/hur gör jag. Instruktioner mottages men gärna översatt till lättläst svenska så även jag förstår.

Tack på förhand.

Utpressad - av en 3-åring

När vi åkte till dagis idag så hördes det från baksätet:

-Mamma, kan du hålla händerna rakt upp i luften.
-Nej inte bägge händerna, inte när jag kör bil.
*Gråtandes och klagandes från baksätet*  - Men då älskar inte jag dig längre...

Stackars mig.

Jag är i fas

Kom ikapp tv'n lagom till kl 22 idag. Blev färdig med avsnitt 13 prick 22,00. Och nu efter fjärde reklampausen så förstår jag varför jag slutade titta på tv 3. I morgon blir det datorn igen. (för vem fasen kan vänta en vecka nu när jag är i flow)

Och Carina, jag lovar att vara glad i morgon, om än väldigt trött. Och du ska få lära mig allt du kan om Romarriket och antikens Grekland.

Håller med Nettan.

Det är inte utan att man får den stora februarideppan. Här i skogen har det inte vart ljust på hela dagen. Gick inte upp förrän efter 10 idag och det enbart för att barna behövde lite frulle. Skulle kunnat sova hur länge som helst. Fick ett litet (ytterst litet) ryck vid middagstid och gjorde Porterstek. Efter middan var det som nån klubbat mig men jag kunde inte med att gå och lägga mig. Så jag gick och la mig i grillen istället. Tur vi har en så bra idrottsförening här i skogen så de vet vad en grill kan göra för underverk på en blekfet donna. Nu är jag brunfet istället. Mycket bättre.

I morgon bär det av till Falköping (av alla ställen) på kvällen för lite Engelska B. Jag har ingen aning om ifall man skulle förberett sig för något. Så dålig information. Det som stod i välkomstbrevet var:
 
Hej!

Här kommer studiehandledning för Eng B. Läs den och förbered frågorna
om någonting är oklart.

Och själva studiehandledning innehåller skolverkets kriterier för de olika betygen och en lista över användbara siter på nätet. Jag kanske är lite kokobello men VILKA FRÅGOR ska jag förbereda. Menar de, de frågorna man får när man får ett sånt mail så är det inget jag behöver förbereda. De kommer som ett rinnade vatten. Fråga istället vad jag INTE har för frågor. Men som man skulle kunna tolka brevet så skulle det kunna finnas frågor i studiehandledningen som jag kanske skulle besvara eller klura ut. Men då är jag väl kokobello igen för det finns inga.

Nä det enda är väl att åka dit i morgonkväll och spela den byfåne jag är om det är saker jag skulle fattat och inte gjort. Måste även ringa csn för precis som förra terminen så har jag fått ett brev att jag inte läser på heltid (vilket jag gör) och precis som förra terminen så är det antagligen distanskursen som inte blivit registrerad. Man får plutta i en ruta med att man ansöker om csn när man registrerar sig men den är tydligen bara där för skojs skull eftersom skolan sen inte tittar på den och talar om för csn att jag faktiskt börjat. En sak som är lätt att ordna men den RETAR mig så in i bängen.

Go natt, nu har jag gnällt nog. Lovar att vara gladare i morgon. (kanske)

Hooked on Prison Break

När jag började skolan i Augusti förra året så hade jag inte tid med alla serier jag alltid följer. Jag är ju en typisk seriemissbrukare och följer allt som går kl. 21. House, Alias (när det gick) Cityakyten, Medium, Ghost Whisperer och FRAMFÖR allt Prison Break. Nån smartskalle kom ju dock på för nåt år sen att de skulle visa Cityakuten och Prison på samma dag så Prison blev förpassat till kl. 22 och när skolan sen sög all styrka ur mig så vare sig jag hann eller orkade jag titta på det längre. De första måndagarna var like a living hell. Sån abstinens vid 22-tiden så ni anar inte. Nu framåt jul och serien hade uppehåll så trodde jag att jag äntligen var fri från begäret...ack så fel. En gång beroende, alltid beroende. Så denna helgen har jag haft ett Prisonmaraton. 9 avsnitt avverkade. Snart, snart så är jag ikapp tv-avsnitten. Typ bara sex kvar eller så. Så lagom till nästa måndag kan jag väl titta på tv'n igen. Om jag inte tjuvkollar några avsnitt i förväg. Stor risk föreligger.

Näpp nu får jag se om jag kan hinna med ett program till innan det blir gonatten för ikväll.Mel: Tryggare kan ingen vara, Av Maloo, Prisonaddict.

