Inspiration och Grodprinsar

Kom på den briljanta idén igår att åka på Nossebro markand. Alfred vägrade att åka med men jag fick med mig mamma och Alma. Har ju aldrig vart på detta spektaklet men det var riktigt trivsamt. Om det inte vart för alla andra som var där. Mycket braschel fanns det men också en hel del bra grejjer. Men vem orkade handla och blega på allt...inte jag. Men en snygg liten festblåsa kom jag hem med i allafall. Har ju kämpat en vecka nu och är tillbaks på samma vikt som innan den olycksaliga semestern (med lite mindre muskler dock för träningen har det vart värre med) så då fick jag belöna mig med lilla kläningen. Vet inte om jag kan med att berätta att den är köpt på en marknad bara men nu gjorde jag det visst. Här är den iallafall.



Vi skulle åka till Cafe Magnolia och fika hade jag bestämmt men när vi kom dit så hade dom bara fikabröd (var sugen på en matig macka ) så det blev bara att vi kollade runt i trädgården. En sån trädgård är det jag vill ha. Små gångar här och var och man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Många dahlior blommade nu också. Här är en fin som jag genast glömde namnet på...



På ett ställe var det ett litet krypin för svalka och avkoppling. Det var under en hängpil som var lite uppspaljerad på armeringsjärn med en stor Bollpil och ett Valnötsträd bredvid. Alma blev glatt överraskad när hon kom in...



Mor min är ju måttligt road av trädgård och växter men hon är desto mer road av att hitta sin drömprins. Här gör hon ett tappert försök...



Nu har vi sett Nossebro marknad då och det var nog säkert både första och sista gången men Cafe Magnolia ska vi åka tillbaka ock äta god buffe nån gång iallafall. ( men vem vet...jag kanske behöver nån ny festblåsa nån  gång och då vet jag ju vart dom finns)


Home Alone

Uuh så gött...jag är ensam hemma. Barna är hos kompisar bägge två och jag ska bara njuuuuta. Har gjort mig en kopp kaffe nu och ska sätta mig i skuggan med ett korsord och kanske att jag till och med stoppar fötterna i fotbad. Borde dammsuga inne nu när jag kan för det ligger en sandlåda i alla rum men det ligger väl kvar till i möra med om inte annat.
Nåt jag har tänkt göra nån dag (kanske i dag, kanske inte ) är att tillreda Dr Westerlund. Ja, min pelargon alltså...Tänk vad bra bloggar det finns.

Nej, nu är kaffet färdigt...so long, so läng...

Mord och inga visor...

Är det nåt jag HATAR så är det alla dessa j-la flugor som invaderar ens hem nu när det är varmt. Det är väl så när man bor på landet antar jag men ändå...
Dörrarna står på vid gavel nu när det är så jäkla varmt och jag går inne med flugsmällan i högsta hugg. Skäms för att säga det men jag har knappt vart ute idag. Det har bara vart föööör varmt. Hade man vart vid sjön hade väl vart en sak men vi var på Svalnäs i går och har nog solat klart för ett par dar nu. Sen hade barna kompisar hemma och att åka med fler ungar än mina egna till badstranden det går över min begränsning.

Jaja...tillbaks till flugj-larna. Jag blir så till den milda grad vansinnig på dom så jag skriker högt här hemma. Alfred sa till mig att: -Mamma, du FÅR säga ett svärord...du behöver inte böta.  
Tack älskling men det hjälper inte. Jag vill fånga dom i benen (flugorna alltså), sakta dra vingar och ben av dom, stirra dom i ögonen och väsa med ett hånleende: - Flyg på mig nu om du kan HAHAHA.

Inser själv att jag nog blivit lite tokig...måste va värmen.

