Av barn och fyllehundar...

- Alma, kom och borsta tänderna.
- Det har jag redan gjort.
- Kom hit får jag lukta då...nä du har inte borstat än. Lukta här hur det luktar när man borstat...hhhhh
- Usch, det lukta kattmat.

Slutsats: Ska du mästra ditt barn ska du ,

1. Även gurgla dig med Listerine efter tandborstning
2. Inte ha ätit makrill i tomatsås till frulle.

I have a dream

Nu har det gått ett par veckor sen vi var i Sälen...det är inte det att det inte finns snö här, för det gör det...i massor. MEN jag längtar tillbaka. Det var skönt att bara läsa lite muskler nån timme om dagen, inte läsa på nervsystem och ganglier och basala kärnor som man inte begriper sig på. Så nu blundar vi och drömmer oss tillbaka:

Första fikan (hann vi ens packa upp innan kakfaten åkte fram??)Moster har precis schhhhat på lilleman, det är därför han är så tyst ;)

Eller så blev han bara rädd för rånarna i hallen
Det bet bra i kinderna i E8'an...Men mor i stugan hade just haft en rånare i hallen...och gick vinnande ur stridenAlma tittat fram ur trollens stuga. Trollskogen åktes om och om och om och om...igen
Orvar i dasset var roligast av alla...gissa hur många gånger dom hört på dagis:
-Stäng dôrra...dä drar om räääva...

Tröttnar man på slalom kanske en modellkarriär vore nåt

Klappa inte renen utan horn stod det på en skylt vid samen...tror inte jag klappar den med horn heller. Men bakom renen var det lungt, det var mest samen som var lite galenNej, nej,,,nu vaknade jag...typiskt. Får väl drömma vidare nån annan dag (när jag orkar ladda upp mer bilder)Första salstentan: Godkänd.

Har äääntligen fått reda på våran psykologitenta. Det är 4 veckor vi gjorde den och man ska behöva vänta ca: 14 dar på resultatet så vi har vart ganska sura över detta. Hade känts bra att veta om man klarat sig innan man gjorde nästa tenta. Det var ett rätt stort psykologiorov på fem olika områden och man var tvungen att ha minst 65% rätt per delprov för att klara sig. Sen stod det också att godkänt var 66 poäng av 102 totalt.  I går kom äntligen provet tillbaka. Men slöfockarna till lärare hade bara skrivit in poängen vid de olika svaren, inte räknar ut poängen på delproven och inte totalpoängen eller nåt Godkänd eller Underkänd. Det får dom helt klart UNDERKÄNT på. Det är väldigt nogrant att vi sköter inlämningsdatum och "svara nöjaktigt" på deras frågor men det är tydligen inte lika nogrannt åt andra hållet.

Efter lite räknande så tyckte jag att jag var klart godkänd i allafall (hade runt 90% rätt /delprov, BRA gjort Malin;) men det fanns de som hade 0,3-1,5 poäng under 65% gränsen per delprov fast över 66 poäng som var gränsen för godkänd på hela provet, som nu tänker att dom måste göra om ett delprov...men hur tänker lärarna. Hade jag fått 0,3 poäng mindre än jag behövt så hade man ju tänkt att man alltid rundar av uppåt och då hade jag räknat mig som godkänd då med. Nu ska dom behöva gå och tänka på en eventuell omtenta och ta hjärnkapacitet från det vi håller på med för tillfället och det räcker inte hjärnkapaciteten till ändå. Vi har nämligen Neuroanatomi för tillfället och efter fyra föreläsningsdagar är jag mer förrvirrad än jag var innan förläsningarna så idag skyller jag på snön och sitter hemma och läser istället. Tror jag får mer ut av det. 

Nu blir det kaffe, bubbelvatten och Centrala nervsystemet med dess spinalnerver och ganglier (?)

