Familjefejden

Har vart på Jula-Blanks Äventyrsgolfbana ikväll. Det var familjefejd mellan Svenssons på Momossen och Ander/ssons på Nylund. Efter en mycket hård och jämn kamp i vattendrag,i ruffar och i Bunken (enl. Alfred) så kunde Momossarna koras som vinnare. Nu jäklar blir det hårdträning för denne lille familjen. Ingen campingplats utan minigolfbana på semestern, det säger jag er. Mins tre rundor varje dag, morgon, middag, kväll så ska vi nog banne mig ta revanch. Och går det inte nästa gång så går det gången efter det.

Dålig förlorare?? JAG?? Nej, jag försöker bara lära mina barn att det viktigaste...det är inte att delta, utan att VINNA.

MEN SLÅ BOLLEN RAKT DÅ FÖR TUSAN...KONCENTRATION DÅ FÖR H-VETE...

                               

Tack Per Dunsö

Jag har länge länge letat efter en låt med Toffelhjältegänget Per Dunsö och Ola Ström. Jag hittade den i ett klipp på Youtube som jag lade ut för några dar sen och har sett på deras hemsida att den finns på en skiva som heter Toffelhjältarna går igen men den skivan har vart helt stört omöjlig att få tag på. Har sökt över hela internet och så igår i ren desperation slängde jag iväg ett mail på Solstollarnas hemsida där jag undrade hur i hela friden man kan få tag i den låten. Någon timme senare hade Per skickat en  fil till mig med denna underbart vemodiga sång på. Här kommer texten till den .

Nånstans vid Stureplan

På ett café nånstans vid Stureplan
sitter Susanna, längtar bort ifrån stan
sitter så ensam i en egen vrå
vid ett bord för två

Det är den allra första sommardan
på ett café nånstans vid Stureplan
hon har väl suttit sen tolv så där
för Susanna är kär
så förtvivlad och kär

Dom båda möttes på en fest i går kväll
han var så fin, så ovanligt snäll
dom satt så tätt på förälskat vis
allt kändes rätt precis

Dom skulle träffas redan nästa dag
på ett café nånstans vid Stureplan
och sitta ner i en egen vrå
vid ett bord för två
ett litet bord för två

Kvällens sista dans, i en egen värld
långt från fest och skratt
i en park på Söder
mötte dom vårens allra sista natt

Fast det gör ont börjar Susanna förstå
hon gör sig klar, betalar och går
så tomma gator, så ödsliga torg
och hjärtat fyllt av sorg
ett ensamt hjärta i sorg

På ett café nånstans vid Stureplan
där sitter Kjelle, längtar bort ifrån stan
sitter så ensam i en egen vrå
vid ett bord för två

Han tittar ut, en buss kör förbi
ser Susanna sitta ensam däri
han dricker upp, det är dags att gå
kan ej riktigt förstå
han som längtade så

Två tomma bord med plats för två
i var sin egen vrå
och två som längtade så.

© Universal/P G Music

Buhu...kunde dom inte kollat runt lite på den jäkla cafét, det har jag undrat sen nångång på 80-talet. Kanske måste släppa det och gå vidare snart. Men nu när jag fått låten kanske det är ett steg på vägen...så än en gång...TACK


Arn kom till byn

Var på Medeltidens Världs invigning igår. Snyggingen Nätterkvist var där och blev dubbad till Riddare och beskyddare av Medeltidens Värld. Det var ett trivsamt ställe men det är väl inget jag åker till massor av gånger per år direkt. Några saker dom får tänka på om dom vill ha dit storpublik och många barnfamiljer är att ha mer lätt/barnvänlig mat. Vi åt några fantastiskt goda tunnbrödrullar med vitlökssmör, lök och ost och drack äpplemust men det var inget barna uppskattade så vidare värst. Korv med bröd och festis är väl mer deras melodi. Kanske inte så medeltida kanske men det går väl alltid döpa om till nåt tidstypiskt. Annars hade dom dagens lunch för 95:- , Vildsvinssoppa med bönsallad som också såg väldigt smarrigt ut men i dyraste laget för lilla fattiga barnfamiljen.