Snyggaré kan ingen vara
Michael Scofield och hans Sara
Är på rymmen, jagar Scylla
Dumma Gretchen får sig skylla...

I'm a hacker, yes I am...

Snille som jag är så tog jag bort dataexekveringsskyddet för utforskaren och *voila*...mina nya kort gick att titta på. Nackdelen är väl då att datorn inte var skyddad mot skadliga koder. Så just i detta nu kankse nån elak trojan eller mask eller nåt annat skit äter upp min hårddisk. Men vad gör man inte för att få visa er före och efterbilder på barnas rum. Here they are:


Ett mindre slagfält i Alfreds rum. Men med nya garderober och en omplacering av skrivbord så blev det så här:

Vi blev av med en byrå, skrivbordet stod från början under sängen för att spara plats men följden blev att alla hans leksaker, han har ganska stora skrymmande saker, blev liggande på den enda golvyta som fanns kvar. Nu är skrivbordet flyttat till andra sidan rummet och under sängen har han mysspelhörna. det ska upp skynke hela vägen runt så han kan stänga in sig om han vill ha det riktigt mysigt. Och när han vill ha fram bilbanan kan han bygga upp den här under så är den inte i vägen på den golvytan man ska gå på. Himla bra.

Almas rum får jag nog visa en annan dag. Tog tyvärr inget före foto där men det var om möjligt ännu stökigare än i Alfreds rum. Men just nu verkar det ta 5 min per bild för att laddas upp ochdet klarar inte min stressgen. 

Go natt seglarvänner. 

Alltid lär man sig nåt nytt

Hahaha...på datakursen lärde jag mig en ny grej idag. Det var ett tips de hade och det var nog bara jag som tyckte det var så himla kul. Kanske för att kl. närmade sig 17 och jag var så urbota trött. Alla möjliga bilder fick jag i huvudet av detta i allafall. Här kommer tipset: Försök att undvika att få en bullkula i musen.   

Ja det lovar jag att försöka undvika. Med alla medel.

Roar mig

Sitter här på datakursen på skolan och roar mig med ett litet inlägg sådär på rasten. Men det blev inte långt. För tillfället verkar det inte som blogg.se funkar och det verkar inte vara ovanligt nuförtiden. Nä, nu var visst rasten slut och jag får försöka lyssna igen. Svårt när mörkret sänker sig och jag längtar hem till vårat nya Guitar Hero.

Åhhh, jag vill gråta...grrrr

Skulle föra över bilder från min nya kärlek (kameran) i kväll. Försökte flera ggr men varje gång de kom över i datorn och jag försökte öppna dem kom nåt j-la dataekvireringblajblaj vad det nu hette och sade att programmet stoppades p.g.a att det kunde skada datorn. OCH NU KAN JAG INTE ÖPPNA MINA GAMLA BILDER. Programmet måste avslutas kommer det upp hela tiden. Trycker man bort den rutan så stängs mina-bilder-rutan ner. Vad är det frågan om eller? Det är väl inget program? Är det nån virusskit?

Som vanligt när det gäller datorer så är det bara massa frågor och inga svar. Ni skulle idag ha fått sett min nya fina lampa och barnas rum i ny tappning men det får väl bli en annan dag om datorh-tet inte raderar bort alla mina bilder.

Roligt tidsfördriv

Har ni inget annat för er kan ni ju alltid prova det här. Lite beroendeframkallande bara. Men man övar upp sin fingerfärdighet. Det kan ju vara bra. Nu ska jag ta mej ett glas rött och ta en omgång till. det går nog bättre då.Grym

träningsvärk är vad jag har idag. Bokade ju ett BodyPump igår och glad i hågen åkte jag dit till kvart över tio. Det var bara det att det var på onsdagar det började kvart över...igår började det prick 10. Så min uppvärmning bestod av den svettning som gick genom kroppen när jag märkte att de redan börjat och att jag var försen. det är väl inte alltid jag är i tid till saker och ting direkt men det har ALDRIG hänt förut att jag kommit försent till ett pass. Usch och fy. Som tur var hade jag åkt "i tid till kvart över" så det hade bara gått uppvärmningslåten när jag kom in men då fick man ju ta det lite lungt i början för att inte döda musklerna direkt. Det enda jag kunde tänka på under passet var att det var så pinsamt att komma in när alla redan börjat. Själv irriterar jag mig grymt på de som kommer försent för man tappar koncentrationen på det man håller på med. Nu verkar det väl mest varit jag själv som var helt ofokuserad då.

