En earthcake


På allmän begäran

Känsliga tittare varnas för en del otäcka bilder i följande inslag.

En kvinna slogs blodig vid halv ett tiden på natten efter Annandag jul. Jag vet inte vad det var som hände, uppger den skak(d)ade kvinnan efteråt. I ena sekunden gick jag i godan ro och halsade öl, i nästa så låg jag med näsan i lerjorden.
Det hade aldrig hänt om jag inte lånat ut mina bästa stövlar till min äldsta dotter, fortsätter kvinnan.





Tur i oturen var i allafall att flaskan, trots den frusna leran, klarade sig helskinnad (till skillnad från en del andra) så nån liten ljusglimt finns det allt i tillvaron.



Så trots en del blessyrer så tyckte kvinnan att kvällen avslutades på ett roligt sätt





Allt är skrivet med kärlek, av din ängel Maloo...


I efterscott...

...kommer här ett referat av kvällen på Harrys. det började med förfest i ett hus i Källby. Vi var ett helt gäng höner och en tupp. Jag tror bestämt han valde ut en av hönorna för jag såg dem senare på Harrys, ruvandes i ett hörn. Det var en trivsam tillställning, förfesten, och när klockan närmade sig 20,00 drog vi oss utför att invänta den taxin som var beställd redan dagen innan julaftonen. Vi väntade...och väntade...och väntade...och värdinnan för kvällen hann nog med att ringa till taxi minst tre ggr för att tala om att - Här ringer jag i god tid, dagen innan julafton för att försäkra mig om att vi ska få en taxi i tid till kl. 20,00. Taxi var benhårda och framhävde att det var beställt till kl. 22. Efter mycket om och men kom det en stackars taxichaufför och han ska vara glad att det inte var långt mellan Källby och Lidköping just denna kväll. Fast vi försökte att inte skjuta budbäraren, vi var ju bara tvugna att meddela honom ett par ggr om att det kanske är mycket folk på Harrys och vi nu pga detta hamnar sist i kön.

Det gjorde vi ju iofs men det fylldes snabbt på även efter oss. Efwa hittade snabbt en karl från Leeds som hon skulle, på sitt västgötska vis, lära att tala riktig engelska. När det inte riktigt gick ringde hon raskt upp landsmannen Pete åt honom och di talade länge och väl. Ska bli spännande i morrn att över en god eggnog, få höra vad ni talade om Pete ;-) Det jag hörde var att det var helt crazy in Lidkoping ett antal ggr. När vi väl kom in så var det öppet på bägge planen och där uppe skulle man hänga jackorna och där var även pytterummet Scotts skulle spela i senare på kvällen.
 
Jag hade väl inte researchat så mycket till denna kväll kan jag väl erkänna en och i min värld där allt är så enkelt så skulle de spela ungefär som Arvingarna gjorde på Olins. Alltså en riktig spelning...som di antagligen alltid gjort innan di blev popstjärnor men nähä då. Ett uppträde var det. Under tiden tills de skulle spela fick man gå omkring på Harrys och trängas med allsköns fulla folk och äta nachoställrik bestående av nachochips och en hög med smält ost. Tack för det och ölen Lizzy. Jag ska bjuda igen...fast det får bli nåt lite mer exklusivt. Kanske till och med en kôrv med mos...och gurkmajjo. Jag tog mig en cider när jag kom in och sedan , helt mot  min vilja, fick jag även en öl av Lizzy. Steffo skulle nämligen jobba dagen efter och det är inte lätt att jobba med två barn i släptåg så jag var tvungen att vara hemma i hyfsad god tid. Bussarna från stan går inte via Istrum (konstigt) så det blir ju till att slagga i Glömda Byn men då får man ju inte ha kvar fyllehunden i ansiktet när man drar iväg med bilen. Jag är som tur är klarsynt nog att inse att "ju mer man dricker, desto mindre gör det att man dricker mer" vilket numera är ett av Maloos bevingade uttryck (har ett par på lager) så efter den ölen var det slut på alkoholhaltiga drycker. Vid 22 tiden gick jag och Lizzy upp till Scottsgolvet och hängde våra väskor på kravallstaketet och sa till oss själva att vi är ju längst fram, wow, vi kommer ju va fru Scotts efter den här kvällen. Men varför kommer de aldrig. Jaha, det var inte förrän 23,30 de skulle spela. Då var det ju ingen ide att stå där och hänga. Nästa gång vi skulle gå upp var det stört omöjligt att komma fram över huvudtaget. Vi gick ner igen och satte oss vid ett bord och då kom Agge och ringde upp sin kära mor. Tanken var att jag skulle skoja med dig Lotta och saga att Angelica var fulldålig men vad du hörde det vet inte jag. Jag hörde i vilket fall som helst inget av vad du sa eller om du ens svarade. Andra gången hörde jag dig väldigt svagt. Förlåt om vi störde din skönhetssömn eller så ;-)