Välkommen hem

Nu är min vecka som gräsänka till ända. Det var allt bra skönt när han äntligen kom hem. Det tar på krafterna att fostra barn och dammsuga upp flygmyror alldesles själv. För att inte tala om att rensa häck (som jag f.ö. inte är riktigt klar med än) och dricka vin mol alena. Det fick jag sällskap med ikväll. Vindrickandet alltså...häcken får jag väl ta i möra.(har för ärlighetens skull fått hjälp må-on av mor min mä...mest mä vinandet ;-))

 Har annars fått ta mig i kragen i 2 dar och druckit Naturdiet blandat med lätta sallader. Tills ikväll då när jag tog 2 glas vin och vettet for ur. Grillade kött och hade färskpotatis i ugn med massa goda tillbehör (aioli, hummus, brieost, tomat- och fetaostsallad m.m) Och till efterrätt CHIPS!! Jag är ju inte klok i hela skallen...men nya tag i morrn. Då blir det Naturdiet igen. Har köpt en ny smoothie som jag ska prova.

Steffo var bra "leabröten"  när han kom hem men han verkade fått blodad tand. Han skulle tävla igen 12 augusti.Och hans nyinköpte jeansshorts kunde han dra ner utan att knäppa upp så nått kg verkade han ha tappat. Alfred ville ju att vi skulle få hem en smal pappa....undras vad han fått ifrån att det skulle vara snyggare att va smal :s
Han blev så glad när pappa kom hem, han har längtat efter nån att tala traktorrace och skotare med.

Däremot var Alfred trött på mormor. Igår när vi hade vart och badat på Hällekis Camping (och blivit förevigade i Sklt) så sa han:
-Ska mormor åka hem till sig nu... Ja , sa jag....Skönt sa Alfred....Vill du inte va med henne mer frågade jag.....Jo...men inte på ett lååångt tag sa Alfred.....

Men jag, kära mor är iallafall oändligt tacksam för hjälpen denna veckan. och du är så Välkommen v. 30 nästa år med!!
(men då bor vi i vagnen på Lysingbadet)


Spa-dag

Hade en riktig spa-dag igår. Sambon är i Sälen och springer 5-dagars så då har jag blivit mambo för några dar. Jag bjöd hit mamma på bantar-,promenad- och städvecka. det började bra på måndag morgon med bär och keso till fukost och städning av kök och storarum gick som en dans. Nu framåt torsdag så märker man att det inte blev så mycket mer av vare sig det ena eller det andra. Go mat, vin och en hel del fika har det däremot blivit. Och dammsugarn står och dammar igen. Men en sak som vi skulle göra har iallafall blivit av och det var det som vi gjorde igår.

Vi började med en kombinerad fot- och ansiktskur. Fötterna stoppade vi i plastpåsar med vatten, olivolja och lite fotsalt i sen satte vigummiband om. I ansiktet hade vi ansiktsmask av valfri sort. Sen satt vi i badenbaden i solen en halvtimme ungefär. Vilka fötter vi fick......

Lite senare på dagen så tvättade jag håret och masserade in en hårinpackning blandat med uppvärmd olivolja och sen satt jag en halvtimme till i solen med plastfolie virat runt knoppen. Efter det in i duchen och sköljde av mig och sen skrubbade jag mig med jordgubbspeeling från ÖoB. Sen luktade till och med jag gott.;)

Vid halv sju var det dags för nästa fotkur men då hade jag förflyttat mig till Götene. En jobbarkompis hade Partyliteparty.
Dom hade fått lite nya spakit med bl.a en fotpeeling med pimpsten i och en handkur baserad på socker och oljor.
Fötterna blev lika sköna igen som dom blivit på förmiddagen.  Vill man göra lite egna billiga "spa"kurer så hittade jag en jättebra blogg med tips för den "snåle" . Jag gjorde lite "varianter" av hennes tips, resultatet blev minst lika bra som dyra krämerna så det blev inget fotkitköp idag. Ingen handkur heller för det har jag också provat med olja, baby-, oliv-, mandel- vilken du tycker och ett par msk socker....sen massera länge, skölj av och smörj in med valfri handkräm.

