Kunde inte sagt det bättre själv Olle...


ÅNK

>Detta är jag i ett nötskal. Fick det på mailen av Carre för gööörlängesen och det var som det var skrivet för mig, om mig, till mig. Känns skönt att ha fått en diagnos även om den är självutnämd men ni som känner mig kan nog skriva på att det stämmer. Just i dag verkar jag fått ett skov av ÅNK så inte ett jota är gjort här hemma. Men tanken var god från början. Här kommer mailet i nästan sin helhet, det där med att skicka det till alla du känner hoppar vi över eftersom jag är den evige kedjebrevsbrytaren.


 HAR DU ÅNK?
>
> Verkar det bekant?
>
> Jag blev nyligen diagnostiserad med ÅNK (Åldersbetingad Nedsättning av Korttidsminnet).
>
> Så här visade sig symptomen:
>
> Jag bestämde mig för att tvätta bilen.

   När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen.
>
> Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv.
> Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i papperskorgen och märker att den behöver tömmas.
>
> Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först.
> Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten.

   Men då behöver jag en penna.
>
> Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån.

  Jag ska börja leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla på skrivbordet.
>
> Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen.
>
> På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken.
> Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet.
>
> Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen.
>
> Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag vattna blommorna.
>
> Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten.

   Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n.
>
> Någon har lagt den på köksbordet.
>
> Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet.
>
> Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna. Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet.

   Jag lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta en trasa.

   Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra.
>
> Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta fjärkontrollen till TV:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna.
>
> Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag.

   Det är förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och jag är helt FÄRDIG.

   Jag förstår att detta är ett allvarligt problem och jag ska söka hjälp för det, men först ska jag kolla min mail.

En exotisk trädgård

Det är nästan som om vi bodde i ett annat land. Vi har nämligen noshörningar i trädgården. Nästan. Noshörningskalbaggar i allafall. Dom är rejält stora och har ett horn i pannan. Tur dom inte har ett i sidan. Till mig, för då skulle jag springa. Inte kul att bli attackerad av en sån.


 

Hemma igen

Kom hem igår från en hel vecka utan vare sig TV eller dator. Dator hade vi i o f s med oss men det mobila bredbandet talade om för oss att vi var Disconnected. Och lika bra det för vi hade ju faktiskt semester. En väldans trevlig semster i goda vänners lag. Vi åkte ju med Momossarna och hamnade helt osannolikt på platserna bredvid varann. Ca. 1 meter mellan vagnarna. Så fort bilderna hamnat i datorn så ska jag bevisa det för er. Och jag har tagit kort på denna semestern. Jag som alltid glömmer kameran annars hade den som fastlimmad vid armen denna resa. Är man på Österlen får man ju inte missa alla trädgårdar som finns...gud vad fint det var...vilken inspirationskick...

Just nu orkar jag inte mer än att tala om att jag är hemma och får i brist på annat visa er ett par kort från hur min trädgård såg ut  innan jag åkte..

Och det är inget mot vad den blommar nu när jag kommit hem...Ser ju nästan ut som att jag redan hade en blommande trädgård utan Österleninspiration ;-)

Gonatt!!

Denna dag...

...var tanken att det skulle städas husvagn, packas husvagn samt städas hus så allt är klart till morgondagens resa men kl. är nu 14,40 och det enda jag åstadkommit är att jag hämtat in lite grejjer från vagnen som jag diskat av. Sen tog liksom krafterna slut. Kan bero på att vi var på Olstorp igår och förlustade oss och inte var hemma förrän 3-snåret. Det är ju då man märker att man har blivit gammel. Men efter lite rekreation här vid datorn så har krafterna återvänt och jag kanske till och med orkar att trycka på tvättmaskinen jag laddade för en halvtimme sen. Det är ju ändå bara ett knapptryck. Det är ju bara tanken på vad som väntar när den är klar som tar emot.

Nä, ska här bli nån semester så får nog mor i stugan rycka upp sig. Jag går ut med BIB'en till vagnen så är i allafall det viktigaste med...

En dag kvar...

I morgon är sista arbetspasset innan semestern. Jag förfirade redan ikväll med ett halvt glas rött. Man får ju inte överdriva. Nu är jag alltför trött för att skriva inlägg så jag säger bara:

Lotta: Bra förslag...NETTAN...kom hit. Jag står för vin och en hammare så kan du spika trapp och altan =)

Carina: Använd dig av Excel...skitlätt att få siffror på rätt ställe...om man nu bara kommer ihåg hur man ska göra =)

Birgitta: Förstår inte hur det kunde fastna så...Jag följde ju bara dina föreskrifter...=)

Jessie: Tacka nu din syster snällt för att hon fixar till din blogg på bästa sätt =)

Nu ska jag gå och lägga mig...i en stor tom säng. Steffo har ju semester så han är och...jobbar i skogen =)

Skomakarns barn...

Är inne på min sista vecka innan semestern. Ser verkligen fram emot den. Steffo är inne på sin andra semestervecka. Barnens dagis respektive fritids hade nämligen stängt så istället för att de ska vara på okänt dagis/fritids så tog han ledigt. Den första lediga veckan såg ut så här:

Måndag och tisdag: Morre fick ta hand om Alma, Steffo och Affo var hos en karl och byggde altan.
Onsdag och torsdag: Alma och Alfred fick följa med när Steffo skulle hjälpa en annan karl att göra en trappa.
Fredag: Alma och Alfred fick åka med Steffo till div. olika ställe för att skaffa grejjer till maskinen.

Som en parantes tänker jag bara visa lite hur jag har det här hemma...