Rätt vad det var så var kl. kvart över 12 och jag fick springa upp för trappan för att försöka få nån glimt av Scottarna men denna kväll var det som fördömt. Store vakten stod i dörröppningen och släppte inte in en (s)kotte till. Det var SÅ jäkla mycket folk och då i just det ögonblicket längtade jag hem. Jag kollade efter mor som hela kvällen suttit på samma fläck i en trappa för att dra med henne ut till bussen som gick vid halv ett. Men se trappan var tom. I panik ringde jag till henne och mobilsvaret gick på. Jag tänkte att hon kanske var inne på dansgolvet och försökte än en gång gå förbi den hånflinande vakten. (jag tror det var din kompis Mijkii) men det hade vart lättare att komma in i vita huset än att tränga sig in där det insåg även jag. Jäkla Harrys, tror dom att jag betalar 150:- för att bara få vara i de sketna barerna och stå och blega på en hånflinande vakt (vaktproven består nog i att titta på filmer med de jävligaste vakterna i, sen får di visa upp några hånflin, putta ner en docka för en trappa och ta polisgreppet på en intet ont anande oskyldig och vips har de fått vaktlicens...eller är det jaktlicens??) Nej ge mig tillbaka mina pengar NU. Iallafall så uppenbarade sig min mor som genom ett trollslag och jag har aldrig blivit så glad att se henne. Nu drar vi hem sa jag och nu var goda råd dyra om vi skulle hinna med bussen. Vi hade inte tid med några felsteg. Men tala gärna om det för mor min. Hon fick allt bita i det sura äpplet...eller var det den hårda leran. Av hänsyn till hennes släktingar så visar jag inte bilderna jag har av henne i min mobil (för det är risk att vi skrattar ihjäl oss) men de i Götene som ser en kvinna med knotigare näsa än Pomperipossa så.... 

Nej skämt å sido. När vi gick till busshållplatsen, som de förövrigt hade flyttat på sen senast jag åkte buss, så hade de väl inte riktigt asfalterat klart allt och det var ett stråk med bara halvt om halvt fryst lera. Det gick jättebra om man hade platta skor på sig men kombinationen höga vassa klackar och klunkade på ölflaska var inte så bra. Efter första chocken av att jag såg framför mig en massa utslagna tänder och blåljus till sjukhuset så var det bara ett befrielsens skratt Efwa, inget annat. För nåt roligare har jag aldrig sett.......................................................................................................................................................................................................
.............................................................................................................................
Ursäkta, jag fick visst ett skrattanfall till. Om några år när det är preskriberat ska ni få se på träsktrollet i min mobil.

Väl hemma i Götene så avslutatdes kvällen på bästa Ander-vis. Med gröt, skinksmörgås och Jansssons. Det smakade smaskens vid halv två tiden på natten och bara en nachotallrik innanför västen. Och när Scotts börjar spela på normala dansställen igen...då står jag längst fram vid scen...med dig Anonym....för  jag tycker om dig också...massor...
 