Det där med att inte döda musklerna tänkte jag tydligen bara på första låten för sen körde jag på som att det inte alls var flera månader sen sist. Och i natt var det nära jag behövde kateter för jag kom inte upp på dass p.g.a muskler som hade så ont så de hellre önskat de vart döa. Och deras ägare med.

Projektet för dagen är att få i ordning i Almas rum. Vita garderober har kommit in och alla kläder och även backar med leksaker har fått ny plats där i. Jag har lite planer på hur jag ska göra för att få dem lite snyggare men det tar nog ett tag innan jag kan ha fått Steffo med på samma planer. Han behöver lite övertalning och hjärntvätt på det viset att jag gång på gång talar om för honom hur snyggt det eller det kommer att bli. Till att börja med är han alltd skeptisk men efter ett tag tycker han att det nog blir rätt bra och tillslut tror han nästan att det är han själv som kommit på den briljanta idén.

Tillbaks till röjartagen. Jag dokumenterar allt väl med min nya kärlek.

Alltid lär man sig nåt nytt

I dag var det t.e.x en knapp på datorn som heter insert som jag lärt mig att om man är i words och trycker på den så skriver den över ord som man redan skrivit, i stället för att skjuta dem framför sig. Det var väl det enda nya på min datakurs än så länge. Det började lovande tyckte jag för läraren sa att vi skulle formatera i word och det lät som nåt jag aldrig gjort. Det visade sig att han menade ändra färg, teckensnitt och teckenstorlek fast med ett finare namn. Nu är det väl så att jag kanske redan kunde sånt. Man har väl inte gjort en sån här proffsblogg helt ur det blå ;-) Nej, det är ju faktiskt en grundkurs och det visste jag ju när jag började. Jag tog den ju mest för att jag inte skulle få så många plugga- och läsa så ini bängen-ämnen. Och det finns säkert smågrejjer i word som man kan göra på smidigare sätt än jag gör eller andra tips man inte visste om. Mest längtar jag ju till PowerPointen.

Min kvällspromenad i dag gick om intet. Momossarna stannade hemma och då var det så lätt att backa ur själv. Men jag har ju redan tagit en promme idag så jag känner mig inte alltför skamsen över det. I morgon har jag till och med bokat ett BodyPump på morgonen. Får ju passa på nu innan det riktigt kör igång med skolan för då hinner man ju inte knappt med sitt liv.

Har även hämtat kameran i dag så i morrn blir det stora fotodagen. Sen ska här bli bilder minsann. Eller jag kan lägga upp fina bilder om jag vill och orkar i a f.


                        

Kyligt

Usch, idag var det allt kallt igen. Men jag började med vanan att gå ut och gå igår och det får ju inte bli en ovana att då stanna inne för att det är kallt så det var bara att bylsa på sig och gå en promme. Jag har Dennis Lehane, Patient 67 i öronen så det går väldans bra. Än så länge är den spännande. 

Nu jäklar ska mina promenader prioriteras, minst en om dagen ska det bli. Har ju beställt mig en tankini inför beach -09 och då vill man ju komma i den. Fast huvudsyftet med just en tankini var att inte skrämma slag på alla som befinner sig på badpalatset i Örebro den 7 mars. Man får ju dölja det som döljas kan liksom.
Gud vad snygg jag verkar bli i den...brunhårig och slank ;-)
När jag ändå var i beställartagen så åkte den här med som genom en knapptryckning. Hoppas Steffo inget märker bara...
Näpp nu blir det datakurs igen då. Hoppas det går något snabbare idag annars får jag stress-symptom. Sen ska jag hämta min KAMERA äntligen (det var ju hela tre dar sen jag beställde ;-)) och ikväll börjar familjeträning i Istrum igen. Gud vad jag promenerar nu för tin'

Här var det länge sen ni var

http://stor-margit1975.spaces.live.com/default.aspx    


Men idag blev det ett gästspel där. Ombyte förnöjer.