Våran trappa...ett litet brädhaveri. Ett sånt där projekt man kunde ta tag i om man hade semester...


Baksidan av vårt hus som vi byggde färdigt för åtta (8) år sedan. Om jag blundar och koncentrerar mig riktigt hårt så ser jag nästan altanen framför mig...   =)

Förlåt alla bönder

Jag vet att det var väldigt torrt och att alla bönder förmodlingen bönade och bad om lite regn men nu har dom nog fått så det räcker för ett par år framåt. Och det är mitt fel. Jag köpte ju, som jag redan skrivit om, en röd badenbaden. Det har regnat ever since. Så Camilla jag kan tyvärr vare sig rekomendera eller avråda för än har jag inte provat den mer än i affärn'. Men vem vet. Kanske jag plockar in den framför tv'n i kväll.

SKÅL OCH SALUT

Vad säger ni om detta:


Prio Anm kod/Utb UG-MV Urval Ant i UG
1 GU-19734

Arbetsterapeutprogrammet
180hp, Dagtid, Helfart (100%)
Utbildningsprogram
Normal undervisning
Göteborgs universitet,
Göteborg
Grundnivå


BG-18.06


Antagen


19Jag och Carre har kommit in bägge två. I morrn kväll blir det firning med varsin dunk med vin. Det är lite också för att dränka rädslan som snabbt kom över mig. Men va tusan, vi är ju två. Vi klarar allt.

Så skål allihop.

Hur man bäst förlöser en lamineringsmaskin

Om du trots nogrann övervakning råkar få ett fall av komplicerad utdrivning i en lamineringsmaskin så ska du genast se till att hämta assistans. Utför inte förlossningen själv. Särskilt inte om det är 35 grader varmt. Verktyg som behövs är pincett och bordskniv. Turas om att ömsom dra med pincetten, pilla med kniven och peppa varandra med glada tillrop såsom: Ja, ta i då, nu, nu kommer det, lite till då, kämpa på nu, andas, andas, phuu, phuu, nästan över...o.s.v . Här kanske även baddning av pannan med kallt vatten eller ett glas saft hade vart på plats, men det är inte alltid man har såna kollegor ;)  Blir det sätesbjudning så kan det vara bra att hjälpa sin kollega att vända tillbaks lamineringsapparaten. Kommer man till det kritiska ögonblick när man märker att...den här förlossningen går åt fanders, då får man sätta sin ära i att åtminstone se till att få ut efterbörden.

Har man sen kämpat med åbäket i en kvart (eller längre, tiden försvinner lätt under en komplicerad förlossning) så kan man behöva lägga in sig på avsvettningsklinik och kanske ta ett par tag med roll-onen som alltid är teress i väskan.

Om lamineringsmaskinen hämtat sig från hanteringen?? Vem f*n vågar prova det?? Allt jag vet är att mina kollegor  var så glada att bli av med mig att de firade med en smarrig paj idag ;) Fast jag tog det mer som en "oss barnmorskor emellan-paj". Recept kräves. Även denna 10 poäng av 10 möjliga (om inte till och med 11 av 10).

Tack för fem trevliga veckor, vem vet...det kan bli fler, fattig student som man är.
    I nödfall får denna metod användas, men då kanske man får samtal från överläkarn :)


Jag har gjort Core, ge mig en bår

Passade på att träna idag efet jobbet. Det har jag inte gjort på väldigt länge. Det kändes. Träningsvärken kom redan in på andra låten. Hur ska det då inte kännas i möra. Jag har försökt göra vad som står i min makt för att inte då av smärta. Köpt smärtlindring i form av Recordelig sommarcider, Jordgubb/Rabarber. Det låter mumma det. Ska bara jobba 9-21 i morrn först. Sen blir det cider. Om jag inte somnar av utmattning först.

Nu bär det av till Törebodafestivalen. Mora Träsk uppträder. Och så Scotts då. Och Rydell och Quick. Bl.a. Ska bara ladda väskan med Roll-on.

My usual luck

Tog mig i väg till Skövde idag för att göra slut på mitt presentkort på Em-möbler jag fick mig på "min fölseda i februari". Hade nästa glömt av det. När det nu har vart värme så pass tillvida att vi nästa smält bort så tänkte jag att det skulle passa bra att köpa mig en badenbaden. Hade siktat in mig på en turkos som vännen Karin har men se di va slut på lager och skulle dröjja flera veckor innan det kom in igen så då bestämde jag mig för en röd.Så riktigt framför mig hur jag skulle tillbringa eftermiddan i den med en god bok i öronen. Vad händer då??

Jo, värsta ovädret i mannaminne. Himmlens portar stod öppna. Så även taket på Jula. Tur ändå var väl att jag åkt till Skövde och inte till Skara för nu kom man ju åtminstone hem. Jag passade ju även på att handla mer saker när jag ändå var i stan. Ett paraply kom väl till pass, från Lagerhaus. På Rusta hittade jag coola rosa städhandskar (som jag inte plockat in från bilen än, det är väl ingen brådska) och en dörrmatta som jag ska använda till gjutform till en snugg trampsten jag ska gjuta nån dag när andan faller på. På Maxi hittade jag en röd brassestol som matchar min badenbaden perfekt.

Ja vad ska man annars hitta på när regnet bara öser ner??

Som avslutning kan ni få se hur mitt pionstöd jag gjorde mig ser ut nu.
Eller jag, det syns ju inte direkt och det var ju det som var meningen. Pionen har växt som tusingen. Man kan nästa tro att Gud sänt sin ande över den...RSS 2.0