Scotts på Harrys

I dag bär det av till Lichöping och Harrys för där spelar di nye idolera Scotts. En kommer la ente va själv där antar ja så en får la se te å va där i ti. Jag kommer iallafall vara rosigast på festen för Steffo har dragit iväg oss på sedvanlig årlig promenad. Vi säger alltid det efter all julmat att nu ska vi ta oss en långpromme. Sen blir den oftast så lång att vi inte orkar tänka på prommar förrän nästa år vid den här tiden. Phu. Den är nog inte mer än 7 km sa Steffo innan. När vi hade gått halvvägs sa han till Alfred att oj vad duktig du är, när vi är klara har du gått 8 km (han cyklade halva sträckan och gick halva). Vi hade även en kärra med en Alma i och med blankisen som var nästan hela vägen så gick man ett steg och kanade tillbaka tre. Men en kanske åtminstone har gått ner ett hekto eller så på det hela. Nu blir det dusch och uppspackling.

SCOTTS HERE WE COME (om vi kommer in)

God Jul Allesammans

Så här dan efter dopparedan så ska man bara njuta av att allt är över för denna gång. Och vad passar då bättre än en sång?


Phuuu

Sitter med ett glas rött och pustar ut efter dagens bravader. Guuud vad grejjer barna har fått. Alfreds favorit blev inte helt otippat skogskärran med grip tätt följt av en tiometers bilbana. I februari drar vi iväg till Örebro och bor på hotell och leker på lek o buslandet och badar i vattenpalatset och det kommer nog vara den bästa presenten just då. Typiskt var att jag och Steffo fick biljetter till revy i Skara den helgen, vi får hoppas de går att byta till en annan helg. Alma hon blev själaglad för vad hon än öppnade. Åhh, en kartong vad fin. Åhh, det låg kläder i , precis vad jag ville ha. Åhh, en barbie, åhh, en skiva med Mamma Mu, åhh...

Själv fick jag två kokböcker av familjen. Gästgivaren (Forshems Gästgiveri) och Erik Mannerströms Husmanskonst. Kankse en pik till att det ibland blir lite väl "mudern" mat här, det ska ju va kött å potäter. Fick även en vattenkolsyrare så nu slipper en släpa hem bubbelvatten från affärn + en massa stålar så man slipper vara fattifg student. Passar ju bra så här i dec. när man fick ut ynka 4000 från csn.

Kan konstatera att julaftonen blev av till allas fördel och att Alfred nog tror på tomten ett tag till. Han sprang runt lite ett tag och leta efter mormor när tomten väl kommit men efter att ha ryckt i dörrn på dass och den visade sig vara låst så gick han med på att det nog var den riktiga tomtemoran som kom. Han valde nog att vilja tro på det i a f.

Nu ska jag slurpa i mig resten av mitt vin.

P.s 1. Lotta, du fatta att det var en länk till min syrra va, för i den här ugnen blir det inga mer bullar.

P.s 2 Du Anonym: Inte ska du va så blyg, kom ut ur garderoben vettja. 

Dan före dopparedan

Kvällen sänker sig och en utmattad Malin slår sig till ro. Skinkan är griljerad, golven torkade, mattorna skakade, sillen ligger i spat och granen står så grön och grann i stugan. Bingo-Lotta ropar ut vinster till höger och vänster på uppesittarkvällen. Just precis var det en från Axvall som vann 40 000:- och det är väl det närmsta vinst jag nånsin kommer. Har varit i Glömda Byn en sväng i dag för att kompletera till julklappsleken vi ska ha i morrn. Lite var det att jag smet från sysslor också. Steffo är nämligen benhård på traditioner runt jul. Granen får tidigast komma in på middan, dan innan julafton, gud nåde den skinka som griljeras innan danföredankvällen. Julsaker (som snart ska ner) får helst inte heller tas upp före denna dag (men jag smyger upp dem lite då och då, så märker han inget). En annan tradition han har är att åka och fira jul med sina arbetstagare och kollegor. I flera timmar. Då, den dagen då allt ska upp, fram, in och ut.
Det sista han sa innan han åkte var...- Vi borde nog torka golvena också, det är inte gjort på länge...hejdå.

Därför tillbringade jag några timmar i Glömda Byn. När jag kom hem värmde jag på lite vinglögg och for runt med snabeldraken och fick upp några juldukar (du kan stryka dem i möra Efwa), sen talade jag om att golven var klara för torkning. Varsegod.