Sen kom kom det jag tyckte var mest dumt av allt. För att titta på tourneringen så kostade det extra. 70 riksdaler. Det kostade ju även 70:-/per vuxen och 50:- för barn över 1 meter att komma in på området. Det man gjorde där inne var ju att gå runt i den medeltida marknaden och göra av  med pengar. Nej det får dom allt komma på nåt bättre system. Räcker det inte med inträdet så får dom väl ta lite mer betalt där och att det sen är gratis att kolla på allt inne på stället sen.

Fast nästa gång jag åker dit ska jag vara klädd i medeltidskläder....då fick man gå in gratis och då kan det vara värt pengarna att kolla på Tourneringen. Fast då är ju inte snyggingen med är klart. Får hålla till godo med det lilla mobilkortet jag tog.Här kommer lite mer...

Från Toffelhjältarna går igen....ca: 4 min in i klippet kommer en sång dom gjorde som är SÅ bra...Lite nostalgi

Kom hem från en fest igår natt och satt sen framför datorn till kl. 2 och kollade på Solstollarna och Toffelhjältarna. VARFÖR visar dom inte dom serierna igen?? Barn i dag behöver en dos Ulla-Bella, för att inte tala om en dos Greve Fjodor...Jag skrattade så det hördes över halva byn mitt i natten. Här får ni en liten reminder om hur barnprogrammen var när dom fortfarande kunde göra barnprogram.Fördom: Kläderna gör mannen...NOT

Fick denna på Facebook.....det blev knottror på min kropp...skruva upp ljudet högt.!!Det kanske var en kändis

Jessica, jag har surfat runt lite på nätet och vad skådar då mitt öga...vi kanske såg en kändis på Olstorp...eller i allafall ett stort FAN av en kändis...hittade dessa rader om "Nacka" Skoglund


 "Nacka" gjorde succé och trots 1-7 mot värdnationen inför 160 000 (!) åskådare knep Sverige till slut en bronspeng efter segrande Uruguay och Brasilien. Världspressen var lyriska över den lille blonde svenskens framfart och efter VM fick han smeknamnet "Den vajande majskolven".

En något försöpen sådan...Oj då när jag läser vidare så dog han visst 1975 av alkohol och tabletter endast 45 år gammel så det kanske var hans ande vi såg.
 
Vi ses på matchen sen.

En dag på stan

Tog med mina barn till staden idag. Det brukar alltid sluta i katastrof och att jag är redo att sälja dom men det gick över förväntan idag. Kanske var för att jag inte hade det och det jag var tvungen att göra utan vi kunde va en stund i leksaksaffärn och så. Vi handlade såpbubblor med diverse tillbehör. Alfred lurade moster att köpa en såpbubblepistol som blåste hur många bubblor som helst. Sen var vi på Skopunkten och köpte 3 par skorVi åt lunch på Gräddhyllan...underbar Fetaostöverbakad köttfärsbiff med potatismos och nån pepparsås till...mmmm
fick även gå in i min för tillfället bästa affär Yves Rocher...är stamkund där och det var 55% på en vara och 55 på resten idag + att man fick en massa saker...halsband, kylväska och 2-in-1 duschgele. Jättebra. Jag uttnytjade lite av mitt presentkort på Stadium jag fick på min födelsedag i Februari också. En ljusblå hoodie med litet knytband i midjan...

  (herregud vilken puma...NOT)

När jag och barna tröttnat på staden begav vi oss till nya området på Stallsiken med Biltema och Plantagen och Mio bl.a
Dit ska jag nog åka nån mer gång när jag är allena. Nu gick vi bara in på Biltema för Alfred vill ha en ny cykel och .det hade vi hört fanns billiga där. Han hittade genast en han ville ha.
Vi får kolla över räkenskaperna...men det är klart att pojken ska ha en cykel. Vi köpte en ringklocka till den för 19 kr så får
Steffo betala själva cykeln tänkte vi. Jag hittade en liten stegräknare och Alma höll vi aldrig på att få ut ur affärn så det var nog en butik för hela familjen.