Däremot så köpte jag ett hurricaneglasljus med tre olika dofter i.   239:-...inte billigt det heller men det brinner i 70-80 timmar så det tar väl ett tag innan jag behöver köpa nytt.

Nä, nu blir det ut i solen ett tag innan vi ska till Götene och teater vid Lasses grotta.

 

Här var det tänt i spisen.

En gång om året vid den här tiden invaderas Istrum och speciellt våran skorsten av flygmyror. Det värsta är att våran skorsten leder in till vårat kök så i ett par dar varje år är det svart på kakel, fönster och golv i köket. Blä...dom är fullständigt vidriga. Och det dom gör dom små äcklen är att flyga in....och sen dö. Kunde dom inte gjort det UTANFÖR huset. Dammsugarn står iallafall på stand-by i köket nu och dom som inte hinner dö en naturlig död får sig en omgång med snabeldraken. är det nån som har tips på hur man blir av med dom så tar jag tacksamt emot det. Mitt knep i dag var att tända i järnspisen men det är LITE svettigt här inne nu kan jag säga så har nån ett svalare tips så...Nej nu måste jag dra en repa igen så vi inte sväljer dom inatt...

För gammel...

Jag och min mor spelade på travet i lördags. Hon var på plats i Axevalla så hon lät en kille där ta ut en rad och rätt vad det var så var vi 2600:- rikare. Vi gav honom 10% som tack och delade på resten. I dag var jag på ÖoB och skulle handla för min tusing. Nej den kan vi inte ta emot ....den är för gammal sa killen i kassan. Va vad säger du...det var det dummaste jag hört , sa jag.
Ja det måste vara ett silverband på pengen annars är den för gammal. -Men jag har ju precis fått den ,sa jag. 
Ja, man får vara uppmärksam på det sa han men gå till nån kiosk eller nåt så kanske det går.  Grrrrrrrrrrr vad förbannad jag var när jag åkte därifrån. Jag får väl åka och försöka lura nån annan då röt jag när jag gick ut....det var ju inte den stackarns fel som satt i kassan där men ändå.

Sen åkte jag direkt till Coop och handlade för nästan 900:- och hade redan räknat ut vilken scen jag skulle ställa till med och vad jag skulle säga.

Det behövdes aldrig. Coop är en bra affär. Eller så är dom bara lättlurade....


Har någon sett...

...min trädgårdstomte. Han sågs senast i Istrum innan vi åkte på semester. Vid försvinnandet var han iklädd gula byxor, en grön kavaj och i sin högra hand höll han en lykta. Min farhåga är att Trädgårdtomtarnas Befrielsefront vart på krigsstigen medans vi roade oss på semestern. Har inte hittat nån lapp med lösensumma eller förhållningsorder på dock så mitt andra alternativ kan vara att jag innan semestern placerade min tomte på väl val plats i träggårn....frågan är bara vart. En belöning på 5 riksdaler är iallafall utfäst till den som finner min kära tomte.

Är det samma unge??

Framkallade kort som hade suttit i våran kamera i drygt 2 år. Det var den julen innan när Alma var 7 månader. Bildkvaliteten var väl inte den bästa men vi skulle vara glada att det blev några kort överhuvudtaget sa dom på fotoaffärn. Kul var det i allafall. Och så här såg lilla jultomten ut det året....




Lite lik Peter Dalle men han hade inget med henne att göra vad jag vet i allafall ;)

Borta bra men hemma bäst!

Äntligen hemkommen från semestern. Har varit det sen i torsdags egentligen men ni kan inte ana vad mycket tvätt och annat det blir efter en sådan liten resa som vi gjorde, konstigt eftersom när man väl är på campingplatsen så går man ju i samma gamla kläder i princip hela veckan.(man BLIR så sunkig när man bor i husvagn)
 Fast jag hade en väldans massa med mig som vanligt och det tvättar jag det med. Mina träningskläder var väl i efterhand väl optimistiskt att packa med. Det fanns ju morgongympa på campingen och jag TÄNKTE på att va med. Det är ju ändå tanken som räknas.