Tentaskoj

Tenta i sig är väl inte så upplyftande men jag har flabbat till ett par gånger idag när jag tänkt på min avslutning på tentan. Det är strikta regler när man har tenta, väskor och jackor måste hängas utmed väggen och får inte medtagas till platsen man sitter vid. Salen är låst, man får inte gå på toa första och sista timmen m.m.  Tentatiden var mellan 9-13 så jag köpte med en påse nuts n' fruits. Efter 2 timmar tyckte jag att jag var färdig med det jag kunde och gick och hämtade min jacka och väska och gick ur tentasalen och in på toaletten. Där såg jag en blå vante sticka upp ur min jacka. Jag har inga blå vantar i min jacka. Skit också, vad pinsamt. Fick gå tillbaka och givetvis är ju dörren låst. Jag fick rycka och slita ett par gånger och knacka lite försiktigt tills nån kom och öppna. Tillslut kom jag in och smög och bytte jacka. Gick till min och Carres uppsamlingsplats, ett fik en bit ner på gatan från skrivsalen...och upptäcker att jag inga Fruits n' nuts har med mig. Dom hade jag lagt i den främmande jackan.

Hade gärna velat se minen på den som ägde jackan när han upptäckte en påse nötter däri. Fick veta att det var en klasskamrat (rätt otroligt då det finns plats för säkert hundra personer om inte fler i skrivsalen). Får fråga i morgon om nötterna smakade bra :)

Hur tentan gick??? Hur ska jag kunna veta det...hade inget facit tyvärr. Återkommer om ett par veckor när resultatet kommer.

It's been a long, long time...

Men vem hinner med att blogga när man har ett sånt stressigt leverne. Tänkte att det var bäst att uppdatera så di få stackare som ändå kollar in här ibland inte tror att jag kola vippat. Men jag lever i allra högsta grad även om jag den senaste veckan fått ett par hjärnblödningar om dagen.

Det var ju på det viset att jag för tre veckor sedan började med anatomikuresn på AT-programmet. Det är en väldigt intensiv kurs med föräsningar, palpationskurs och gruppträffar vareviga dag. Lärarna talad om för oss att vi på de fem veckor som kursen är på, inte kommer hinna, äta sova eller skita. Och vad gör Malin då?? Jo som strutsarna. Och åker iväg på skidresa en hel vecka. Läraren talade om att jag inte kommer att klara kursen om jag inte är där....och det gör jag förmodligen inte heller MEN jag klarade av vår första deltenta. 

Över 80 muskler, deras ursprung och fästen (som oftast kan vara på ett X antal ställen), vilka rörelser dom gör, vad (nästan) alla ben i kroppen heter, knölar, utskott och skrovllor, leder och allt vad det är på latin, har jag försökt knöka in denna sista vecka. Jag hade som tur var lite pli på mig och läste nån timme om dan i Sälen. Även om det inte blev så strukturerad läsning så kände jag i allafall till några muskler och ben när jag kom hem igen (kände även av musklerna rätt väl efter en dag i backen). Men GUUUD vad jag har pluggat denna vecka. Vaknat kallsvettig på natten och haft namn som processus coronoideus, crista tubercoli majoris o.s.v i hjärnan och helt panik inför det praktiska provet som vi hade idag. När vi åkte tåget i morses var min hjärna helt blank och inte en enda muskel fäste nånstans. 

Provet gick till så att vi fick ta tre lappar, en med en muskel, en med ett ben och en med en led och så skulle vi visa på kompisen vart musklen satt, ursprung, fäste och vilken rörelse den gör. Vi sa både jag och Carre att bara vi inte får nån muskel på benen så kanske det går vägen. På min lapp stod det m.quadriceps femoris...det är inte EN benmuskel...det är fyra. Carre fick Hamstrings...det är tre...benmuskler. Då tänkte jag att det visst inte är meningen med att man ska ha nån tur i sitt jordeliv. MEN efter lite tänkade och lite höga funderingar på ditten och datten så satte vi våra muskler galant. GRATTIS TILL OSS!!

Tyvärr är ju inte kursen slut i och med detta utan vi har två veckor kvar. Redan på måndag har vi den riktiga salstentan och den är på än mer muskler som jag inte ens börjat läsa än eftersom jag koncentrerat mig på em vi skulle ha tills idag. Sen är det en del nerver och hur själva kroppen är uppbyygd i stort, celler brosk, hjärta och lungor m.m, så i helgen blir det ingen ro och ingen vila.

Men ikväll ska jag bara ta det lungt...och fira min och mors födelsedagar. GRATTIS MAMMA :)  
  

RSS 2.0