Nej nu måste jag rasta lite. Ska till Örslösa/Söne ikväll och göra ett av mina bejublade inhopp i LAGET. (så imorrn kommer väl ännu ett näradödeninlägg.)

Testing, testing

Såg i mitt förra inlägg att texten har blivit liten igen. Får kolla om det var tillfälligt annars fattar jag inget.

Det blev bra tillslut.


Har haft en försenad morsdagmiddag för Kära mor idag. Lisa med mor och Syster Yster var också med. Syster Dyster ;) hade nåt med fotbollen så hon kunde inte idag men det fick gå ändå. Vi skulle äta på Stures men det var priser som hette duga där. Sen var det inget som dög åt Syster Yster heller. Då ringde vi ut till Delicious för att höra vad dom hade. Det lät gött med bra priser så vi drog dit. Men det vi hade siktat in oss på hade dom inte längre på menyn för dom skulle börja med ny menu på måndag.....hallå...det är flera dar dit...ska vi äta ut resterna tills dess eller?? Ja ja, vi tog deras Kinnekullemeny tillslut i allafall och DEN blev man inte besviken på. Det skulle i så fall va att man hade orkat lika mycket till.

Kinnekullemenyn


Delicious sallad

Serveras delicious och smakar även så    (parmaskinka och mosarella med nån go vinegrette...smaskens)


Viltsvin

Rödvinsmarinerat med cidersky, potatisaioli, pinjenötter samt äppelkompott    (den smaka inte svinstia direkt ;))


Delicious parfait    (smultronsmak...yummie)

med tillhörande sås

Hade jag inte bott flera mil från stan så hade jag även tagit ett glas rött...gick nog i en halv flaska i dom glasen...fast för 60 riksdaler så är det ju bra att det inte bara plaskar lite på botten.

Nej bäst att gå och knyta sig...ska till Skövde i morgon...och jag har lovat Alfred att inte Alma ska få nån glass...8)


Inte konstigt

 att jag blev lite bakfull efter Olstorp...jag drack ju lite mer än en "dry Martiniq" ;)


Måste ha

Jag har hittat två grejjer jag bara måste ha. Då kommer kära mor ALDRIG att klaga på vare sig dammsugningen eller strykningen mer. Så nu vet alla det när det är jul eller födelsedag...ingen annan present göre sig besvär....eller kanske nån liten mer sak men...

Vajjande Majskolven

Kvällen började hos Kära mor i Götene för lite förfest. Vinet flödade och ostbollarna har aldrig vart så goda. Vid 21,30 sa chauffören att nu var det dags att bege sig till målet för kvällen. Den som var ledartypen i gänget satte sig raskt på passagerarplats för att visa vägen...via Halvfara för klädbyte och pissepaus och sen vidare mot Mariestad och Tidan.
Hade jag fått sitta i passagerarsätet hade jag nog mått lite bättre min första timme (eller två) på plats i Olstorp. Åksjuka är inte att leka med ;-)

Casanovas var ett trevligt band och Olstorp visade sig från sin bästa sida. Jag och kära syster fick bekanta oss med diverse udda typer men den uddaste av dom udda var den Vajjande Majskolven. En man i sina bästa år (över 50) med Gustaf Wasafrisyr  och Sveriges, om inte världens, snyggaste överkropp (enligt honom själv).

Han kom fram med sin övervakare i släptåg när vi i godan ro satt och åt en varm macka (det var efter Olstorparen med strips) och underhöll/terroriserade oss i 15 min. 10-20 ggr sa han att han var översexuell och hade den vackraste överkroppen för en man i sina bästa år, varpå han slet upp sin skjorta som dagen till ära så påpassligt hade tryckknappar. Sen knäppte han den för att genast upprepa proceduren. Ett antal ggr presenterade han sig också med detta passande namn Den Vajjande Majskolven. Vajjade det gjorde han betänkligt i a f.