Västervik var iallafall en stad som jag definitivt kan tänka mig att åka fler ggr till. Fin och gigantiskt stor camping. Hav vart man såg och så var det kläng- och stockrosornas stad. Jag drog min stackars familj gata upp och gata ner för att se alla fina gamls hus med klängväxter på. Di fick ibland ställa upp på kort för att jag inte skulle se ut som nån smygfotograf som fotar andras hus.




Så här glada ser man ut då...

På campingen hade dom ett hoppkuddeland till barnas stora glädje. Det var ju tyvärr inte helt gratis så det blev bara två ggr dom hoppade (1 timme ena gången och ½ timme den andre) men  det var kul så länge det varade.









På lördagkvällen cyklade vi in till stan och åt på Harrys. Halstrad Havsgös med Västervikscreme och citronettepotatis, till det ett stort glas rött...mmmm.... det godaste jag ätit på läääänge.  Alma tog det ovanliga pommes och hamburgare och Alfred tog en pizza, Steffo det samma som mej och vips var man 800:- fattigare men det var det värt.

Visfestivalen gick ju av stapeln då också så det var massor att titta på och lyssna på i stan. Väldans trevligt. Lite väl mycket liv på campingen bara (oj, nu är det nog dags att prata pension snart märkte jag)
Vi vaknade kl. 3 på natten av att några överförfriskade pojkar hällde i något i våran vattentank. Det luktade öl...som tur var...trodde först att det var nån jä-l som pissade i vattentanken men då hade han fått ha en bra lång snabel för att nå upp. Det blev till att tömma och rengöra iallafall och sen var den natten förstörd.

På tisdagen åkte vi och hälsade på Pippi och Emil m.fl. Alma köpte sig en "Båssman"

  

och hon och Steffo roade sig kungligt i Hästhagen

  

Alfred han hittade sin grejj direkt....här har man betalt 795:- ....och så gör dom saker dom lika gärna kunnat göra i träggårn hemma i Istrum...



Nä, dom uppskattade allt teatrarna och allt det andra med.Så det var värt sina pengar detta också...fast dom tog 30:- i parkeringsavg. och det tyckte jag allt var bra snålt av dom.

När veckan led mot sitt slut var även jag slut och det är ju skönt att man är ledig ett par veckor till så man får vila upp sig efter en sån utflykt. När jag framkallat korten (har fått använda min gamla hederliga kamera med filmrulle) så kommer det mer bilder. Nu ska jag vila upp mig lite...var på galej i Olstorp igår och om det kommer det mer senare när jag har samlat ihop mig lite...

En vecka i en husvagn...

och än har vi vare sig slått ihjäl eller mördat varandra. Det kan vara för att vi roar oss på andras bekostnad. Steffo han sitter med en bira i handen och ett snett leende i ansiktet när än den ene än den andre husvagnsägarn försöker backa på plats med sin febrilt viftande fruga bakom vagnen. (stoooopp...nej, backa mer, sväng höger...stoooopp...)Hehe...kanske skulle hjälpa dom...hehe...nä ska di prompt ska ha så stora vagnar får di allt klara sig själva...hehe.
När sen förtältena ska upp då ler vi i samförstånd och sen satsar vi pengar på hur många minuter det tar innan första svordomen kommer. Oftast är den på tyska.

Det är mycket att titta på här på campingen också...polisen har vart här flera ggr. Man har fått en väldig motion av att springa efter och se vart dom ska. Några ggr har dom vart vid den största husvagnen vi nånsin sett, det går in 2½ sån som vi har i den. Polisen kanske tycker den är fin.