God Jul och Gott nytt år allesammans. Här får ni alla en julklapp. Fast den får inte öppnas före 20 Maj...


Päivää puppa


Efwa

If it's gitarrer du wants är det gitarrer du gets



Det var en gång till...i okronologisk ordning

Den här pep och lipa jag också till...konstigt att jag lyssnade på detta ens...jag var ju Depechare. Men man är väl inte sämre än att man kan erkänna att pudelrockarna också hade sin charm. Så här 15-18 år senare.




Det var en gång

Det var en gång för hundra år sedan...antagligen hade jag kärleksbekymmer...en hade ju det jämt förr i världen för det var lite inne att ha det då vare sig man hade det eller inte. Sant är i allafall att jag hade denna låten på repeat circus 30 000 ggr. Det kan nog Carre intyga.




Ny stjärna på blogghimlen

I ett obevakat ögonblick hade Alma fått tag på datorn och skickat i vag ett blogginlägg precis har innan. Det var läsvärt =)
Annars är jag grrrrr just nu. På Larz-Kristerz. Dom var faktiskt inte bäst. Det var tjall på linjen. Det kommer ni se på löpsedlarna i möra. Fel låt vann. Röst skandal! Telefonlinjerna utslagna! Scotts tvåa och Malin får kronofogden efter sig på grund av astronomiska mobilräkningar. Nä i morrn får det bära av till svinstan och lämna kondoleans. Gunt alla seglarvänner.

Utkast: p +ååjå+jj0ÄJÄJjjjjjjjjjjjjjjjj ...

p

+ååjå+jj0ÄJÄJjjjjjjjjjjjjjjjj


hhhhhhaaaaa4ts


Det beror på hur man ser det

Alma filosoferade högt en dag och sa: -Mamma, vet du vad...X på mitt dagis har sina öron i fel ordning...han hör med det örat *pekar på sitt högra öra*

X är döv på sitt ena öra så det har hon ju alldeles rätt i men det jag funderar på är vad hon menade med fel ordning...och hör på det örat...till skillnad mot henne då eller?? För det kan väl inte vara så att hon bara hör på det andra örat?? Nej, det var nog bara som hon sa. det blir ju inte alltid rätt när man funderar och bara är tre år. det märkte jag om inte annat i torsdags då vi skulle åkt till Vallegården och äta julbord...förtvivlad gråt hördes från Alma. Men Alma vad är det?? *SNUFT, HULK, GRÅT* Man kan väl inte äta bord heller*SNYFT, HULK, GRÅT*

Och det hade hon ju också alldeles rätt i.


Shhhh...säg inget till någon

Idag , min allra sista dag i skolan firade jag med att åka till Lidköping och shoppa. Nu är det ju absolut förbjudet att göra en sån sak och ändå ha sitt barn på dagis men jag är av den åsikten att det dom inte vet har dom inget ont av. Så råkar det vara nån fröken, oj ursäkta, pedagog menar jag, som läser detta så blunda, skaka på huvudet och låtsas som du aldrig sett det. Tanken när jag åkte in var att jag skulle köpa mig ett par stövlar, likadana som mor mins, för än så länge har de vart de enda som gått på dessa tjocka fotbollsvader (jag brukar skylla på fotbollen även om det nu var ett tag sen jag begagnade denna sport), och dessutom skulle jag få dom i julklapp av Steffo. Tyvärr fanns det endast strl. 40 kvar och hur gärna jag än vill ha dom så var det väl i största laget. Det fanns ett par i annan modell med rätt strl. men då var priset 1850:- och jag kanske inte är värd riktigt så mycket i julklapp. Det blev i stället mycket annat smått och gott. Jul och Nyårsklänning till Almis, ett coolt skärp med en döskalle på till Proddman och en skiva till Steffo (som jag gärna vill ha). Steffo har köpt en skogskärra med grip på till Alfreds trampetraktor för 2500:- vilket jag egentligen tycker är helt vansinnigt och jag vet inte vem som kommer tycka det är roligast, Alfred eller Steffo.  Han kommer ju bli själaglad men det blir ju inga mer julklappar då och vi får väl se vad han tycker om att Alma får flera stycken paket och han bara ett. Nu får han ju presenter från släkten också så han blir nog nöjd.

