speciellt tillfälle

Det verkar inte som jag är så flitig här nu för tin men när det är ett speciellt tillfälle så får jag välk uppdatera. Och idag är det ett speciellt tillfälle. Jag, barn, mor, Lina och Majkii är nämligen på hotellvistelse i Örebro. Barna fick det i julklapp av mamma och det är en favorit i repris sen förra året. Vi åkte i morses och åkte ett par varv runt Örebro innan vi kom fram till hotellet. Nä inte riktigt så farligt men vi så vart vi skulle men vägen ville inte riktigt leda oss dit. Tillslut var vi i allafall framme. Nu har vi vart på Gustavsvik och badat i timmarna tre (eller fyra). Jag och Alfred har åkt fors och diverse vattenrutchkanor. Mamma har haft han om Alma men jag vet inte om jag ska lita på henne hädanefter...efter en vådlig dykning i vågpoolen så grät Alma och sa att hon redan hade drunknat två gånger. Inte bra. Men nu sitter hon tryggt på hotellet och käkar godis så det var nog inte så farligt. För egen del är jag mätt och belåten för jag tog mig en rejäl slurk med klor-och bakterievatten vid sista åket...slurp...urk...

Nu sak vi slappa ett tag på hotellet innan det blir färd in till city för en god middag nånstans. I morgon bär det av till Lek och Buslandet. Då är det torra rutchkanor som gäller. 

Sing so long. 

Det är olika

Tänkte förut att man glömmer så lätt. Det är ju faktiskt bara 14 mars och antagligen har inte våren kommit tidigare andra år heller, bara att man glömmer av det från år till år. Men det fick jag allt se med egna ögon att det visst brukar/kan vara vår så här dags andra år. 15 mars år 2008 såg det i allafall ut så här i våran trädgård. Så bort, bort, bort nu snö.

Annat som hänt sen sist är att jag gjort en tenta till som kändes lika illa som den senaste tentan. Neuro...nånting är tydligen inte min grej. Anatomin klarade jag däremot med bravur. Den hade jag ju redan fått sagt till mig att jag inte skulle klara då jag var i Sälen en vecka. Men tji fick dom.

I dag har jag gjort nåt jag inte gjort sen jag bodde i Götene, säker 10 år sen sist. Alfred har börjat på simskola och idag passade jag på att SIMMA jag med. 20 längder var vad jag mäktade med på en halvtimme. Det gick inte fort men det gick framåt (ibland nedåt;)). Nu har jag ont i ryggen då jag tydligen var mitt-tung och ryggen var som en ostbåge men jag är ändå stolt över mig själv.

Nu blir det snart middag. Steffo har kockat idag. Torsk,dillsmör, grönsaker  i folie. Barnen får ris men vi är ju trogna (!) LCHF'are sen ett par veckor tillbaks. Nä nu svimlar jag av hunger. Men som sagt, kolla länken om ni längtar till våren. 


Gottgörelse

Som kontrast mot kattmatslukt så utbrister Alma i dag när jag bär henne förbi en spegel: Men guuud va gulliga vi är tillsammans...Det väger ju upp det hela lite. Behöver muntras upp lite också för vi har börjat en ny kurs i dag. Neurofysiologi. Den verkar om möjligt ännu krångligare än Neuroanatomin som vi hade alldeles nyss. I dag har vi fått lära oss om Aktionspotential som är ett annat ord för nervimpuls (men säg för f-n nervimpuls då)och om vilomembranspotential och jag skulle bli mäkta förvånad den dagen som en arbetsteraput pratar med sin patient om att det är ett överskott på negativt laddade joner i cellerna och att det finns Natrium-Kaliumpumpar i cellmembranet. Då skulle jag som patient undra om inte den arbetsterapeuten var en person som misslyckade med att komma in på Läkarlinjen och sen terroriserade alla den mötte med termer som ingen begriper och ingen är intresserad av att begripa.

 Till råga på allt hade skolan mage att ta ut hundra kronor i en kopieringsavgift för papper de tyckte vi skulle ha. Papper dom inte fick lägga ut på vår kursportal på grund av copyright eller dyl. Papper som vi ändå har fått nu fast fått betala skolan för. Undrar vad författarna till boken tycker om det. Bilderna i pappren är samma bilder som i boken. De finns de som köpt boken för 600:-...nu ska dom köpa kompendier för en 100 lapp till. HÖJ CSN säger jag bara.

Nä , nog klagat nu. Fram med böckerna för det här SKA jag klara av. Hur oanvändbart det än månne vara i framtiden. Och jag kan väl alltid validera till doktor om jag inte tycker AT är nåt att ha. Hälften är ju redan gjort.

RSS 2.0