Imorgon ska vi åka hem med bara ett litet stopp på IKEA i Jönköping. Det kommer mer utförlig rapport om semestern när jag inte behöver använda snigelbredbandet. Tjing.

Ledsamt besked

Fick antagningsbeskedet från högskolan igår och det verkar som om jag har reservplats 252. Ja, en får väl bara hoppas att det är en sådär 300 av dom som sökt som egentligen inte alls vill gå i skolan så kankse man har en chans igen. Men i och för sig förändrar det inget för mig för jag ska gå i skolan vilket som. På komvux blir det nu då och då kanske det öppnar sig en ny värld och jag kommer på PRECIS vad jag ville bli när jag blev stor. Och inga sorger på semestern....nu bär det av in till Västervik för some serious shopping innan jag blir fattig student på heltid.

Framme

Våran semester började som vanligt på Stjärngrillen i Skara för en sen lunch. Hur vi än försöker komma iväg tidigt så blir det aldrig före kl. 14. Sen åkte vi till Västervik. Kom fram efter 18 på kvällen. Man fick stå i kö inne på receptionen till incheck och det gjorde jag i kanske en kvart. Sen fick vi en plats och lättade styrde vi kosan dit. Tyvärr stod det en tysk husbil på platsen. Våran vanliga tur. Jag fick springa tillbaka och då var det än längre kö som jag bryskt trängde mig före i...been there, done that...Sen fick vi en annan plats som man var tvungen att boka på bestämd tid och betala direkt...så min reskassa är numera tom. Kvällen med förtältuppsättning och annat gick sen väldans bra. Idag har vi vart och solat och badat halve dan och nu har vi intagit en gourmetlunch bestående av potater, sås och köttbullar. Nu måste yngsta barnet gå på dass så...tjing, tjing 

Jo nu så...

nu kom bägge inläggen med...bra då kan jag sova lungt inatt. Kanske slänger in nått inlägg på semestern om 3Gkortet funkar.

Är det fullt eller??

Har skrivit ett inlägg och publicerat det tre ggr men inte f-n syns det när jag går ut på bloggen. Om det syns från "erat" håll så låt mig gärna få veta för då har det hänt nåt galet här. Detta är mest ett testinlägg för att se om det funkar nu.

Nu bär det iväg.

Vi drar på husvagnssemester i morgon. Vi skulle väntat på bättre väder men vem vet...då kanske vi aldrig kommer iväg så nu bär det av iallafall. Jag har laddat datorn med filmer och ljudböcker ifall det är hällregn vareviga dag. Då blir det till att ligga i vagnen med en påse chips, en pava rött och lite doftljus, campingdressen på och goa raggarsockar. Vi har tänkt oss att fara till Västervik. Det verkar vara en trevlig camping med mycket aktiviteter. Morgongympa mellan 8-8,45, Allsångskvällar, fisketurer och annat smått och gott....om man kommer ur vagnen vill säga. Har vart och köpt nya stolar till förtältet på ÖoB. Såna där 5-positions med aluminium och Textilene som man inte behöver dynor i. Steffo hittade dynor ändå...jättebilliga. Bara 19:- st.  Visst...199:-  st var det när vi väl betala men vem orkar göra återköp då. Jaja, nu har vi snygga dynor i allafall.

Fick köpa ny film till våran uråldriga kamera också. Digitalen har ju pajjat. Lämnade in en rulle som satt i också men jag skulle inte ha förstora förväntningar på den. Film var tydligen en färskvara som höll 6 mån. i kameran. Den rullen är sen Alma var liten...sisådär 2½ år kanske. Men det blir vad det blir...ska bli kul att se vad man tog bilder på då.

Nej nu ska jag fortsätta baka...gör sockerkaka med chokladbitar i och havrekakor i aluminiumform med kolasmet i mitten...smaskens.