Nej nu måste jag skaffa e-legetimation och ansöka om studiestöd från csn. Krångligt värre.

Hej Thomas.

Men vad kul att du tittar in. Det var ju inte igår om man säger så. Nu kommer det ju bli lite orättvist att du kan läsa massa saker om mig men jag vet ingenting hur du har det nu för tin så det är bäst att du är flitig på kommentarerna. För er som inte vet vem Thomas är så var han Ler och jag Långhalm back in the old days. Han är den ende jag kan komma på som skulle ta med sig kristallglasen på en tält och kanotsemester. Och det var jättebra. Vem vill dricka vin i plastglas. Till våra meriter hör väl en hedrande 4.de plats i amatörbuggtävling på Billingehus. Eller om man säger så...vi förlorade mot de som blev trea. Resten hade ingen placeringsordning så i min värld blev vi 4. Och 1-3 var en av deltagarna tävlingbuggare i så vi var faktiska nästa bäst. Tycker jag. Och mamma.

Ja herre gud, vi har vart med om mycket men allt ska vi väl inte lämna ut här direkt. Jag måste ju bara bjuda på en bild från förr...




Jaja Jessica, jag vet...Now we're talking wades....


I allafall verkligen jättekul att höra ifrån dig. God Jul och Gott nytt år! Och allvarligt...skriv gärna mer i kommentarenra.
Kramar Maloo.

Välkommen tillbaka till livet.

Äntligen är alla inlämningsuppgifter inne. Phu, det var det värsta vad det blev stressigt. Men jag har fått lön för mödan. Min Helvetesrapport om Svordomar fick jag " helt klart ett MVG ,kan jag få använda den i undervisningen som en exempeluppsats" på. *STOLT* Självklar. Använd på bara. vad ska jag med den till nu. Bara det blir MVG på slutbetyget också tänker jag.




Nu när jag är tillbaka till det verkliga livet i några veckor ska jag försöka ta tag i lite som blivit eftersatt här hemma. Typ städning, barn och man (i den ordningen) men även det som blivit eftersatt här på bloggen och då särkilt en utmaning jag fått av Carina

Regler: 1. Publicera reglerna på din blogg. 2. Svara på de sex 8-sakerna 3. Meddela de utmanade på deras bloggar


8 bästa TV-program
Prison Break (fast jag har inte sett det sen jag började skolan)
House
City Akuten
Äntligen hemma
Skägget  i Brevlådan
Svårt att komma på 8 st
Får väl ta nån gammalgoding från förr typ...Tre kronor
OJ, glömde ju min favvoserie varje dag på norska tv 3 I Gode och Onde Dager (Days of our lives)


8 tidningar jag läser
Allt om mat
Drömhem och Trädgård
Sklt
Götene Tidningen (när jag är hemma hos mor)
Skaraborgsbygden
De tidningar jag får av Pete, vilka de än månde vara ;-) och det är nog minst två olika så här fyllde jag kvoten på 8 svar

8 saker som jag gjorde igår.
Hade muntligt prov i Svenska
Fick MVG på mitt muntliga prov i Svenska
Läste ut Dr. Glas av Hjalmar Söderberg
Skrev recension på Dr. Glas.
Lämnade in mitt sista inlägg på Naturkunskapen
Anmälde mig till Engelska B, Historia A, Datorkunskap, Programhantering och Matte B på komvux nästa termin.
Pratade med Carre i telefon, om vi skulle träffs över nyår
Pratade med Karin telefon om boxning på torsdag men då ska jag "tyvärr" äta julbord...det var ju synd ;-)
 


8 saker som jag ser fram emot.
Jullov
Jullov
Jullov
Julafton
Scotts på Harrys i Lidköping på annandan ( det är ju mina nya idoler)
Nyårsafton
Jullov
Jullov



8 favoritrestauranger.
Den på gågatan i Lidköping (är det Rhodos eller??)
Helensgården i Skövde
Kinnekullegården
Koh Pangan eller hur den stavas i Stockholm
Vinopasta i Göteborg
Thairesturangen vid Willys i Skövde
Gatuköket i götene
Sist men inte misnt vår stamresturang i Stockholm Esperia. Finns det fler resturanger där alltså??