Tillslut orkade vi inte vara trevliga mot en full majskolv längre så vi reste oss abrupt och gick och vann lite godis i chokladhjulet istället. Det konsumerade vi raskt i det lilla lusthuset där vi också fick träffa på Tiaholmar'n och andra trevliga människor...dom flesta såg vi dock bara ryggen på eftersom dungen bakom lusthuset tydligen var herrarnas toalett !!?? (konstigt, damernas hade eget hus med dörr...diskiminering eller??)

Kl. nångång efter 2 började vår färd mot Istrum via Halvfara och Götene...solen gick upp och fåglarna vaknade till längs vägen. Alltigenom en trevlig kväll.
Och till dig, du man i dina bästa år....du får nog dra ner lite på drinkandet för jag vet, enligt säkra källor, att det kan gä väldigt illa för övermogen majs.......


                                                                    


                                                                                                                                                            

Då var den över...

....midsommaraftonen är till ända och midsommardagen tar vid. Den tog vid redan innan vi lämnade festen och gick hem så därför är amn väl inte på sitt piggaste humör idag. Och inte går det vila heller för Alfred klipper gräset precis utanför fönstret.  Han är duktig han. Det var iallafall väldigt trevligt igår. Vi var ju som vanligt inte riktigt i tid så när gästerna kom (40 min försent) hade vi ändå 40 min kvar innan vi fick fram all mat på bordet. Hade ju fått gå och leta blommor och klä stången 2 timmar på förmiddagen och dom 2 timmarna hade jag behövt hemma istället men vad gör man inte för sin by.
vi blev iallafall mätta och glada tillslut. Och Efterätten var en klass för sig...livsfarlig...var tvungen att göra slut på den igår annars hade jag ätit den fryst tills den var slut....inte bra för figuren;)
"En liten groda som var så lustig att se"En å anna byfåne hade hittat till Istrum...

Gonatt

Nu är kl. 23 och det ser inte mycket bättre ut här hemma än det gjorde i morses. När barna hade tröttnat på tv så fick dom för sig att bygga koja på mitt nydammsugna golv. Utemöblerdynor och filtar släpades fram. Grrrrrrrrr, var inte här precis där jag har dammsugit, morrade jag. Då slutade dom med det men drog genast fram 375 bilar i storarummet. Det är som ett Moment 22. Är jag i ett rum och fejjar är det två tromber som går i dom andra rummena och ägnar jag mig åt tromberna en stund blir det inte så mycket städat direkt. En smarrig efterätt till i morgon blev i allafall klar. Alfred sa att :
Du har slagit ditt rekord i bakning i dag mamma. Det lovar ju gott för morgondagen iallafall. Och så är Jockmocksillen klar. Den är ju ett måste varje midsommar. Kan lägga ut ett recept nån dag när jag hinner och inte är så trött. Gonatt.

Typiskt midsommar.

Då var det dan före dan då. Som vanligt ser det ut som ett råttebo här hemma och vi ska ha folk hemma i morgon. Stefan är i Lilla Edet och jobbar så det blir väl jag som får förbereda mat och städa huset. Vad ovanligt. Fast i vanliga fall brukar han iallafall vara i närheten, typ garaget eller vedskjulet så man kan avlastas lite.
Jag hade ju som önskemål att åka bort och fira midsommar i år så man slapp och grejja med nåt men det är väldigt viktigt med traditioner...att det är massor med jobb också det tänker man kanske inte riktigt på när man tycker det räcker att flaggan är hissad och gräsmattan klippt.