Lite trädgård...och nån Bruce

    Behöver väl ingen närmare presentation

  Pelragon jag fått av En Närking jag känner ;)
                                                                                                                                       som lever och frodas (pelargonen alltså)
  Blå Lobelia och Ranunclar (snart i.a.f.)             
                              

      Surfinia i Hanging Basket

     En Blooming Bruce on the run (he was born to that)


   Mitt olivträd i full blom

  Purpurklätt och röd Lilja

  En Pionvalmo tar sitt första andetag (morgonen efter var han död...kanske nåt i luften)


  Prydnadspumpa...än så länge bara blommor utan pumpor men nån liten kankse det blir framåt hösten


  Ett Kungsljus som förrirrat sig in i Ros- och Stockros- och Anisörtrabatten (som skulle vart en ren rosrabatt från början men vem har hjärta att ta livet av små söta förirrade blombarn...inte jag)

  Petunierna svämmar över


   Äntligen är mattan på plats...varning för fallolyckor - hjälm på...vissa


 Mina nya löparpjucks fick va med på ett hörn...fina va...tycker jag med...synd att skita ner dom...bäst att inte löpa i dom än på nåt...år

Detta är jag om ett par år...

...och Nettan du är nog med på ett solo i slutet av låten. Nu vet vi vad vi har att se framemot.



Jäklar vad sorgligt...och bra


Till min mor

Det var en sång som jag väntade på när vi var på konserten, även min mor väntade...när den kom skulle jag ringa henne och så skulle vi njuta i var sin ände av telefonen.  Vi fick tyvärr vänta förgäves men jag tillägnar detta inlägg till dig så luta dig tillbaka och njut...



Lyssna på publikkören och dröm dig dit...

Ernsts okände bror

Om man blundar var det väldans likt


Bruce -den allsmäktige

Dagen Bruce börjar bra. Fint väder och ett glatt humör på mig, Steffo och hans bror Björn när vi for i väg mot Göteborg.
Första stoppet var i Hol där vi inhandlade 3 kg godis så vi skulle stå oss hele dan. Väl framme i Gbg så gick vi in på Liseberg och berusade av vetskapen att vi var där utan barn gjorde att vi tog oss varsitt åkpass. Tyvärr hade jag ju med mig två räddharar som inte våga åka vare sig Kanonen eller nya atraktionen Uppswinget (tack gode gud för det).
Men Balder, Uppskjutet och lite annat smått och gott blev det i allafall. Tjänade in åkbandet gjorde vi nog inte men man lever bara en gång så vad ska man spara pengarna till då??

När vi tröttnat på Liseberg drog vi till Avenyn där jag till och med fick gå innanför dörren på en skoaffär...tusen tack grabbar. Björn ringde till 2 andra kompisar som skulle med på Bruce men som tagit egen bil (och som till råga på allt hade Björns biljett) och så träffade vi dom för en bit mat.

En underbar Restaurang som hette Meze och som låg på Vasagatan. Grekiskt stuk var det på det hela och grekisk värme var det inne i rest. så vi höll änna på att kövna. Men go mad og möe mad åt vi. Jag tog riven friterad zuccini med tzatsiki till förratt och Mixgrill till varmrätt bestående av grillad kyckling, köttfärs och lammstek med tzatsiki och vitlöksmarinerade potatischips...sååååå gött. Till det drack jag 7 glas med vatten och di andre lika mycket öl. Behövdes i värmen.

Tillslut kom det vi alla väntat på....Bruce Springsteen på Ulllevi.
Prick kl. 21,00 kom han ut på scenen och sa Hej Goetebåerg...måer ni brao....på "perfekt" Svoenska.

Sen drog han i gång den omisskänliga inledningen till Born in the USA och då blev det gåshud på armar och tårar i ögonen på Maloo...som inte ens är så stort fan av Brucan.