8 saker på min önskelista.
Att min familj ska må bra
Att jag ska må bra
MVG i många ämnen
Att jag ska klara av min nästa termin på komvux
Att jag under nästa halvår ska komma på vad jag vill bli när jag blir stor
Att jag ska vinna massa pengar så att jag inte behöver fundera på vad jag vill bli när jag blir stor
Att nån forskare ska uppfinna "ät så mycket Strykande åtgång du vill utan att gå upp i vikt" piller
Att det blir en jul med massa nyskottad snö


De jag utmanar är de som känner sig manade. Jag vet att det kan vara svårt att hitta tid nu i juletider (om man inte hr jullov vill säga, så Jessie, du har inga ursäkter) men man behöver ju inte skriva 8 saker om man inte kommer på så många.

Ha det gött allihop.

Lätt & Lagom

Sitter här och pluggar genetik och evolution inför det gigantiska provet i möra. Jag hade änna börjat slita mitt hår för det är sååå mycket och sååå krångliga termer...men så hittade jag en sida på internet. Det är som om den är gjord enbart för mig. Om genetik. Så till och med ett barn förstår. Så nu finns det hopp. Jag är så lycklig så jag nog ska fira med en mugg Glögg, som for you Sister English, is red, red wine....with som booze in...efter det ska jag nog gå ut i snön...och mula mig, så du slipper Faló. Allra sist ska jag gå och spegla mig och vara väldigt lycklig över att jag har gener som gjort mig betydligt snyggare...än ett kilo lök.



Lugn...

...jag har inte dött. Bara nästan. Men det kommer ett inlägg snart, ska bara läsa på till tre prov på tre dagar och helst hinna läsa en bok och skriva recension på tills...kl 12,45 idag men så fort jag fått mitt liv tebaks så ska jag skriva nåt. Jag har fått en utmaning av Carina och den ska jag ta mig an så fort jag hinner.Men tills dess...håll era tummar för att jag inte trillar av pinn av stress...

På allmän begäran...

...kommer här ännu en gång förklaring till hur man lämnar kommentarer i bloggen. This message will follow in Swinglish.

Jo, precis under inläggen så finns det en rad där det står:

   1.     2008-12-06 @ 19:49:00 Permalink Allmänt Våga skriv(2) Trackbacks (0)

Där för man med muspekaren över "Våga skriv" och i exakt det ögonblick man får pilen över denna textrad så...högerklicka med musen.
Som genom ett trollslag så uppenbarar sig en ny sida, nästan identisk med orginalsidan med ett undantag.
Om man scrollar (rullar) ner till slutet på inlägget så visar sig detta:

Namn:   Ex. vis Maloo om man heter eller vill kallas för det...
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)  Behövs ej om man inte vill att jag ska maila...

URL/Bloggadress: Kan vara kul om du själv har en bloggadress att dela med dig av.

Kommentar: 

Då gör man bara som det anbefalles. Skriver sitt namn där det står namn. Skriver sin hälsning där det står kommentar.
 Trycker på "skicka kommentar". Sedan kommer det upp en verifikationskod man får skriva i.
Det brukar vara två obegripliga ord på engelska som är lite vågigt skrivna.
 Allt för att du ska kunna bevisa att du är en seriös kommentator och inte en oseriös spamare.

Sedan så som genom ännu ett trollslag så har Maloo fått ännu en rolig kommentar att glädja sig åt så här i juletider.


And here in Swinglish (as much as I ork)
yo' right under inlaeggen there is a line where it says (look above 1.)

You just take the mousepointer over the scentens "vouge write" 
 and in that exact moment you get the arrow over that text, just rightclick with the mouse...


Nä ta me tusan, det blev så ekivokt att skriva på svengelska att jag blev helt embarrased.
Pete, Ewe would very much like to translate this. Jag know ju att she often får lära dig vad olika words heter på REAL engelska.
Det jag not understand är varför du som faktiskt är därifrån inte know ord som Gotene Digfavour och such things.