Jag tycker väl kanske att dom som kommer hit kanske inte så noggrant bryr sig om gräsmattan om dom inte får nåt att äta och dricka och knappt kommer innan för dörrarna för all bröte och grus och damm. Ja det är ju olika hur man ser på det hela. Jag har haft planer vid varje sånt här tillfälle att faktiskt inte göra nånting utan kanske gräva lite i trädgårn istället bara för att se hur käre sambon ställer sig till detta men ju längre jag drar på att börja fejja desto stressigare blir det i slutet...för det är ju inte så att gästerna tänker att, gud vilket stökigt hem Steffo hade, att han inte städar lite bättre.
Eller så är det bara jag som tänker att vi inte är såpass jämställda än att dom inte tycker att det bara är mitt ansvar att allt är klart.

Sen är det ju faktiskt så att man vill ha det lite fint omkring sig ibland också så det är väl bara, nu efter jag har fått gnälla lite, att dra på sig MP3'n, sätta på video till barna, kavla upp ärmarna och börja midsommarförberedelserna.

                                                               

Jag kan ju vara glad att det inte är jul så jag slipper ljusstöpning och korvstoppningen i allafall ;-)

P.s Tack till Vicke som har en jättebra sida där man kan få låna alla möjliga roliga bilder.  www.vicke.be/ 

Sakta men säkert...

...börjar den ta sig den här sidan. Nästa bekymmer kommer att bli hur jag ska få en sådär fin liten egen autograf efter inläggen som jag har sett att en del har. Men man behöver ju inte ta allt på en gång. Och kära mor...headern är högst upp där det står Maloos Krypin. Där det nu ska även va en bild på Maloos lilla familj. Men det var bara ett test för att se om jag kunde...ja hade jag inte begripit dom anvisningarna så hade jag inte fått börja skolan på den nivån jag har tänkt utan kanske börjat ihop med Alfred till hösten. Tack än en gång  www.bloggdesign.se

Nej kära vänner, nu blir det till att få lite skönhetssömn för nu har jag än en gång lovat att va med på match i morrn. Så solong so länge.

Äntligen...

...lyckades jag med att få in en egen bakgrundsbild. Skam den som ger sig. Alltihop tack vare  www.designadinblogg.se  som är en suverän sida för oss som fattar nada när det gäller koder och annat datasnack. Bara lill-syrran tar hit Photoshop så ska jag göra egen header också...har ju semestern på mig...fr.o.m nu till v.33. Gjorde min sista dag på det ena jobbet idag...det hade nog vart vemodigt om inte det kännts helt overkligt. Det kommer nog över mig framåt Augusti. Och just när jag åkte därifrån var det ett sånt herrans liv att jag kände...Vad RÄTT du gör Malin. Nu måste jag gå och knyta mig för förra nattens ickesömn gör sig påmind.
ZZZnark på er.


(Kolla in bakgrunden...*myser stolt*)

Kanske skulle bli doktor...det verkar behövas

En sån bedrövlig natt!!! Vid 7 tiden igår kväll skulle jag göra pannkakor till barna. Alma skulle sin vana trogen hjälpa till och vispa. Upp på sin tripp-trappstol och frivoltade baklänges rätt ner i klinkergolvet. Hon skrek som en stucken gris på en gång och det kändes ju rätt bra. Trött blev hon med en gång men det var ju ändå läggdags och hon hade inget vilat på dagen så om det var vanlig trötthet eller inte var svårt att avgöra. Pannkakor orkade hon inga iallafall. Väl i sängen skrek hon : -Mamma, jag måste kräksa...blööörp.

Det blev till att ringa sjukvårdsrådgivningen som tyckte vi skulle åka in till akuten så nån fick titta på henne. Vid 20,45 var vi inne och vid 21,40 fick vi komma in på ett rum. Där togs det temp, tryck och puls och det verkade vara som det skulle. Strax efter 22 kom en sköterska in och sa att nu har nattpasset tagit över. Doktorn hade fått springa upp i huset på akut grejjer men att det nog inte skulle dröjja så länge till. Alma hade precis somnat efter att vi läst alla 7 böcker som fanns att tillgå.