 

Sen tyckte jag i och för sig att han mest skråla fram texten men det var ändå en riktig ståpälsare.
Sen fortsatte han att spela låtar i ca:3 timmar och att han inte fick hjärtattack på kuppen det begriper jag inte. Han var verkligen mån om sin publik. En kille fick hålla micen när han skulle ta ett gitarr-riff och han visste inte om han skulle skratta eller gråta såg det ut som..det är med på sista låten på klippet.
En tjej var han framme och sjöng hos jättelänge och hade hon man och barn innan är dom ett minne blott nu för det lös "Bruce-jag-är-din-för-evigt-ta-med-mig-hem-I-love-you-forever" om hela henne.

Solen sjönk i takt med att stämningen höjdes och när det väl var mörkt ute såg man ljus från kamerablixtar och mobiler runt hela Ullevi. När extranummren började och 58 000 personer och lilla jag sjöng Hungry heart då blev jag också kär i Bruce. Vi hade kunnat vara 58 001 personer men det var en som tagit sig till "Snikens höjder"



Det var nog inte riktigt lika trångt där i o.f.s.

Bilderna blev ju inte dom bästa för själva Bruce var ju bara en 2 cm hög figur på en scen lååångt bort men det fanns ju stora bildskärmar...här kommer dom det blev i allafall...

   The Boss



  The Man and his Sax



   Alla folk  



   En lycklig Steffo


Det var tre euforiska personer som satte sig i bilen för färd hem. Euforin släppte dock strax och innan vi lämnat Göteborg satt två av dom och sov...
Den 3:dje (alltså jag) var vaken mestadels...blundade bara lite på dom raka sträckera...med farthållarn i. Vid Motoristen i Vara fick jag gå ut och gå en sväng och sen satt jag och diggade till musik med AC'n på det kallaste och tänkte att man kan väl inte somna när man sjunger...skrattade lite galet ibland när vägen kom böljande och gjorde konster och när jag såg hästar som löstes upp i det tomma intet. Vi kom hem men det var nog på Guds försyn.

Jag har dragit några slutsatser av denna resan och dom är som följer :

1. Det är inte konstigt att di som sjunger på scenen har underbett allihop när di prompt ska ha micen lite snett lutande neråt...dom måste skjuta fram hakan för att det ska höras nåt då.( sen får man inte ha ätit för mycket tzatsiki om man måste dela mic med nån + att det borde underlätta om åtminstonde en av dom hade överbett i stället)

2. Hade jag haft min stegräknare skulle det vart den dag jag gått mest steg på sen den införskaffades...3 tim. stampande måste ju räknas.

3. Åker man Kanonen på Liseberg ska man inte ha tubtopp på sig!!

Tack till alla som orkat läsa detta långa inlägg...jag ger här ett löfte...innan jag dör SKA jag ha lärt mig spela saxofon.

En dag på stan

Vi har tillbringat denna sköna, varma torsdag i Skövde. Först ut var Biltema och cykelköp till Frodoman. Han var så lycklig. Mor och Far hittade också en del skojjiga saker. Bl.a 2 görstora karbinhakar så jag äntligen kan få upp min hängmatta, vit sprayfärg till den fula blomspaljén i rotting jag köpte från jobbet ( hade behövt 3 burkar till bara märkte jag) och lite annat smått och gott. Sen gick färden vidare in mot stan (väldans fort förbi Plantagen, attans att inte jag körde) till Commerce och sedvanlig lunch på Gräddhyllan. Lika gött som vanligt.
 
Mätt som en plätt gick vi in på Jack & Jones och hittade t-shirt och fina långa jeansshorts till Steffo. På Stadium hittade jag ett par Adidas-skor på rea. 699:- nu 999:- förr så dom slog jag till på. Har aldrig haft så dyra skor nångång och det var bäst att passa på innan jag blir fattig student. Steffo hittade också ett par fina jeans och en skjorta på H&M så nu har väl han väl haft sitt årliga klädinköp.Kankse att det går att lura på honom nåt på semstern.