Näe

Började Historia A idag. Blev akut skoltrött idag. Vad gör man åt det?? Det är väl bara att köra på antar jag för det ser väl lite illa ut att hoppa av innan lektionerna riktigt har börjat. Det är bara det att eftersom jag vet hur stressigt det var förra terminen så vill jag klara av saker och ting lite fortare denna gång. Sånt man kan läsa på redan, romaner man måste läsa och uppgifter man måste lämna in vill jag börja med på en gång. Då är det tyvärr så att i Engelskan (distansen) har vi inte ens fått reda på vad vi ska göra än. Skrev till läraren och frågade för man tror ju nästan man har blivit bortsorterad i systemet när man inget får höra, nej då ska man inte få studiehandledning förrän nästa vecka. Då har det ju gått en vecka till. I historian har vi en lärare som i o f s verkar vara en väldigt snäll människa som är väldigt intresserad av sitt ämne men också så virrig att det känns som det ska till ett under för att jag ska begripa nånting. De första tio minuterna gick vi fram och tillbaka i en korridor för att vårt klassrum redan var upptaget (inget ovanligt när det gäller Katedral) men det verkade hon aldrig vart med om för : -usch, de sa att de alltid vart i det klassrummet, vart ska vi va nu då, usch vad nervös jag blir,det står det klassrummet på mitt schema, de sa att de alltid vart i det klassrummet, vi får hitta ett nytt rum, vi får gå och leta då...osv. När vi väl hittat ett klassrum så skulle det säljas böcker och skrivas namnlistor sen var det rast och då fick vi flytta till ett nytt klassrum.

Jaja, det blir nog bättre i morron. Om jag inte haft ett 2-timpass kl 8-10 och nästa 2-timpass mellan 15-17. Vara i Skara under den tiden det vet jag inte riktigt om det går. Då dööör jag. Får väl gå och simma eller nåt kanske.

Fick mail nu att kameran är skickad så den kommer väl i morrn förhoppningsvis. Jippie.

Jag vill ha bägge...


Nu är den beställd

När man beställt nåt vill man ju ha det NU på en gång. För det första (när det gäller mig och min otur ) vill man ju se om varan är den man beställde och att den är hel och inget fattas. Sen,beroende på vad det är man beställt, vill man ju använda den med en gång. Den sak jag beställt nu är liten och behändig, man kan använda den själv eller tillsammans med någon man tycker om. Den drivs med uppladdningsbara batterier och ett tips är att alltid ha ett par uppladdade så man kan njuta av sin vara närhelst man önskar och inte behöva bli frustrerad för att batterierna tar slut. Den har många finesser och en diskret look, tar liten plats så du kan ta med dig den i handväskan om du är på resande fot, bara att ta fram och använda när lusten faller på. Rekomenderas dock ej att användas på biografer eller konserter då det kan anses som störande. Den gick att få i många färgval från rosa till svart...men min är silverfärgad med svart detaljer, det tyckte jag kändes mest exklusivt. Nu är ni kanske nyfikna på hur den ser ut......HÄR är den
     Ja, vad trodde ni eller???

Tack SVT Text

För att det var textat på sid 199 idag när Veberödmannen var på SVT 1. De första minuterna var jag förtvivlad för jag hörde verkligen inte ett ord vad de sa. Och då är jag ändå ingen 08. Sen kom jag på den briljanta iden att kolla in text tv'n och voila så var det fixat. Veberödsmannen hör till en serie som heter Skånska mord. Ernst Hugo Järegård som spelar mjölnaren och mordbrännaren/mördaren Martin Svensson är även med i två andra delar i serien, Esarparn och Hurvamorden. De är lika otäcka de. För att inte tala om Yngsjömordet. Där är inte Ernst Hugo med men uhh så otäck den är ändå.

Idag har det varit en bedrövligt blåsig och seg dag. Vi var på kalas i går kväll hos Karin och Johan. Tusen tack för detta. Det var en väldans trevlig tillställning. Kvällen börjades med bowling i götene. Och det känns idag. En timme bowlade vi och dra åt pipan vilken träningsvärk man fick i baken av det. På ena sidan bara. Så ser ni en med vältränad skinka så är det jag. Men bara vänsterhalvan. Konstig sport det där. Steffo han var euforisk. Han kom in i ett strikestim och gick som på moln. Han var även den som slapp köra hem. Han hade varit lessen ända sen nyår för den uteblivna groggen (ja han fick ju av Conny är klart på Stekmiddan) men nu tog han igen det med råge. Barnen var med och Alma hon somnade till fram på kvällen men Alfred han höll ut och sjöng Singstar och dansade till kl 01,30 när jag tyckte det var bäst att åka hem så han inte tuppade av av trötthet. När vi åkte hem sa Alfred: -Mamma, ikväll var det bara vi som var kloka, de andra var helt stolliga, särskilt pappa.