Nu har i allafall alla, både mina svensktalande och mina engelsk läsare fått sig en (one of a kind version) av hur man skriver
kommentarer så nu tänker jag bara luta mig tillbaka, äte några lussebullar och bara vänta....på att kommentarerna ska rassla in....
...........väntar.....................väntar fortfarande..................................väää"gäsp"ntar  fortfazzzzzzzzzzzzzzzzz

Vad har jag gett mig in på

Vet ni vad jag ska göra snart. Något som jag inte gjort sedan precis innan midsommar. Jo jag ska åka och jobba. Som tur är inte en allt för lång tur. Jag börjar nu kl. 21 ikväll och slutar vid 14 i morgon. Och det är kort för att vara mitt jobb. Vi har ju sovande jour för de utomstående som inte vet det men om jag lyckas sova så här när jag inte vart där på så länge det tror jag ju knappt. Så jag har tagit med mig min Engelskabok jag måste vara färdig med nästa vecka och lite Naturkunskapsböcker. Mitt helvetesfördjupningsarbete om Svordomar har jag precis lagt sista handen vid så det kanske går vägen det här...kanske...har ju fortfarande en bok att läsa och skriva recension på i Svenskan men jag får väl läsa vartannat blad så går det med kanske. Det här med att gå in och jobba när man läser det är något jag enbart gör för att det inte är så fett med csn precis, det är absolut inte för att jag längtar så fruktansvärt efter att jobba så det kommer bli i minsta möjliga mån jag gör det. Bara så ni vet. Men att läsa på sina hemuppgifter sammtidigt som man får betalt, det är ju inga fel är klart.

Nä nu måste jag packa sovväska. Gonatt.

Dagens goda gärning

Var och handlade i blåa affären i dag och stod det en liten tjej vid schampoavdelningen. Först tänkte jag inte så noga på det men efter ett tag hörde jag ett märkligt ylande i affären, ibland lite närmare och ibland längre bort. Eftersom den lilla tjejen stod och var alldeles ensam så frågade jag henne om det kanske var hennes mamma som ropade på henne men hon bara glodde på mig. Hon var kanske tre år eller så och såg inte svensk ut. Jag fick rycka tag i en som jobbar i affärn och säga till henne att kolla den här tjejen så ska jag gå och se om det är hennes mamma som ylar (för det var vekligen ett ylande) En bra bit bort i affärn (blåa affärn är stor) så sprang det omkring en kvinna med ett barn i en kundvagn. Har du tappat bort ett barn sa jag. Hon nickade. Kom med här sa jag och lite influerad av mitt nationellaprov i engelska jag just kom från så sa jag : She's over here. Mamman sprang efter och när hon fick se det lilla barnet bakom en hylla brast hon i gråt och kramade henne jättelänge och pratade med henne på vad det nu var för språk de talade.

Jag gick därifrån med glädje i hjärtat (och känslig som jag är en tår i ögat) efter denna happy ending.

Medeltidens värld

I måndagskväll var alla inom omsorgen bjudna på julmys på Medeltidens värld. Även om jag inte jobbar för tillfället så var jag med, en får ju passa på när det ordnas nåt. Det var så himla mysigt i det stora tältet. Vi satt på långa bänkar med skinnfällar på och drack glögg i små djurhorn. Jag tog lite kort med min mobil med det går knappt att se vad et är så jag tar genvägen och länkar vidare er till en som fick bättre kort. Där kan ni även läsa vad vi gjorde så slipper jag det med ;-)
Bra initiativ av Götene Kommun i allafall att ordna något på detta stället. Många är ju förbannade på att det är byggt överhuvudtaget och har som princip att inte gå dit men då är det ju bara synd om dem. Det står ju ändå där det står så varför inte utnyttja det och gå dit när det bjuds. Jag var där två gånger i sommras och det var trevliga tillställningar bägge två, hur ofta får man se Joakim Nätterkvist nästan svinga huvudet av hästen. Barnen hade också jättekul och det blir nog roligare för dem ju större de blir också så dit åker jag definitivt nästa år också. Perfekt att ha något så nära. Sommarland finns ju nästan på gångavstånd men det är ju något kostsammare.