Tillsist var det mathandling på Maxihuset och då hade resten av familjen tröttnat så det var bara jag som fick gå där och släpa på vagnen. Precis som att jag tyckte det var kul att handla mat.

Väl hemkomna fick vi hänga upp mattan i nåra träd och prova cykeln Eggby runt. Steffo övade sig inför 5-dagars och var med i en tävling utanför knuten. Han kom 5 av 40 tävlande så det var inte illa pinkat.

Nu ska jag måla tånaglera för jag ska på Bruce Springsteen i möra och då måste en se vacker ut... kort på cyklar, hängmatta och The Boss kommer när jag orkat koppla i mobilkabeln te datorn...

En klassiker.

Det är knappt jag kan med att tala om det men jag har väl inga hemligheter för er. Jo, igår på dagen (innan cidern) skulle jag gå bakom garaget för att skruva på våran vattenslang. Lutad mot väggen står en kratta och vad gör Maloo?? Jo hon trampar på krattepinnarna och kratteskrället kommer farande som en slägga...rätt i pannan. Så nu har jag ett horn till där. Fick titta mig omkring ett par ggr så ingen stod och flabbade åt mig sen fick jag skrika AJ SOM F-N rätt så högt.
Så, nu har jag berättat...skönt att äntligen ha fått det ur mig ;)

Ska vi ta oss en stänkare...

Tog en cykeltur till grannen ikväll på lite fika. Det blev kaffe och 7 sorters kakor och Rekordelig cider...7,0%!!
Efter två st. var jag helt snurrig i boet. Sen började vi tala om olika sorters alkoholhaltiga drycker, huruvida dom var drickbara eller ej. Vi kom fram till att vissa var det och andra inte.  Nåt som INTE var det, var det som Martin Beck och Grannen med Kragen dricker när dom tar sig en stänkare...Calvados. Usch och fy...jag fick änna skölja ner det med mer cider så det är därför jag knappt ser vad jag skriver. Hoppas det går att läsa ändå. Full på en onsdag...va fasen, det är ju semester...det blir väl både måndagar och torsdagar med framöver...för att inte tala om di andre dagarna. Skål.


Äntligen

Nu har den RIKTIGA semestern börjat. Gick av igår kl. 16 och nu är det 6½ veckas ledighet att se fram emot. Glömde min jympadojjor på jobbet bara men man får väl fira in semestern genom att köpa ett par nya fräscha. (man kan ju hämta dom också, men det är ju inte rätt)

Gick för första gången, sen jag skaffade min stegräknare, över 10 000 steg i går också. Och så var jag på Core och gick 12 min på crosstrainern utöver det så då får man väl var nöjd. Jag kommer väl inte upp i dina 20 000 direkt Sussi ;)

Min första semesterdag är solig och helt underbar så den firar jag in riktigt genom att dammsuga och torka golv och mellan varven måste jag ju blogga, ladda hem böcker och kolla annat kul på datorn också men det borde väl bli nån mer solig dag på min ledighet får man väl förmoda. Har även fått Alfred och Alma till att plocka ur lekstugan så den kan bli målad. Alfred samlade + poäng så han skulle få åka med Steffo i en traktor och hämta en tankvagn, så han sopade och dammsög hela lilla lekstugan med altan till. Morfar har lovat att hjälpa till med målning men vi vill ju ha den färdig innan barna flyttar hemifrån så det blir nog till att görat själva.

Sen måste ni alla gå in på Nettans blogg. Där har hon tagit kort på grönskan i hennes växthus...jag vill ÅXÅ ha ett växthus...så det så. Bara min kamera blir i trimm nångång så får jag fota hur min vårprojekt har tagit sig, blir inte riktigt rättvist med mobilkameran. Nej, nu har tvättmaskinen stannat så nu blir det till att hänga ut tvätt.

RSS 2.0