Det är ju en av alkoholens biverkningar, man blir lite stollig. Och jag tror nog det var mest det manliga sällskapet han syftade på. Han har aldrig sett vuxna karlar dansa på detta viset. Själv har han en helt unik och oefterhärmelig dansstil ala "Forrest Gump härmar Elvis" Och jag ska påminna honom sen i övre tonåren att man blir lite tokig av sprit så det ska han hålla sig undan.

Näpp nu ska jag ringa och hålla Steffo vaken. Han jobbar natt i natt. Med 5 timmars nattsömn och 45 min eftermiddagsvila i kroppen. Det kan gå hur som helst.

Skolstart.

Då var det dags igen då. Skulle ju hämta schema och skriva in mig igår men jag passade på att tjäna lite kosing i stället så det enda jag visste idag var att jag skulle ha datakunskap mellan 15-17 och att läraren var sjuk så om det blev lektion eller inte det var inte lätt att veta =S
Jaha, det börjar ju bra med förrvirring från dag ett. Då är det nog som det ska. Åkte i allafall in till skolan i morses för att hämta schema och höra mig för. Schemat kan jag inte klaga på. Går bara tis-ons-torsdag 2 timmar per dag (utom ons. då det var 4 tim men det är väl överkomligt ;-)) Sen kommer min distanskurs i engelska B utöver det.

Kl. 15.00 satt jag i en överfull datasal. Läraren informerade om att det INTE var han som skulle ha oss utan en som var sjuk och hur han den sjuke FÖRMODLIGEN skulle lägga upp kursen. Sen det enda han skulle gå igenom var hur man loggade in på skolans datorer. Vilket jag lärde mig i Augusti förra året. Sen fick vi gå hem. 15,20.
Men jag har åkt mycket bil i dag i allafall. Och vart på biblan och lånat en Datakunskapbok och en engelsk skönlitteraturbok som jag för säkerhets skull ska läsa på svenska också så jag begriper vad jag läser.

Ja ni ser vad jobbigt det är att vara student. För att orka med allt detta jobbiga så gäller det att äta rätt och DET har jag gjort idag. Bara för er så ska jag även här lägga ut recept så även ni kan prova på denna superduperhälsosamochnyttigaochväldansgoda maträtten:

Grunden är en stekt lax. Endast kryddad med salt och peppar och dränkt i lime. Till denna en underbar karamelliserad hallonbalsamico, bön- och rödlökssallad med dijondressing och en morotstzatziki.


Hallonbalsamicon hälles nån matsked i varm stekpanna och puttra på tills den tjocknat lite. Det är den som jag försökt få ut på så där finrestaurangringelvis.

Bönsallad: En burk vita stora bönor och kokta haricot verts blandas med finstrimlad rödlök. Dijonsenap, olivolja och äppelcidervinäger (eller vilken vinäger man nu gillar) blandas i hop och hälls över. Salta och peppra efter smak.

Morotstzatziki: Finriven morot, turkisk yoghurt, vitlöksklyfta och salt och peppar blandas.

Jag och mått hör inte ihop så jag vet inte hur mycket av varje ingrediens. Men för jösse namn. Det är ju bara att smaka. Är det gott så är det gott ;-)
Och det var det. Och bara så ni vet så ska man äta mat med olika färger och det är detta verkligen även om min mobil inte gjorde det rättvisa direkt. (och inte min taskiga uppläggning heller)

Nej nu måste jag väl haft datakunskap så det räcker för idag va ;-)

Julklappsbyte

Fick ju en kolsyremaskin i juleklapp och tyckte inte riktigt att den gjorde bubblor som hållde. det blev många bubblor men de blev väldans små och det smakade avslaget ganska snabbt. Har gått och oroat mig (som jag alltid gör) för vad de ska säga när jag skulle reklamera den och övade mig hela vägen in till Skövde på att låta saklig, argumenterande och slutligen, när de inte gick mig till mötes, skulle jag läsa upp konsumentköplagen för dem. Naturligtvis (som alltid) räckte det ju med att säga att jag är inte nöjd. Vill du ha en ny eller pengarna tillbaka sa dom. Typiskt mig att göra berg av sandkorn. Typiskt mig att oroa mig för saker som inte ens är nåt att oroa sig för.

Nu har jag iallafall siktat in mig på en sådan här då jag fått rekomendationer om att den är bra. Fanns för 800:- på On Off, kostade 995:- på Maxihuset. Nu blir det att taq sig till en OnOFF-butik och hoppas på att de inte är slut över allt.