Sen började jag att vänta...och vänta...och vänta...Vid ett-tiden gick jag ut för att se om det var många före oss och då hade dokktorn fått gå till andra avdelningar igen + att dom väntade in en trafikolycka så det dröjjer nog ett tag till sa dom.
Apu, apu...Det är ju inte klokt...EN doktor på en akutavdelning...man åker väl inte in om man inte tycker att det är lite akut. Hade inte sjuk.rådgivn. tyckt att jag skulle åka hade jag aldrig gjort det och dom skickar ju inte in en i första taget.

Funderade ett tag på att gå och säga att vi åker hem och kommer in om det blir värre för Alma själv verkade inte så tagen sen vi kom in på sjukhuset. Hon sov lungt och var lätt att väcka. När jag även läst ut dom 23 tidningar som fanns och lyssnat tillräckligt på trafikolyckan som skrek för full hals ute i korridoren så la jag huvudet mot britsen och försökte vila. Inte så lätt när man tillbringat 6 timmar på en pinnstol. När doktorn äntligen kom 03,30 visste jag inte vad som var fram eller bak, upp eller ner, rumpa eller pinnstol. Hon pratade i 5 min.( två minuter kortare än tilldelad tid/patient. Varje fall ska vara avklarat på 7 min, är det nåt akut så ställer det till det hela med förseningar och annat...ja det är ju ovanligt med akuta fall på akuten :s)
Det vi brukar göra på sjukhuset är att övervaka och väcka en gång i timmen för att se om det blivit en försämring...vill ni ligga kvar över natten eller åka hem....ja det var ju inte mycket natt kvar att tala om så vi åkte gladeligen hem. Det var väl i.o.f bra att vara på plats om det hade blivit en försämring men guuud vad trött jag är.

Kl. var 4 när jag närmade mig Istrum och då gick solen upp bakom ängarna och skogen...vet inte om jag blev religiös eller om jag bara var övertrött men det var sååå vackert. Hade jag bara hittat mobilen kunde jag laddat upp ett kort taget från bilen men den har jag satt på ljudlös och sen försnillat.

Nej nu måsta jag hoppa in i duschen så jag är pigg och fräsch på jobbet sen...sista dagen på "Bruppbostaden" JIPPIETremiljonersjuhundraåttiosextusenfemhundrasextiotre....knottbett senare.

Ja det var en vådlig helg. Hade jag inte kompensationsätit bragokex och crememuffins hade jag gått ner flera kg på grund av blodfurlust. Karlarna i gänget gnällde till en början på alla knottingar men där whiskeyn gick in gick känseln ur så tillslut märktes dom inte. Jag som fått åka med ,enbart i egenskap av gratischaffuör upptäckte jag, och barna som inte drack så mycket whiskey höll på att gå åt av knott.
Själva fiskeupplevelsen var ju trevlig. Kanske berodde på att jag fick en firre så fort jag slängt i spöt. Den for med upp på land i rena förskräckelsen men efter barna hade fått klappa en livs levand fisk så släppte vi i den igen. Han var så här stor |---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------|   så det var ju inte värt smöret i pannan ens och steka på den.

Vi hann med tre små sjöar innan jag hade tröttnat fullständigt. Jag var inte den enda. Alma sov i bilen och di andre grabbarna satt i ett vindskydd och drack bort knott och drog den ena fiskehistorien efter den andre,ju mer drick desto större fiskar...men Steffo...han kastade...och kastade...och kastade...
Det var väl så att han inte kunde förlika sig med tanken på att bara en i familjen fått upp en firre, hur liten den än var.

Väl på campingen igen (kl var väl 20,00 eller så) skulle vi grilla carréskivor hade vi tänkt. Tyvärr var det totalt eldnings- och grillförbud. Det blev till att steka kött och grillspett och korv till 9 vuxna och 5 barn på lilla campingstekpannan. Hungriga var vi när det var klart det an jag lova. Men det gick och äta det med.
Vi 23 snåret fick jag skylla på att Alma var trött och vi var tvugna att dra oss tillbaka till våran vagn. Tack gode gud för att man har barn.