För att inte orka skriva ett inlägg så blev ju detta rätt långt. Nu en sista uppmaning...kolla in linslusarna det är vi i rött och prickigt. Hela två bilder har vi hamnat på.

Men va faan...

Min sedvanliga tur...Jag ska nog fasen ta och bli frisör, mamma så du blir nöjd nångång...

         TYPISKT ALLTSÅ

Regler.

Här kommer lite regler för Blog Awarden.

1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Själv har jag förgäves försökt rätta till länkarna som det blivit nåt vajsing med på min award. Det är nog nåt fel på blogg.se för inläggen tar flera timmar på sig att komma upp och jag har gjort alla länkarna på samma vis men bara några funkar. Men skam den som ger sig.

Men just nu måste jag plugga svengelskakunskap...

Beresta ljus

Äntligen alla ni som väntat på era partyliteljus. De ville tydligen se sig om lite i världen och har besökt både Jönköping, Vara och Falköping men nu äntligen har de tagir sitt förnuft till fånga och kommit hem till Mammi...eller i allfall till Munken i Skara där Mammi hämtar sina små älsklingar i eftermiddag för utadoption till alla sina nya familjer.

1 dec kl 15:23ICA Kvantum Munken, Försändelsen har kommit till Postens serviceställe
1 dec kl 14:55Posten Företag Skara, Försändelsen har passerat Postens Företagscenter för vidare transport till mottagarens Serviceställe
28 nov kl 15:02Falköping, Posten har tagit emot försändelsen
28 nov kl 14:59 AvvikelseFalköping, Felsorterat. Försändelsen kan bli försenad
28 nov kl 14:58 AvvikelseICA Kvantum Vara, Felsorterat. Försändelsen kan bli försenad
28 nov kl 12:29ICA Kvantum Vara, Försändelsen har kommit till Postens serviceställe
27 nov kl 23:11Jönköping, Sorterad
27 nov kl 16:26Posten, Brevavisering har skickats till mottagaren
27 nov kl 14:55Malmö, Sorterad
26 nov kl 08:26Posten, Elektronisk förhandsinformation mottagen



Ja.så kan det gå när haspen har åkt av =)

Blog Award



                                         





Tusen Tack  Carina för den fina Blog Awarden. Har varit ett par hektiska dagar så jag har inte hunnit med att dela vidare men det ska jag göra nu...

Jessie En ny stjärna på Blogghimlen som snart blir två

Nettan De kommer inte ofta men ack så roligt när man ser ett nytt inlägg från dig...

Sussie Här kommer iofs inläggen ännu mer sällan ;-) men jag förstår...vem hinner både blogga och vara kär =)

Mia Nettans syster, den här blomman är inte lika lättdödad ;-)  Bränner-i-halsen-pajens skapare

 Carro Min bästa frisörska, nu mammaledig, då behöver man all uppmuntran man kan få ;-)

Sofie  Skriver med sån kärlek till sitt barn och sin man så man blir helt rörd, sånt ska också uppmuntras.

Carina Och du är ju en av mina bästa...både bloggerska och arbetskamrat och ingen harn nånsin gjort nåt så fint för mig som att ge mig en Award så du får en tillbaka.

Alla ni förgyller mina dagar med era tankar och bravader. jag kanske inte alltid är den bäste på att kommentera men jag tänker på det...och det är ju tanken som räknas ;-) Ha det bra allihop. Kramar Maloo.

Vad var det jag sa...fotogenique!!

Ja en ska då hålla sig framme överallt. Gå gärna in på Arvingarnas hemsida och klicka på För Fans, sedan bilder , sedan på Olins Skara, så är först bilden sååå tjusig. Även andra ser jag nu. Lizzy, dej ser man ju på nästan alla bilder...linslus där. Och min röda arm är med här och var med...men bara på de bilderna längst fram vid scenen. Nu väntar vi bara med spänning på Olins egna mingelbilder...

RSS 2.0