Positivt överraskad

Svängde in på Köpstaden i dag efter skolan. Där har jag inte vart på jag vet inte hur länge. Åker ju förbi varje dag och det är aldrig några bilar på parkeringen men fick ett infall idag och svängde dit. Det var väl ungefär lika tomt med folk som vanligt. Möbelaffären do har är jättebra men det är ju inget man handlar varje vecka direkt men dom hade även fått en skivaffär nu också. Det säger jag bara Karin Seth att du behöver aldrig åka till Ullared för att köpa billiga skivor längre. Dom hade allt möjligt, 60-70-80-90-tal, dansband, klassiskt, barn, hårdrock olika samlingar,(ARVINGARNA) m.m och böcker och dvd filmer. Det mesta var tag 4 för 99:- Man kunde blanda hur man ville. Det fanns även en del nytt men då kostae det 129:- vilket inte var så dyrt för nya skivor heller mot vad dom tar på en del andra ställen.

Jag köpte 4 barnskivor med samlade sagor av Bröderna Grimm. Det var Hans o Greta, Bord duka dig, Guldgåsen, Snövit o Rosenröd, Haren och Igelkotten, Gåsvakterskan, med många mera. 4-5 berättelser på varje skiva. Det blev värsta nostalgitrippen. Jag och Syster Yster låg varje kväll och lyssnade på dessa sagor när vi var små. På den tiden var det ju raspiga, hackiga Lp skivor så det blev mycket ,och den lilla grisen svara, och den lilla grisen svara, och den lilla grisen svara tills nån av oss orkade gå upp och flytta stiftet till nästa saga. En av dom bästa skivorna jag kommer i håg var en med tre läskiga berättelser om Nisse i Hultaskogen. Är det nån som vet vad det är för sagor så tala gärna om det så man kan se om det går att få tag på dom igen. Ena sidan på skivan var det sånger typ Emil i Lönnerberga och Madicken m.m och på den andra sidan var dessa rysliga berättelser.

När jag tänker efter så kan det hända att skivan faktiskt ligger uppe på min vind men nu för tin äger man ju ingen LPspelare och skulle man skaffa en så vette katten om dom går att spela efter ett par år på fuktiga vinden.

Åk gärna till Köpstaden och köp skivor nu i allafall.

Kommentarer
Postat av: Jessie

Nja Maloo.. Nu skulle jag vilja rätta... Sa de inte: MEN den lilla grisen svara, MEN den lilla grisen svara, MEN den lilla grisen svara...

2008-10-01 @ 23:05:59
Postat av: sussi

Va häftigt! Sicken nostalgitripp du fick vara med om där. Har tyvärr inte koll på Nisse i Hultaskogen. Kram

2008-10-02 @ 10:25:40
URL: http://modhsarea.blogg.se/
Postat av: Maloo

Oj då vad slarvigt av mig, du har ju så rätt så. Får väl ursäkta mig med att det var en sisådär 25-30 år sen vi lyssnade på dom ;-)

2008-10-02 @ 10:35:53
URL: http://malooskrypin.blogg.se/
Postat av: Dotta och Frotta

Snyft, vi som trodde vi var den bästa sagan från din å syrrans barndom....

2008-10-02 @ 18:13:23
Postat av: Denna Sanna Kvinna

Hehe den kunde ju blivit vackrare men får väl vara nöjd jag är ju ingen tårtspecialist direkt :D

2008-10-02 @ 23:18:00
URL: http://sofieb.blogg.se/
Postat av: Mumari

God morgon! Nu ligger ett nytt annorlunda tema uppe på utmaingen FreakyFridayFoto uppe! Jag hoppas du vill delta!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0