På lördagmorgonen var några i vårat stora sällskap lite mindre kaxiga. Så går det när en inte går och lägger sig i tid.
Vi drog med lilla vagnen och åkte och fiskade några timmar till. Men denna dagen ville inte ens mörten hälsa på.
Om jag åker med nästa år ska jag definitivt ha köpt ett moskitonät och ha en egen bil så jag och barna kan åka hem när vi tröttnat men annars var det trots allt en trevlig tur.

Sen måste jag bara säga.....GRATTIS MIKII TILL STUDENTEN !!!!!

Avslutning hit och avslutning dit.

Dagen har gått i avslutningens tecken. Började med Alfreds första skolavslutning. Två väldigt stolta föräldrar tittade på när han och hans klass sjöng sånger och delade ut rosor till 6:e klassen. Våran kamera är ju som den är men det blev några suddiga kort med mobilen. Ska se om nån annan har tagit kort en kan få bli ve.

Sen bar det av i ilfart till Götene för vidare transport till Råbäcks hamn där det var sommaravslutning på våra  A.P.G.
Vi passade även på att "fira" Nettan lite för giftemålet. Lunch från Köttex och jordgubbstårta åt vi.Det var en härlig dag. Såpass tillvida härlig att jag glömde av att jag hade ett barn på dagis som skulle hämtats halv tre. Kl. var redan 15 när vi kom till Götene och då åkte jag till Ica för att handla fika till fotbollsavslutningen som skulle gå av stapeln på kvällen. I kön till kassan ringer dom från dagis och undrar vart jag är....hjärnsläpp...Hade fått för mig att hon skulle hämtas kl. 17.

När alla väl sen var samlade och kl. var 17 åkte vi till Vingsjön för den sista sammankomsten. Vid det laget hade jag fått ta en huvudvärkstablett av allt farande fram och tillbaka. En och en halv timme stod vi ut sen drog vi med oss barna till affär'n för att handla förnödenheterna inför morgon dagen. Då ska vi till Hökensås och fiska och sova i husvagn.
Jag har packat det viktigaste för att jag ska stå ut. Myggmedel, en pava rött och Mp3 med spännande bok.

Koder, HTML och blajblaj...

Har suttit länge,länge för att klura ut hur jag ska kunna designa min blogg med egna bakgrunder och lite roliga grejjer...
Det jag har lyckats med är att få färg runt inläggsrubrikerna (ville jag inte ens ha) och flytta överskriften till mitten.

Jag har även lyckats försnilla bort min klocka och min besöksräknare...bra gjort Maloo. Det är väl i.o.f det minsta bekymret att få tillbaka dom men hur tusingen får man in en annan bakgrund än standardmallarna????

Skam den som ger sig...innan jag dör ska det ha blivit en fin sida här i allafall....och jag hade inte tänkt då på en så där 50 år så jag har ju tiden framför mig.

Kanske bättre att ta det framåt jul. Nu ska jag städa för det behövs allt en liten ny-design på mitt hem också. Ska ut en tur med Vagnen till helgen och man vill ju inte komma hem till ett råttebo. (men jag sitter nog lite ikväll och klurar igen)

Varning...

...jag fick skratt-kramp i magen av denna...gick inte att lågga upp filmen så jag länkar istället här


Svullandets ädla konst.

Har sovit natten på jobbet idag så då slutar man ju vid middagstid. Skönt att ha eftermiddag och kväll ledig när man har jobbar helg. Om det blir som jag vill och det blir studier till hösten så var detta min sista natt på jobbet också så det kändes extra skönt att slänga alla lakan i tvättmaskinen. Orkade inte ta med mig frukost till jobbet så det blev en påse naturdiet till frulle. Skulle åkt och badat på Hällekis camping efter jag slutat men Alfred hade en kompis hemma och Steffo hade inte gjort nån mat till dom än så jag åkte hem och intog mig en Thai-soppa från Allevo som jag fick av Nettan. Väldigt smarrig. Di andre åt makaroner och stekt falukorv. Sen drog vi till Näs-badet här hemmavid i stället.