Gonatt alla!!

Tisdagstemat...

...idag är VINTER. Fler bidrag finnes här.


Vinter 2007. Än så länge har vintern 2009 inte varit så snörik. Däremot isrik.

Tillbaks i gamla gängor

I morgon börjar det vanliga livet igen. När man äntligen vet vilken veckodag man är på och att man ska gå och lägga sig i tid för att gå upp i tid och inte dra sig till 10,30 som en gjort i tre veckor snart. Och inte minst att matklockan ringer på normala tider och godisklockan förhoppningsvis förpassats till fredag-lördag. Jag börjar egentligen inte skolan förrän på onsdag men jag ska jobba både i morrn och på onsdag så jag är uppvärmd när det hårda livet börjar igen.

Idag har vi haft garderobsnack här hemma. Jag håller på att bli galen på att barnen inte har några garderober för deras små byråer är överfulla och de har antagligen kläder nerknökade som de aldrig använt. Min önskan är ju skjutdörrsgarderober men med obefintlig miljonärslön så blir det väl vanliga vita fula. Det går som tur är alltid att pigga upp sådana med fina väggdekorer. Så det blir nog bra till slut. Huvudsaken är ju att kläderna kommer på plats och man får en överblick över vad de har. Sen vore ju ett projekt att få till det i vår lilla Walk-in-closet där man just nu bara kan walka in med halva foten för sen ligger det brôte. Kanske i stil med detta skulle vara något. Hade jag orkat skulle jag tagit kort så ni får se hur det ser ut nu....eller kanske inte förresten. Ni kan ju få för er att jag hör till de slarviga...inte jag inte...

Nu skulle det vara trevligt om Jessie kunde uppdatera och lägga ut bilder på våran goda middag med Porterstek hon bjöd på igar. Så man kunde dreggla lite över hur gött det var. Och Steffo kunde oja sig över att han valde fel syster om han ville ha kött och potäter till middag. Här blir det nämligen bara nötter och skräp framöver. 

Nu är julen utstädad...

...fast bara på bloggen. Den riktiga får allt vara kvar ett tag till här hemma. Det lyser upp det så fint så med granen och stakarna. Jag ska göra en ny header också men eftersom jag inte har fått nån kurs i Photoshop av syster Yster än ( den jag fick i somras har nämligen redan fallit i glömska, är väl inte Efwas dotter för intet) så tar det lite tid att få till. Den fina bakgrunden hittade jag på denna adress och det fanns massor med snyggt där.

Vad har ni gett för nyårslöften förresten?? Gissa vad mitt är ;-)

I tur och ordning

Först en redogörelse om den underbara middagen hos Pete, Anna och Joel i måndags. Vi bjöds på delikat middag och underhållning i form av ett spektakulärt dansnummer och bakgrundsmusik i form av Depeche Mode.Som entrerätt bjöds det på olika kex och goda ostar. Middagen var en görgo fläskfilé som var späckad med persilja, senap och vitlök och lindad i bacon och goda mostoppar som gratinerats i ugn. Trots att det var svårt att få ur kocken receptet så härmade jag det lite på nyår. I allafall med persiljan och baconet. Efter middagen blev det espresso med mandarinsmak och en blandning av goda lyxpraliner och frukter. Vi mådde som pjinsessoj (som Alma skulle ha sagt) Ville man smaka på Anthon Bergs chokladdoppade apelsinmarsipangodingar fick man dock hålla sig framme fort för Ewe (engelskt uttal) norpade åt sig dem fortare än kvickt.
Det är den stora vita påsen. Det fanns från början en till oss var men på Ewe's plats låg det sedan 4 tomma påsar. Åpet värre va. Men hon tröstade sig väl efter sin fadäs med ölburken och leran ;-)

Illa var att jag skulle jobba dagen efter för det bjöds även på gott vin. King Fish. Men som Prins Fish(er) trugade så var man ju tvungen att ta ett glas. När jag först var tveksam utbrast han: Kom igen nu, Malin!! Och vem kan då motstå det.
Sedan bjöds det som sagt på dansunderhållning av världsklass. Det måste du lära Alfred nån gång Joel för det var moves som heter duga det.
I bakgrunden ser man en annan kung, nämligen Dave Gahan. Jag tackar härmed från mig och min mor och systers vägnar kvällens värdpar för denna trevliga kväll och goda  middag. Tusen tack Anna och Pete

  

RSS 2.0