På kvällen kom Carro och Henko med töser (pöjken var ju redan här) och vi intog grillade köttfärsspett och färskpotater i ugn blandat med fetaost, soltorkade tomater, rödlök och färsk spenat från landet. Allt sköljdes ner med ett par glas vitt.
Grabbarna hade gjort fem-kamp (med tre grenar) som bestod av kubb-match, brännbollsmatch och badminton-match. Jag tröttnade redan vid kubben. Försökte förklara att femkamp brukar bestå av fem rätt korta tävlingmoment men di lyssna inte på det örat (och inte på det andra heller)

Sen kom vi till Da Grande Finale....Kladdkaka.Med vaniljsås.  Mumma för en utsvulten Maloo.

Sitter nu här kl 24,00 och har lite ågren...ska ju jobba imorrn med och borde gått och lagt mig för länge sen men det är ju sååå varmt...och det kanske går åt nån liten kalori till att knacka på tangenterna tänkte jag ;)


Åhhhh.....

......min arma kropp....och inte slapp jag skallebanken heller. Kanske inte hjälpte med ett glas vatten innan sänggåendet  ;)  
Tur att  Alma fick en doktorsväska i födelsedags-present så hon har kunnat kurera med diverse sprutor, läppstift och ögondroppar....allt en ledbruten människa kan önska sig.

Nära döden-upplevelse

Har tillbringat dagen i Skövde med att handla lite kläder och annat smått och gott. När jag var nere i bunkern på H&M så ringer min lagledare i fotbollen och undrar om jag kan va med på match på kvällen...det måste vara stor kris. Snäll som man är så ställde jag ju upp. Det kommer jag få sota med i flera dar. Vi hade två avbytare och temperaturen låg på 27 grader. Jag, som har en sån fantastisk kondition fick börja som vänster ytter. Dom första minutrarna gick allt bra men sen kom tröttheten och värmen och törsten över mig. Tyvärr fanns det ingen som man kunde byta med för rätt var det var hade vi två invalidos på kanten så en fick ju knata på bäst en kunde....I 90 MINUTER. Jag trodde på allvar att jag skulle dö ibland. I andra halvlek fick jag ta en liten paus i 5 min p.g.a att en häffaklump i motståndarlaget använde min vänster fot som startblock men eftersom vi då bara hade 10 man (kvinnor) på planen fick man ju ignorera smärtan;)
Det kommer jag nog inte kunna göra imorron när träningsvärken sätter in, den har förresten redan kommit, kom knappt ur bilen när jag kom hem.
Ska nu gå och bälja i mig lite vatten så en slipper skallebanken i allafall. HEJ SVEJS.

På tur

Vilken helg...det har ju vart 30 grader varmt och helt underbart. Hade man vart vid sjön hade det vart ännu underbarare men vi har fått hålla till godo med lilla poolen i trädgårn. Ingen jätte utan en vanlig uppblåsbar. Men ungarna har kunnat plaska och jag har kunnat sola och i lugn och ro lyssna på böcker. Just nu är det Camilla Läckbergs Sjöjungfrun. Den är gööörspännande. Innan dess var det Håkan Östlundh...Släke. Utspelar sig på Gotland och trots att det verkar ske en hel del otäcka saker där (om man får tro författaren och Mari Jungstedt m.fl) så längtar man dit.
Åka dit är en av dom grejjer jag ska göra när jag har pluggat färdigt och börjat tjäna pengar igen (ni ser...jag har redan börjat läsa in my mind): Jag har en hel hög med saker jag ska göra och köpa om en så där tre, fyra år. En vis qvinna jag känner ;-) sa till mig idag att jag borde leva i nuet...men jag är ju lika fattig nu som om jag vore student...hur ska det gååå???
Men som tur är, är dom bästa sakerna här i livet är gratis.....(som att ladda ner böcker att lyssna på ;-))

RSS 2.0